Novice

Nazaj na novice

Vabilo na prireditev Pohod po Trubarjevi rojstni fari

Čeprav naša osrednja in tradicionalna prireditev Praznik suhega sadja zaradi koronavirusne bolezni odpade, vas v nedeljo, 20. septembra, vabimo na Pohod po Trubarjevi rojstni fari, na katerem bomo upoštevali zdravstvene omejitev, da število udeležencev v skupinah ne bo preseglo 50 oseb.

Čeprav našaosrednja in tradicionalna prireditev Praznik suhega sadja zaradikoronavirusnebolezni odpade, vasvnedeljo, 20. septembra,vabimo na Pohod po Trubarjevi rojstni fari, na katerem bomo upoštevali zdravstvene omejitev, da število udeležencev v skupinah ne bo preseglo 50 oseb. Pohod traja približno tri ure, primeren je za vse starosti.

Pot po Trubarjevi rojstni fari je leta 2016 dobila častni naslov "naj regijska pot v OE Ljubljana", na natečaju za najboljšo tematsko pot pod geslom Moja dežela – lepa in gostoljubna, ki ga je organizirala Turistična zveza Slovenije.

Program pohoda:

ob. 9. uri

·odhod izpred Doma krajanov Turjak (avtobusna postaja)

·sprehod po učni gozdni poti do Trubarjeve domačije na Rašici

·postanek pri cerkvi sv. Kancijana v Škocjanu, kjer je bil Trubar krščen

·prihod na Gradež, kjer vam bomo ob predhodni prijavi (na startu) postregli z enolončnico z jurčki ter jabolčnim zavitkom(cena 6 evrov)

·ogled dediščine vasi (sušilnica sadja, hiša, v kateri je živel slikar Marij Kogoj, razstava starega kmečkega orodja, stari vodnjaki, gostilniška klet, kozolci, čebelnjak, kapelici ...)

·ogled del Društva likovnikov iz Ljubljane in lokalnih umetnikov, ki bodo dopoldne svoje motive poiskali v naši slikoviti vasi.

Po želji bodo udeleženci izlet v naše kraje nadaljevali z ogledom Turjaškega gradu, ki je ponovno odprt.

PR - Društvo za ohranjanje dediščine

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!