Novice

Nazaj na novice

Opel Vivaro Surf Concept: Kombi sodobnega življenjskega sloga za šport in prosti čas

Opel Vivaro je postal vozilo sodobnega življenjskega sloga. Po tem, ko je pred enim letom nova generacija srednje velikega lahkega gospodarskega vozila zapeljala med kupce in je zanjo Opel prejel že okrog 90.000 naročil, bo sedaj na ogled postavljeno študijsko vozilo Opel Vivaro Surf Concept.

Opel Vivaro Surf Concept: Kombi sodobnega življenjskega sloga za šport in prosti čas

· Raznolik: svetovna premiera potniškega Vivara za aktivno preživljanje prostega časa

· Izjemen na pogled in dotik: dvobarvna zunanjost, usnje v notranjosti

· Prostoren: šest potnikov in veliko prostora za prostočasne in športne aktivnosti

· Zmogljiv: 1.6 BiTurbo CDTI 103 kW/140 KM in 340 Nm

· Domiseln: zračno vzmetenje zmanjšuje višino na 1,9 m

· Udoben: Premijske rešitve s praktičnimi in inovativnimi detajli

Rüsselsheim/Frankfurt. Opel Vivaro je postal vozilo sodobnega življenjskega sloga. Po tem, ko je pred enim letom nova generacija srednje velikega lahkega gospodarskega vozila zapeljala med kupce in je zanjo Opel prejel že okrog 90.000 naročil, bo sedaj na ogled postavljeno študijsko vozilo Opel Vivaro Surf Concept. Elegantna izvedba za prevoz potnikov je idealna za športne aktivnosti. Odvisno od razporeditve sedežev je namenjena prevozu petih ali šestih oseb, z vso pripadajočo opremo za športno udejstvovanje. Opel Vivaro Surf Concept izhaja in prostorne različice dvojne kabine CrewCab, oziroma različice z dvema vrstama sedežev. Kombi se postavlja z veliko nakladalno površino in nosilnostjo ter združuje najvišjo raven udobja in slogovno skladen dizajn. Posebnost te izvedbe je ločen prostor za tovor velikosti 3,2 kubičnega metra, oziroma štiri kubične metre pri različici z dolgo medosno razdaljo. Zato je Opel Vivaro Surf Concept idealen za prevoz mokre in umazane opreme z izletov na obali, ali hribih, ob sočasnem zagotavljanju največje ravni udobja potnikov. Prvo tovrstno trendovsko vozilo bo premierno predstavljeno na mednarodni razstavi avtomobilov IAA v Frankfurtu (med 17. in 27. septembrom), na Oplovem razstavne prostoru D09 v hali 8.0.

"Vivaro Surf Concept je idealno vozilo za velike družine, oziroma skupine prijateljev. Študijsko vozilo izvedbe CrewCab blizu serijske izdelave ponuja prostor šestim potnikom. V velikem tovornem prostoru za drugo vrsto sedežev je veliko uporabnih rešitev. S športno zunanjo obliko in številnimi detajli udobja in s sodobnim sistemom IntelliLink je to eleganten in prostoren kombi. Vivaro Surf Concept je pravšnja alternativa za tiste, ki potrebujejo več, kot ponuja osebni avtomobil, vendar se pri tem ne želijo odpovedati avtomobilskem udobju," pravi Steffan Raschig, direktor Oplovega oddelka gospodarskih vozil.

Do šest sedežev in velik tovorni prostor: modno in zabavno vozilo

V marsičem povsem blizu serijsko izdelanih vozil je Vivaro Surf Concept s svojo bakreno rjavo in belo foliacijo zunanjosti pravi lovilec pogledov. Športno eleganco mu poudarjajo prilagojena platišča iz lahke litine znamke Irmscher. Vendar ta kombi sodobnega življenjskega sloga pokaže svojo pravo vrednost, ko se odprejo vrata potniškega in tovornega prostora, ročno ali prostoročno s sistemom Keyless Open. V Vivaro Surf Concept je mogoče naložiti veliko opreme. V tovorni prostor kombija dolžine petih metrov in skupne največje dovoljene mase 2,9 t, je prostora za najrazličnejšo opremo deskarjev na snegu, jadralcev na deski ali kolesarjev in tako lahko zadovolji najrazličnejše potrebe.

