Novice

Nazaj na novice

DIRKA V RESNIČNOST: EKSTREMNI VIRTUALNI DIRKALNIK TEAM FORDZILLA P1 JE DOČAKAL PREMIERO TUDI V DEJANSKEM SVETU

Edinstven soustvarjalski postopek To je prvi virtualni dirkalnik za igre, zasnovan s sodelovanjem igričarjev in avtomobilske znamke. Zdaj je Fordova e-športna ekipa Team Fordzilla poskrbela za nadaljevanje igre, saj s pretočnim predvajanjem 16. decembra predstavlja resnični model ekstremnega dirkalnika Team Fordzilla P1 v naravni velikosti.

DIRKA V RESNIČNOST: EKSTREMNI VIRTUALNI DIRKALNIK TEAM FORDZILLA P1 JE DOČAKAL PREMIERO TUDI V DEJANSKEM SVETUFoto: Ford

Edinstven soustvarjalski postopek

To jeprvi virtualni dirkalnik za igre, zasnovan s sodelovanjem igričarjev in avtomobilske znamke. Zdaj je Fordova e-športna ekipaTeam Fordzillaposkrbela za nadaljevanje igre, saj s pretočnim predvajanjem 16. decembra predstavlja resnični model ekstremnega dirkalnikaTeam Fordzilla P1v naravni velikosti.

Medtem ko je prenos dejanskih avtov v računalniške igre nekaj običajnega, je toprvič, da je kateri od avtomobilskih proizvajalcev z dejanskim modelom v realnost prenesel skupaj z igričarji zasnovan virtualni dirkalnik, ki se bo kmalu pomeril tudi v igri.

Potovanje dirkalnika Team Fordzilla P1 se je začelo marca letos, ko so igričarje pozvali, da z glasovi na Twitterju podprejo izvedbo in funkcije avta, vključno s konfiguracijo sedežev, položajem motorja in zasnovo kokpita. Z anketo so zbrali skoraj četrt milijona glasov navdušencev.

Team Fordzilla P1: njegovo bistvo je uživanje

Inovativni dirkalnik Team Fordzilla P1 prinašazunanjost, ki jo jeoblikoval Arturo Ariño,notranjostpa jevizija Roberta Engelmanna– oba sta Fordova oblikovalca.

Dirkalnik je zasnovan s strukturo samonosne karoserije (monocoque), to pa delno prekriva velik,hiper-prosojen trup v slogu bojnega reaktivca, ki ščiti voznika in sovoznika. Prosojen trup ne zabriše samo meja med zunanjostjo in notranjostjo, hkrati poudari tudi edinstveni, Formuli 1 podoben vozni položaj v dirkalniku.

Zunanjosttega dirkalnika je kombinacija aerodinamičnega sprednjega dela superšportnika GT s čudovito izklesanima sprednjima blatnikoma in ekstremno oblikovanih stranic, ki naredita izjemen vtis z lebdečima opornikoma, s katerima je kokpit povezan z zadnjimi kolesi. Zadnji del je povsem odkrit in predstavlja poklon aerodinamiki in surovosti dirkalnih stez.

V kokpitunajdemo informativne enote s svetili LED, ki voznika in sovoznika obveščajo o stanju na progi v njunem obrobnem zornem kotu. Poleg tega v volan vgrajeni zaslon omogoča sprotno izmenjavo podatkov z ekipo v boksih. Celotna zasnova notranjosti pomaga zmanjšati vse oblike motenj voznika dirkalnika med dirko in poveča uživanje v dirkanju.

Od računalniškega oblikovanja do dejanske izvedbe v sedmih tednih

Team Fordzilla P1 jeprvi Fordov avto, ki so ga izdelali digitalno, ne da bi se med postopkom srečali ‘v živo’. Zaradi pandemije ga je zasnovalaekipa, ki je nadaljavo delala v petih državah, izdelali pa so ga v samosedmih tednih– to je manj kot polovica običajno potrebnega časa. Končni izdelek je v naravni velikosti, model pa odlikujejo ekstremna razmerja in resnično poseben značaj.

Ta izjemni dirkalnik sosooblikovali igričarji za igričarje, zato prinaša nekaj posebnih poudarkov, ki nagovarjajo skupnost navdušencev nad simulacijami dirkanja. Na tleh pred sovoznikovim sedežem jenapis AFK(Away From Keyboard – nisi za tipkovnico), igriv opomnik, da oseba na tem sedežu ne uporablja tipkovnice. Grafika#levelup(višja raven) potrjuje, da igričarji in dirkači z vsako igro ali dirko izboljšujejo sami sebe, grafika#liftoff(vzlet) pa je poklon prenosu tega dirkalnika iz virtualnega v dejanski svet. Na sprednjem delu je ob spodnjem spojlerju najpomembnejše sporočilo:GLHF(Good luck have fun – srečno in veliko zabave), želja, da bi se vsak igričar in dirkač zares zabaval in užival v vožnji.

