Novice

Nazaj na novice

Sveži računalniki in nove “ideje” iz Lenova

Družba Lenovo je danes predstavila sedem novih namiznih in prenosnih računalnikov ter tablic. Nove naprave iz družin ideacentre in ideapad prinašajo številne argumente, zakaj naj uporabniki nadgradijo svoje računalnike z novejšimi modeli. 2-v-1 računalnik ideapad MIIX 700, namizni računalnik ideacentre AIO 700 ter prenosniki ideapad 100S, 300 in 500 v Slovenijo prihajajo jeseni.

Sveži računalniki in nove “ideje” iz Lenova

Berlin, 2. september 2015 – Družba Lenovo je danes predstavila sedem novih namiznih in prenosnih računalnikov ter tablic. Nove naprave iz družin ideacentre in ideapad prinašajo številne argumente, zakaj naj uporabniki nadgradijo svoje računalnike z novejšimi modeli. 2-v-1 računalnik ideapad MIIX 700, namizni računalnik ideacentre AIO 700 ter prenosniki ideapad 100S, 300 in 500 v Slovenijo prihajajo jeseni.

Novi namizni računalnik vse-v-enem ideacentre AIO 700 je glede na predhodno generacijo kar podvojil zmogljivosti, ločljivost zaslona in pomnilniško kapaciteto – sedaj predstavlja idealno izbiro za igranje iger in predvajanje video vsebin. Računalnik se lahko pohvali s stilsko prenovo ter intuitivnim operacijskim sistemom Microsoft Windows 10 ter 3D-kamero Intel RealSense. Slednjo poleg modela AIO 700 premoreta tudi prenosnika ideapad MIIX 700 in ideapad 500, ki tako uporabnikom omogočata nove načine 3D-igranja, video klepeta, 3D-skeniranja in tiskanja – vse zgolj z uporabo gest.

Zdaj je čas za pripravo nakupovalnega seznama

Nov član družine tablic je računalnik 2-v-1 ideapad MIIX 700. Gre za 12-palčno tablico z dodano odstranljivo tipkovnico. Tablični del prinaša že patentirane nove tečaje zaslona, ki omogočajo nove načine uporabe – tako v načinu tablice kot prenosnika (ter vsemi vmesnimi položaji).

Kralj domače zabave je računalnik vse-v-enem ideacentre AIO 700, ki se hvali z izjemnim 27-palčnim zaslonom – ta sliko prikazuje v ločljivosti 4K/UHD. Opremljen z najnovejšim procesorjem Intel Core i7, zmogljivo grafično kartico ter stereo zvočniki JBL je kos tako igram kot filmskim in zvočnim užitkom. Odstranljiva hrbtna plošča omogoča enostavno nadgradnjo komponent.

Tretjino tanjša od predhodnikov sta prenosnika ideapad 300 in 500. S težo vsega 2,1 ozr. 2,3 kg za model s 14- ozr 15-palčnim zaslonom sta izredno kompaktna in lahka. Vanju je vgrajena grafična kartica NVIDIA GeForce 920 graphics, do 1 TB disk ter zvočna rešitev Dolby Advanced Audio. Njuna bliskovito hitra WiFi povezava omogoča tudi do trikrat hitrejše prenose podatkov kot prenosniki prejšnje generacije. Uporabnikom, ki si želijo še tanjših in lažjih prenosnikov pa so namenjeni modeli ideapad 100S, 300S in 500S. Obenem so ti prenosniki tudi cenovno dostopni in tako pravi prijatelji na potovanju, saj popotniki zelo cenijo prenosljivost računalnikov.

Citat

“Naša filozofija je preprosta – stranke so na prvem mestu. V svetu prenosnikov to pomeni tanke in lahke modele, visoke zmogljivosti in privlačno oblikovanje. Novi prenosniki prinašajo inovacije, kakršna je Intel RealSense 3D-kamera, s katerimi bodo uporabniki še bolj kreativni in produktivni,” je povedal podpredsednik oddelka marketinga v družbi Lenovo Dilip Bhatia.

Dobavljivost

Prenosniki ideapad MIIX 700, ideapad 100S, 300, 500 bodo v Sloveniji naprodaj oktobra, medtem ko bodo prodajalci računalnik ideacentre AIO 700 na prodajne police postavili decembra.

O družbi Lenovo

Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) je 46 milijard ameriških dolarjev vredno podjetje, uvrščeno na seznam Fortune 500. Podjetje izdeluje inovativne potrošniške in poslovne tehnološke izdelke, ki jih odlikuje visoka kakovost izdelave. Mednje sodijo prenosni in osebni računalniki (legendarna blagovna znamka Think ter prilagodljivi računalniki YOGA), delovne postaje, strežniki, sistemi hrambe podatkov, pametni televizorji in drugi družinski ter mobilni izdelki, kot so pametni telefoni (vključno z blagovno znamko Motorola), tablice in aplikacije. Pridružite se Lenovu na omrežju LinkedIn, mu sledite na omrežjih Facebook ali Twitter (@Lenovo) oziroma obiščite spletno stran www.lenovo.com.

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!