Novice

Nazaj na novice

Razpis za GIBANICO - bienale slovenske sodobne plesne umetnosti 2021

V izvršni produkciji Društva za sodobni ples Slovenije in koprodukciji zavoda Bunker, Cankarjevega doma, Plesnega Teatra Ljubljana, Zavoda En-Knap, zavoda Maska, zavoda Moja Kreacija, zavoda Emanat, Društva Pekinpah, Društva Nagib ter Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti bo med 24. in 27. februarjem 2021 na različnih lokacijah v Ljubljani potekal 10. festival GIBANICA – Bienale slovenske sodobne plesne umetnosti. Zgoščen prikaz plesne ustvarjalnosti na Slovenskem bo tudi tokrat dragocena informacija tako za vabljene tuje selektorje kot za domače občinstvo.

Spoštovani producenti in sodobnoplesni ustvarjalci.V izvršni produkciji Društva za sodobni ples Slovenije in koprodukciji zavoda Bunker, Cankarjevega doma, Plesnega Teatra Ljubljana, Zavoda En-Knap, zavoda Maska, zavoda Moja Kreacija, zavoda Emanat, Društva Pekinpah, Društva Nagib ter Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti bo med24. in 27. februarjem 2021 na različnih lokacijah v Ljubljani potekal10.festivalGIBANICA – Bienale slovenske sodobne plesne umetnosti.Zgoščen prikaz plesne ustvarjalnosti na Slovenskem bo tudi tokrat dragocena informacija tako za vabljene tuje selektorje kot zadomače občinstvo.Enotni program 10. Gibanice bo v celoti izbrala 3-članska selektorska komisija v sestavi:Bettina Masuch(Nemčija),Benjamin Perchet(Irska) inZala Dobovšek(Slovenija).V uradni program, ki bo potekal v dvoranah Cankarjevega doma, Stare mestne elektrarne – Elektro Ljubljana, Plesnega Teatra Ljubljana in Španskih borcev,je lahko izbranihnajveč 8 predstavpo izboru selektorjev.Za prizorišča predstav, izbranih v program, bomo skupaj z vami, producenti, poskrbeli za profesionalno tehnično izvedbo. Prosimo vas, da si v matičnih gledališčih ali uprizoritvenih prostorih v času 10. Gibanice prihranite proste termine za morebitno izvedbo.

Ker želimo, da tudi vi dejavno sooblikujete 10. Gibanico, vas vabimo, da namdo 27. 11. 2020pošljete prijavo, ki mora vsebovati:

1. Natančno izpolnjen prijavni list v slovenščini in angleščini.

2.Tehnični rider.

3. Delujočo povezavo na posnetek predstave v visoki resoluciji, ki je lahko objavljena na Vimeu, YouTubu ali kakšni drugi spletni strani. Spletna povezava mora delovati do 31. 12. 2020. Povezave kot so dropbox, google drive, wetransfer ipd. ne pridejo v poštev.

4. Vsaj tri visokoresolucijske fotografije z navedbo njihovega avtorja.

V želji, da da bi lahko sprejeli čim več prijav smo letošnji prijavni rok vsled razmer Covid-19 nekoliko zamaknili. Prav zaradi zamika bodo imeli selektorji in izvedbena ekipa Gibanice na voljo precej manj časa. Zato lepo prosimo vse z že zaključenimi produkcijami in izvedenimi premierami, da prijave pošljete čim prej in ne odlašate z oddajo do zadnjega roka.Prijavo z vsemi podrobnostmi najdete naTEJpovezavi.Se že veselimo snidenj na Gibanici 2021.Eikpa Gibanice

PR:

Društvo za sodobni ples SlovenijeMetelkova 6, Ljubljana

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!