Novice

Nazaj na novice

13. INFORMATIVA ONLINE, 22. in 23. januar 2021

22. in 23. januarja 2021 bo potekala že 13. Informativa, največji sejem izobraževanja in poklicev v Sloveniji.

22. in 23. januarja 2021bo potekala že13.Informativa, največji sejem izobraževanja in poklicev v Sloveniji.

To leto se bostana jvečja predinformativna dneva popolnoma prilagodila varni in brezplačni obliki izvedbe in tako vsem mladim (in staršem) omogočila dostop do informacij na enem mestu, ki se v letu 2021/2022 odločajo, kje in kako nadaljevati svoje nadaljnje izobraževanje. Ob registraciji na spletni straniwww.informativa.sibodo lahko obiskovalci dostopali do sodelujočih razstavljavcev(srednje šole, višje strokovne šole, fakultete, članice vseh slovenskih univerz, tuje izobraževalne institucije, podjetja, ki nudijo prvo zaposlitev, ponudniki dodatnih izobraževalnih programov, obšolskih in obštudijskih aktivnosti ter mnogi drugi).

Dva dni bodosoustvarjalci Informativetako na enem mestu med9.00 in 18.00 urov spletni klepetalnici podajali odgovore "v živo", pripravljali različna predavanja, atraktivne predstavitve, hkrati pa bodo ponudili številna, za lažjo odločitev o nadaljnjem izobraževanju, aktualna gradiva (opisi institucij, programov, predmetnikov, fotogalerije, videoposnetki, virtualni sprehodi po objektih in mnogo drugega).Na Informativi se bo tokrat predstaviloveč kot 140izobraževalnih programov –vse štiri slovenske univerze s svojimi članicami,izobraževalni programi srednjih šol in gimnazij, šolski centri, višje strokovne šole, nekaj predstavnikov tujih univerz, Center Republike Slovenije za poklicno izobraževanje – CPI, institucije, ki ponujajo informacije, povezane z izobraževanjem, od štipendiranja, bivanja v času študija, dela in študija v tujini ter tudi podjetja, ki se bodo v dveh dneh, na enem mestu, predstavljali in širili koristne informacije o svojih programih in praksah.13. Informativa bo v sklopu bogatega programa s pomočjo izkušenih predavateljev in podpornikov skušala vsem mladim odgovoriti na naslednja vprašanja in se dotakniti nekaterih tematik:-Kam po končani osnovni šoli, gimnaziji oziroma srednji šoli?-Vpis na gimnazijo ali srednjo poklicno šolo?-Katera fakulteta za kateri poklic?-Katera smer je zame na fakulteti najbolj primerna?-Kako na študij v tujino ali na delovno prakso?-Kako in kje iskati svoje študentsko delo?-V katerih domačih ali mednarodnih projektih sodeluje izbrana fakulteta?-Kako do prve zaposlitve po končanem študiju?-Kako opravljati poleg študija delovno prakso in kje?

Informativo to leto soustvarjajo: Univerza v Ljubljani, Univerza v Mariboru, Univerza v Novi Gorici, Univerza na Primorskem, CPI - Center Republike Slovenije za poklicno izobraževanje, BIC - Biotehniški izobraževalni center Ljubljana, Šolski center Ljubljana, Srednja upravno administrativna šola Ljubljana, MIZŠ – Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, MNZ – Ministrstvo za notranje zadeve in mnogi drugi partnerji in podporniki.

Organizator bo program objavil na spletnem mestuinformativa.si, kjer bo kasneje tudi potekala ONLINE Informativa.Kje? NaInformativini spletni strani.

Seznam sodelujočihTUKAJ.Kdaj?22. in 23. januar 2021, med 9.00 in 18.00Dodatne informacije in pogosta vprašanja najdeteTUKAJ.Facebook:InformativaInstagram:@informativa_Organizator:Proevent d.o.o.

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!