Novice

Nazaj na novice

Na sobotnem dobrodelnem koncertu RKS zbrali dobrih 65.000 evrov

Ljubljana, 23. septembra - Na 7. tradicionalnem dobrodelnem koncertu Rdečega križa Slovenije (RKS), ki je bil v soboto v ljubljanskem Cankarjevem domu, so za dober namen zbrali 65.414 evrov. Donacije, ki so jih zbrali prek telefona, so presegle 52.000 evrov, preostali denar pa so zbrali s prodajo vstopnic, so danes sporočili organizatorji.

Ljubljana, 23. septembra (STA) - Na 7. tradicionalnem dobrodelnem koncertu Rdečega križa Slovenije (RKS), ki je bil v soboto v ljubljanskem Cankarjevem domu, so za dober namen zbrali 65.414 evrov. Donacije, ki so jih zbrali prek telefona, so presegle 52.000 evrov, preostali denar pa so zbrali s prodajo vstopnic, so danes sporočili organizatorji.

Koncert je organiziral RKS v sodelovanju z zavodom za transfuzijsko medicino. Namenjen je bil zaključku akcije za zagotavljanje brezplačnih počitnic za otroke in starostnike iz socialno ogroženih okolij Peljimo jih na morje ter začetku nacionalne akcije zbiranja sredstev za prehranske pakete Lepo je deliti.

Organizatorji so se s koncertom tudi zahvalili vsem prostovoljcem, podpornikom in donatorjem RKS, krvodajalcem, organizatorjem krvodajalstva in transfuzijskim službam.

Ponovitev koncerta si je mogoče ogledati danes ob 16.30 na drugem programu Televizije Slovenija.

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!