Novice

Nazaj na novice

Slovenski EXACTUM® izmeril udobje bivanja na EXPO 2015

Na svetovni razstavi Expo Milano 2015 je podjetje LOTRIČ Metrology vzpostavilo sistem merjenja udobja bivanja v sedmih državah – poleg slovenskega so opremili še avstrijski, čilski, malezijski, monaški, srbski in švicarski paviljon. Merjenje je omogočila inovacija EXACTUM®, pameten sistem za samodejni nadzor.

27. avgust 2015 Sporočilo za javnost

Slovenski EXACTUM® izmeril udobje bivanja na EXPO 2015

Na svetovni razstavi Expo Milano 2015 je podjetje LOTRIČ Metrology vzpostavilo sistem merjenja udobja bivanja v sedmih državah – poleg slovenskega so opremili še avstrijski, čilski, malezijski, monaški, srbski in švicarski paviljon. Merjenje je omogočila inovacija EXACTUM®, pameten sistem za samodejni nadzor.

V promocijo Slovenije, ki se na letošnjem Expu predstavlja z vsebinami o aktivnem življenjskem slogu ter zelenih tehnologijah, se je z inovacijo EXACTUM®, pameten sistem za samodejni nadzor, vključilo tudi podjetje LOTRIČ Metrology.

Podjetje, specializirano za meroslovje, je z mednarodno uveljavljenimi certifikati LOTRIČ Metrology prisotno v 26 državah in posluje z več kot 10.000 strankami, prepoznavno pa je tudi po naprednih rešitvah in inovacijah na področju meroslovja. Novost, EXACTUM®, pameten sistem za samodejni nadzor (ang. smart sensor hub), omogoča učinkovito spremljanje temperature, vlage, tlaka, osvetljenosti, koncentracije CO2 in drugih merljivih parametrov. Razvili so ga za uporabo v farmaciji, avtomobilski industriji, medicini, živilstvu, skladiščih, distribuciji, rastlinjakih, laboratorijih in v muzejih.

Izmerjeno udobje bivanja sedmih držav

Na razstavi Expo 2015 je podjetje vzpostavilo sistem merjenja udobja bivanja v paviljonih sedmih držav: slovenskem, avstrijskem, čilskem, malezijskem, monaškem, srbskem in švicarskem. Dobro počutje postaja pomemben dejavnik tako z vidika podjetij (zdravje pri delu), kot tudi okolja na sploh. V paviljonih so bile izmerjene vrednosti temperature, vlage in kakovosti zraka, kar je prvi korak k reguliranju parametrov dobrega počutja. Z rezultati meritev so se sodelujoče države na povabilo agencije SPIRIT seznanile na predstavitvi v slovenskem paviljonu, ki je bila v četrtek, 27. avgusta. Dogodka se je udeležilo preko 100 gospodarstvenikov in strokovnjakov iz Slovenije.

EXACTUM® Greenhouse: za spremljanje pogojev v rastlinjakih

Na Expu je podjetje LOTRIČ Metrology poudarek namenilo tudi predstavitvi rešitve EXACTUM® Greenhouse za rastlinjake. "Rastlinjaki so narejeni z namenom poustvarjanja popolnih pogojev okolja. Trenutno je to vse skrb človeka: da so rastline vedno optimalno gojene, zalite, imajo dovolj dušika, CO2, svetlobe – pogojev, ki zagotavljajo dihanje in rast rastlin. A razvoj nam omogoča, da skrb prepustimo tehnologiji. Tako je človeški dejavnik minimalen, spremljanje in obveščanje pa prevzamejo senzorji in programska oprema v ozadju. V prihodnosti ne bomo več skrbeli ali je sonce premočno za naše rastline, saj nas bo o spremembi temperature ali svetlobe nemudoma obvestil EXACTUM," je pojasnil direktor Marko Lotrič.

Izpostavil je tudi pomen promocije Slovenije na dogodku: "Expo 2015 je pomemben prispevek k internacionalizaciji Slovenije in izjemen dosežek, tako države kot sodelujočih partnerjev, predvsem pa medsebojnega povezovanja za skupen uspeh na mednarodnih trgih." Exactum sistem poleg strank v Sloveniji že uporabljajo tudi na Hrvaškem, v Srbiji, BiH in Makedoniji, pa tudi na Češkem in Finskem.

Več informacij: Urška Habjan, direktorica marketinga, urska.habjan@lotric.si, M 051 696 614

Na fotografijah:

- Jerneja Lampret, generalna komisarka. Sekcija RS za EXPO Milano 2015, Spirit Slovenija

- Marko Lotrič, direktor podjetja LOTRIČ Meroslovje d.o.o.

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!