Dimenzije dirkalnika Team Fordzilla P1:

dolžina: 4731 mmširina: 2000 mmVišina: 895 mmKolesa: sprednje pnevmatike 315 x 30 x r21, zadnje pnevmatike 355 x 25 x r21

Navedki

“Kakšno osupljivo vozilo! Všeč mi je vsaka podrobnost tega avta. Ko smo v prvi polovici leta pregledovali različne zasnove, je bilo zame kritičnega pomena, da mora biti avto nedvomno pravi Ford. In Team Fordzilla P1 zagotovo izpolnjuje ta kriterij: navduši z veličastnim in obenem odločnim videzom. In zagotovo je inovativen v vsakem pogledu – vse od njegove zasnove in soustvarjanja s sodelovanjem strastne in izobražene igričarske skupnosti ter naše izjemno nadarjene oblikovalske ekipe.”

Stuart Rowley, predsednik in izvršni direktor Forda Evropa

“Navdušenje je v samem jedru vsakega na uporabnika osredotočenega oblikovanja. Ali navduši z videzom, namestitvijo v vozilu in vožnjo? V primeru dirkalnika Team Fordzilla P1 je odgovor na vsa ta vprašanja zagotovo glasen DA!”

Amko Leenarts, direktoroblikovanja, Ford Evropa

“Ta projekt je uvedel toliko novosti. Za nas je bil to prvi povsem digitalen projekt. Obenem je bil to prvi avto, povsem transparentno zasnovan javno, in obenem prvi, ki smo ga zasnovali na daljavo z oblikovalci v petih različnih državah, ki se doslej (vsaj nekateri) še nikoli niso srečali ‘v živo’. Da smo ga dokončali v manj kot polovici običajnega časa, je resnično zasluga ekipe in strasti, s katero so se lotili projekta.”

Boris Ferko, vodja oblikovanja, Ford Evropa

“Od zagona ekipe Team Fordzilla leta 2019 se stvari lotevamo na drug način in izkoriščamo svoje prednosti in edinstven pristop do igričarstva. Naš inovativni dirkalnik P1 je popoln primer uporabe našega znanja z avtomobilskega področja, ki je oživel tako v virtualnem kot v dejanskem svetu.”

Emmanuel Lubrani, Team Fordzilla

Spremljanje predstavitve dirkalnik Team Fordzilla P1 ‘vživo’

16. decembra ob 16.00(po srednjeevropskem času) obiščitewww.Teamfordzilla.comin si oglejte predstavitev.Za sodelovanje na ekskluzivni konferenci, na kateri boAmko Leenarts, direktor oblikovanja pri Fordu Evropa, odgovarjal na vprašanja, takoj po predstavitvikliknite nato povezavo(geslo za vstop: 3425).

O družbi Ford Motor Company

Ford Motor Company je globalno podjetje s sedežem v Dearbornu v ameriški zvezni državi Michigan. Razvija, izdeluje, prodaja in zagotavlja servisno vzdrževanje za celotno paleto Fordovih osebnih vozil, poltovornjakov, športnih terencev, vozil z električnim pogonom in razkošnih modelov Lincoln ter finančne storitve prek družbe Ford Motor Credit Company. Ford si prizadeva postati vodilno podjetje na področju elektrifikacije, avtonomnih vozil in mobilnostnih rešitev. V družbi Ford je po vsem svetu zaposlenih približno 199.000 ljudi. Za več informacij o Fordu in Fordovih izdelkih ter storitvah družbe Ford Motor Credit Company obiščite spletno stranwww.corporate.ford.com.

Ford Evropaje odgovoren za proizvodnjo, prodajo in servisiranje vozil znamke Ford na 50 posameznih trgih, v podjetju pa je v obratih, ki so v izključni Fordovi lasti, zaposlenih približno 53.000 oseb, v skupnih podjetjih in poslovnih povezavah pa se ta številka poveča na približno 67.000 oseb. Poslovanje Forda Evropa poleg finančne družbe Ford Motor Credit Company vključuje tudi oddelek storitev za stranke in 24 proizvodnih obratov (16 jih je povsem v Fordovi lasti ali so skupna podjetja, 8 obratov deluje v sklopu poslovnih povezav izven skupine). Prve Fordove avtomobile so v Evropo uvozili leta 1903 – istega leta, kot je bila ustanovljena družba Ford Motor Company. Proizvodnja v Evropi se je začela leta 1911.

PR:

SUMMIT MOTORS LJUBLJANA

Flajšmanova ulica 3

1000 Ljubljana

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!