Novice

Nazaj na novice

Za legvana Pavlija zbrali 15 kilogramov zelenjavnih dobrot

S širokosrčnostjo do živali so se izkazali tako obiskovalci tržnice kot branjevci, saj so s skupnimi močmi prispevali kar 15 kilogramov solate, korenčka, jabolk, paradižnika in ostale zelenjave, ki tekne zverinicam iz terarija.

Na osrednji tržnici je mariborsko podjetje Snaga preteklo soboto organiziralo zbiranje zelenjavnih dobrot za legvana Pavlija in njegove rastlinojede prebivalce mariborskega terarija. S širokosrčnostjo do živali so se izkazali tako obiskovalci tržnice kot branjevci, saj so s skupnimi močmi prispevali kar 15 kilogramov solate, korenčka, jabolk, paradižnika in ostale zelenjave, ki tekne zverinicam iz terarija. Zbrane dobrote so še isti dan dostavili v terarij, kjer so se razveselili zajetne zaloge hrane. Tako bodo denar, ki ga sicer namenjajo za svežo zelenjavo, vložili v nakup novega zanimivega prebivalca terarija, ki bo pritegnil obiskovalce in popestril druščino terarijskih zverinic. Zbiranje zelenjavnih dobrot bodo na osrednji tržnici ponovili v soboto, 4. oktobra, dan pred svetovnim dnevom živali.

Takrat bo v Mestnem parku potekala tudi prireditev Žival meseca. V septembru je bradata agama Neža zaradi slabega vremena morala dolgo čakati na občinstvo, zato pa je bila minulo soboto toliko bolj vesela, ko se je dobro uro pretegovala na toplem jesenskem soncu. Obiskalo jo je veliko otrok in staršev, ki so priznali, da pogrešajo tovrstne dogodke v parku. V podjetju Snaga so veseli, da je bila prireditev odlično sprejeta in v soboto, 4. oktobra, napovedujejo predstavitev naslednjih terarijskih lepotcev - želv rdečevratk. Prireditev bo potekala v primeru suhega vremena, ob 11. uri, pred mariborskim Akvarijem-terarijem.

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!