Na pod tovornega prostora so nameščena vodila in celotna širina prostora pod zadnjimi sedeži je izrabljena za skrinjo, v katero je mogoče namestiti manjše predmete. Posebno izvedbo notranjosti so zasnovali in izdelali pri specializiranem podjetju Snoeks Automotive. Označuje jo prijetna atmosfera modre osvetlitve bokov in stropne obloge. Ti, ki se ne morejo odločiti, ali naj odidejo jadrati na deski ali kolesariti, se lahko na pot odpravijo z opremo za oboje. Vivaro Surf Concept ima namreč posebne nosilce za jadralne deske na strehi, tako da se pristaši tega športa brez težav odpravijo na počitnice, s svojo najljubšo jadralno desko.

IntelliLink, Park Assist in ogrevani sedeži: vožnja z avtomobilskim udobjem

Modnost in posebej uporabna opremljenost sta poglavitni značilnosti potniške kabine. Paket opreme in dodatkov Irmscher Tourer Pack iz serijsko izdelanega Vivara, izstopa z mehkim črnim usnjem in kontrastnimi srebrnimi šivi na bočnih oblogah, armaturni plošči in na prestavni ročici. Zaradi te izvedbe odraža notranjost Vivara Surf Concept vzdušje osebnega avtomobila. Za tepihe je uporabljen velur premijske kakovosti, s čemer je notranjost udobnejša in tišja, saj obloge iz velurja odlično dušijo hrup. Nova samodejna klimatska naprava zagotavlja v notranjosti idealno temperaturo. Kombi sodobnega modnega življenjskega sloga je opremljen tudi z dodatnim sistemom ogrevanja. Zaradi drsnih vrat, lahko potniki v drugi vrsti zelo preprosto vstopajo in izstopajo.

Vozniku Vivara Surf Concepta je zagotovljena vsestranska podpora, visoka stopnja varnosti in številne informacijsko zabavne možnosti. Tipala svetlobe in dežja zagotavljajo z meglenkami dobro vidljivost v vseh voznih razmerah. Za dnevne luči so uporabljene energetsko varčne LED diode. Električno nastavljiva zunanja vzvratna ogledala, sta tako kot voznikov in sopotnikov sedež spreda,j ogrevana. Sistem Park Assist s kamero zadaj zagotavlja pravšnjo pomoč pri izogibanju manjših poškodb ob manevriranju v omejenem prostoru. Omejevalnik hitrosti pomaga vozniku, da nikoli ne preseže nastavljeno hitrost vožnje.

Voznik preko najsodobnejše različica sistema Navi 50 IntelliLink dostopa do prometnih informacij, ki mu ob ostalem omogočajo izogibanje zastojem. Informacijsko zabavni sistem je opremljen s TMC (Traffic Message Channel), modulom za prostoročno upravljanje, sistemom avdio pretočnih vsebin, preko povezave Bluetooth in podatkovno bazo evropskih zemljevidov. Sistem se upravlja na dotik preko sedempalčnega zaslona. Do internetnih radio postaj, zvočnih knjig, Facebooka, Twitterja in še marsičesa je mogoče dostopati s pomočjo aplikacije aha® app. Vivaro Surf Concept je opremljen tudi z Wi-Fi dostopno točko za zagotovitev stabilnih in zelo hitrih povezav.

Z zmogljivim motorjem in zračnim vzmetenjem pripravljen za serijsko izdelavo

Med najsodobnejše tehnološke rešitve sodi tudi motor CDTI BiTurbo največje moči 103 kW/140 KM, z največjim navorom 340 Nm. Z njim Vivaro Surf Concept doseže največjo hitrosti 180 km/h. Različica ecoFLEX s sistemom Start/Stop porabi le 6,1 litra goriva na 100 kilometrov vožnje, kar predstavlja ekvivalent 160 g CO2 na kilometer vožnje (preliminarni podatki). Opel Vivaro Surf Concept tako ni le ekstravagantno, marveč sočasno tudi ekstremno gospodarno vozilo. Za doseganje višje ravni udobja poskrbi tudi posebna izvedba vzmetenja. Zračno vzmetenje zadnjih koles namreč zmore prestreči in izničiti vse udarce in nihanja cestnih neravnin. Ob tem zmanjšuje višino vozila za sedem centimetrov na 1,9 metra. Tako lahko Vivaro Surf Concept zapelje tudi v večnadstropne javne garaže.

Prostoren in udoben Opel Vivaro Surf Concept bo postavljen na ogled na mednarodni razstavi avtomobilov IAA v Frankfurtu in bo lahko šel kmalu v serijsko izdelavo, kot vozilo iz ponudbe “Limited Edition”.

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!