Novice

Nazaj na novice

Grand prix zagrebškega lutkovnega festivala za predstavo Račka, Smrt in tulipan

Lutkovno gledališče Ljubljana se je z 48. mednarodnega festivala lutkovnih gledališč PIF, ki se je zaključil v soboto v Zagrebu, vrnilo z nagrado za najboljšo predstavo festivala.

Lutkovno gledališče Ljubljana se je z 48. mednarodnega festivala lutkovnih gledališč PIF, ki se je zaključil v soboto v Zagrebu, vrnilo z nagrado za najboljšo predstavo festivala. Mednarodna žirija je Grand prix festivala podelila lutkovni predstavi Račka, Smrt in tulipan. Predstava je dobila tudi štiri posamične nagrade. Fabrizzio Montecchi je bil nagrajen za oblikovanje svetlobe, Mitja Vrhovnik Smrekar za glasbo ter igralki Polonca Kores in Asja Kahrimanović za animacijo v predstavi. To je že druga nagrada za predstavo v zadnjem času, saj je tri nagrade dobila tudi na 8. bienalu lutkovnih ustvarjalcev v Mariboru in sicer prav tako za animacijo in glasbo, nagrajena pa je bila tudi avtorica likovne podobe Federica Ferrari.

Konec tedna se na gostovanje v Bolgarijo,na 9. mednarodnem festivalu lutkovnih gledališč za odrasle,odpravljajo ustvarjalci predstave Krabat.

Petra Škofic

Odnosi z javnostmi

Lutkovno gledališče LjubljanaTel. 01 548 4543, 041 691 102

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!