Novice

Nazaj na novice

HBO OSVOJIL SKUPNO 43 PRESTIŽNIH NAGRAD EMMY

„Igra prestolov“ se je ovenčala z 12, „Olive Kitteridge“ pa z 8 zlatih kipcev

SPOROČILO ZA MEDIJE

HBO OSVOJIL SKUPNO 43 PRESTIŽNIH NAGRAD EMMY

„Igra prestolov“ se je ovenčala z 12, „Olive Kitteridge“ pa z 8 zlatih kipcev

Ljubljana, 21. september 2015 – HBO, vodilna premium televizijska mreža v Sloveniji, s ponosom sporoča, da je na 67. slavnostni podelitvi nagrad Emmy, ki je bila sinoči v dvorani Microsoft Theater v Los Angelesu, HBO odnesel skupno 43 prestižnih priznanj, več od katerekoli druge televizijske mreže.

Na podelitvi emmyjev je dominirala HBO-jeva kultna serija „Igra prestolov“ (Game of Thrones), ki se je z 12 osvojenimi kipci celo zapisala v zgodovino teh nagrad, saj je postavila rekord v številu dobljenih nagrad v enem letu.

Zraven 14 osvojenih nagrad, ki so jih na slavnostni podelitvi osvojile serije “Igra prestolov”, “Podpredsednica” (Veep) in “Olive Kitteridge”, se premium tv mreža HBO lahko pohvali tudi z 29 osvojenimi Creative Arts Emmy-ji.

12 nagrad Emmy za serijo “Igra prestolov” (Game of Thrones) je pomenilo, da je zrušila rekord in tako postala serija z največ osvojenih priznanj v enem letu. Igra prestolov je blestela v kategoriji najboljše dramske serije, najboljšega scenarija za dramska serijo (David Benioff in DB Weiss), najboljše režije dramske serije (David Nutter) in najboljšega stranskega igralca v dramski seriji (Peter Dinklage).

8 nagrad Emmy je prejela dramska miniserija “Olive Kitteridge”, vključno s tistimi za najboljšo miniserijo, najboljšo glavno igralko v miniseriji ali tv filmu (Frances McDormand), najboljšega glavnega igralca v miniseriji ali tv filmu (Richard Jenkins) in najboljšega stranskega igralca v miniseriji ali tv filmu (Bill Murray).

5 nagrad Emmy je odnesla “Podpredsednica” (Veep), vključno s priznanji za najboljšo humoristično serijo in najboljšo glavno igralko v humoristični seriji (Julia Louis-Dreyfus).

Tudi druge HBO-jeve serije in filmi so se ovenčali z emmyji. Tako je biografska drama “Bessie” osvojila 4 nagrade Creative Arts Emmy, Očiščenje: Scientologija in okovi vere“ (Going Clear: Scientology And The Prison Of Belief) 3, “Imperij pregrehe” (Boardwalk Empire) 2, “Foo Fighters: Sonic Highways” 2, “Prekletnik: Življenje in zločini Roberta Dursta(The Jinx: Life And Deaths Of Robert Durst) 2 in “Silicijeva dolina” (Silicon Valley) 2.

HBO je podelitev nagrad Emmy prenašal v živo, 21. septembra ob 02.00h zjutraj po lokalnem času, gledalci pa si bodo lahko posnetek 67. podelitve nagrad Emmy 2015, ogledali na HBO-ju v soboto, 26. septembra ob 18.00h.

Vse sezone serij “Igra prestolov”, “Podpredsednica”, “Olive Kitteridge”, “Imperij pregrehe”, “Silicijeva dolina” in dokumentarec “Prekletnik: Življenje in zločini Roberta Dursta”, kakor tudi biografsko dramo “Bessie”, si lahko gledalci v Sloveniji pogledajo preko naše storitve videa na zahtevo HBO GO.

O HBO-ju EUROPE

Home Box Office, vodilna ameriška plačljiva televizijska mreža ponuja osnovne in plačljive zabavne programe prek kabelskih omrežij, satelitskega sprejema ter mikrovalovnih večtočkovnih distribucijskih sistemov (MMDS). HBO Europe v lasti Home Box Office Inc. trenutno zagotavlja osnovne in plačljive televizijske kanale v 15 državah: na Madžarskem, Češkem, Slovaškem, Poljskem, v Romuniji, na Nizozemskem, Bolgariji, Moldaviji, Sloveniji, na Hrvaškem, v Srbiji, na Kosovu, v Črni Gori, Makedoniji in BIH. Na Nizozemskem HBO Europe ponuja programe v standardni in visoki ločljivosti (HD), HBO On Demand in HBO GO pod okriljem HBO Nederland, skupnega podjetja HBO in Ziggo BV.

HBO Europe ponuja pet visokokakovostnih filmskih programov (HBO, HBO2, HBO Comedy, Cinemax in Cinemax 2), šest digitalnih kanalov (HBO HD, HBO2 HD, HBO3 HD, HBO Comedy HD, Cinemax HD in Cinemax2 HD), poleg tega pa še naročniško storitev videa na zahtevo HBO ON DEMAND ter internetno storitev videa na zahtevo HBO GO.

HBO in Cinemax s svojimi multipleksi ter storitvami z dodano vrednostjo v gledalčev dom prinašata največje filmske uspešnice, nagrajeno lastno produkcijo, serije, ekskluzivne prireditve, zimzelene filme, uspešnice s filmskih festivalov ter mednarodne in evropske filme.

HBO Europe ima sedež v Budimpešti na Madžarskem.

Dodatne informacije poiščite v Press Roomu, ki je namenjen ravno Vam:

http://pressroom.hbo.si

HBO Adria d.o.o.

Tel. +385 1 6681591

Fax: +385 1 6681592

Marina Maslać marina.maslac@hbo.hr

Matija Stepanov matija.stepanov@hbo.hr

www.hbo.si

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!