Novice

Nazaj na novice

Premiera marionetne predstave MOJCA POKRAJCULJA

Na Malem odru Lutkovnega gledališča Ljubljana bomo v četrtek, 30. septembra 2015, ob 18. uri, premierno uprizorili marionetno predstavo za otroke od 3. leta dalje Mojca Pokrajculja

Na Malem odru Lutkovnega gledališča Ljubljana bomo v četrtek, 30. septembra 2015, ob 18. uri, premierno uprizorili marionetno predstavo za otroke od 3. leta daljeMojca Pokrajculja:

Eka in Brina Vogelnik, po ljudskih motivih

MOJCA POKRAJCULJA

Režiserka in avtorica likovne podobe: Eka Vogelnik

Dramaturg: Blaž Lukan

Igrajo: Polona Kores, Iztok Lužar, Matevž Müller in Klemen Janežič k. g.

Avtorica glasbe: Brina Vogelnik

Lektorica: Metka Damjan

Asistent režiserke: Brane Vižintin

Asistentka dramaturga: Lea Kučovičič

Tehnologija lutk: Mitja Ritmanič

Oblikovalec luči: Kristjan Vidner

Mojca Pokrajculja v priredbi Eke in Brine Vogelnik je v primerjavi s koroško ljudsko pravljico, ki jo je zapisal Vinko Möderndorfer, lahkotnejša. Pri nas zajčku ne polomijo nog, lisjak ne potrebuje toplega zavetja Mojčinega piskrčka in čebele preživijo. Tudi krivca, tistega, ki je polizal med, razkrijejo drugače – tat se nevede izda kar sam. A kljub številnim razlikam tudi naša Mojca še vedno ostaja Mojca Pokrajculja. Pokaže nam, da si, ne glede na to, kaj si in kdo si, zaslužiš topel sprejem in pomoč v stiski. Nauči nas, da je jezik univerzalen in da ni pomembno, v katerem jeziku jočemo in v katerem se smejemo. Če smo dovolj odprti, vstopimo v svet drugačnih dimenzij, drugačnega časa in govorečih živali. Sprejemanje in sobivanje je ključ do izgradnje družbe, ki bo lahko živela v simbiozi s planetom.

Dobrota, prijateljstvo, pohlep, laž so temeljne človeške lastnosti, ki nas popeljejo skozi Mojco Pokrajculjo. Dobrota je vedno dobrodošla, tudi do tistih, ki niso naši prijatelji. Kar pa se tiče laži – ta ima kratke noge, tako da jo slej ali prej ulovimo. In če boli trebuh, si zapomnimo: nobeno pretiravanje ni dobro. Zmerno in skromno, pa bo. Toda ne obtožujmo prehitro … Vsakdo od nas bi se lahko poistovetil z lisico, saj je tisto, kar je prepovedano, vedno najslajše.

Avtorica fotografij: Urška Boljkovac

Vabimo vas k ogledu premiere, prosimo pa vas za prehodno potrditev na moj elektronski naslov ali telefon.

Lep pozdrav,

Petra Škofic

Odnosi z javnostmi

Lutkovno gledališče Ljubljana

Tel. 01 548 4543, 041 691 102

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!