Novice

Nazaj na novice

Samsung in Oculus predstavila prvo različico Gear VR za širši trg

Samsung in Oculus sta predstavila nov, izboljšan Gear VR, z veliko nove vsebine, za najbolj zabavno in prijetno mobilno izkušnjo navidezne resničnosti

Samsung in Oculus predstavila prvo različico Gear VR za širši trg

Samsung in Oculus sta predstavila nov, izboljšan Gear VR, z veliko nove vsebine, za najbolj zabavno in prijetno mobilno izkušnjo navidezne resničnosti

Seul, Ljubljana, 25. september 2015 – Samsung Electronics je predstavil svojo prvo napravo Gear VR, namenjeno potrošnikom in tako povečal vodstvo v kategoriji prenosljivih elektronskih naprav. Zadnja izdaja Gear VR je kompatibilna z še več pametnimi telefoni, med njimi tudi z Galaxy S6 edge+, S6 in S6 edge. S pomočjo njihovega zaslona Super AMOLED omogoča barvo, ostrino in učinkovitost, potrebno za izjemen občutek navidezne resničnosti.

JK Shin, izvršni direktor in vodja oddelka za IT & Mobile pri Samsung Electronics, je povedal: “Samsung je na čelu omogočanja mobilne izkušnje, Gear VR, izdaja Innovator, pa ni izjema. Navidezna resničnost je za nas naslednja stopnja računalništva. Sodelovanja z Oculus pri projektu Gear VR smo zelo veseli, saj smo postavili standard za mobilno navidezno resničnost, ta revolucionarni izdelek pa bomo omogočili tudi širokemu trgu.”

Samsungov Gear VR je za 22% lažji od prejšnje izdaje Gear VR Innovator, vgrajeno pa ima blaženje s peno. Tako je naprava bolj prijetna za nošnjo. Izboljšana je tudi sledilna ploščica, zato je med gledanjem filmov, igranjem iger in gledanjem videoposnetkov s 360-stopinjskim zornim kotom, ki so na voljo za Gear VR, nadzor boljši.

Brendan Iribe, predsednik podjetja Oculus: “S Samsungom smo ponovno definirali navidezno resničnost in omogočili najboljšo mobilno izkušnjo navidezne resničnosti v tem trenutku. Na Gear VR uporabniki igrajo igre v navidezni resničnosti s prijatelji, si delijo posnetke s 360 stopinjskim zornim kotom, in skačejo po vsem svetu s fotografijami in videoposnetki. To pa je šele začetek tega, kar je z mobilno navidezno resničnostjo mogoče.”

Za vse podatke o izdelku in dodatne fotografije obiščite http://www.samsungmobilepress.com/

Samsung Gear VR Lastnosti

Velikost / Teža

201.9 x 116.4 x 92.6 mm / 310g

Senzor

Pospeševalnik, girometer, Bližina (Zaznava priklop/ odklop)

Vidno polje

96 stopinj

Zenična razdalja

54 ~ 70 mm (Stalna goriščnica)

Barva

Bela

Kompatibilnost

Povezava z microUSB z S6 edge+, S6, S6 edge

* Vse funkcije, oprema, lastnosti in drugi podatki o izdelku v tem dokumentu, vključno, a ne samo z dodatki, obliko, s ceno, sestavnimi deli, z učinkovitostjo delovanja, dostopnostjo in zmogljivostjo izdelka se lahko spremenijo brez opozorila ali obveze.

###

O družbi Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co. navdihuje svet in oblikuje prihodnost s svojimi prodornimi zamislimi in tehnologijami. S stalnim inoviranjem in razvojem spreminjamo svetove televizorjev, pametnih telefonov, tabličnih računalnikov, tiskalnikov, fotoaparatov, digitalnih naprav, bele tehnike, medicinskih naprav, omrežnih sistemov in polprevodnikov. Prav tako smo na čelu razvoja medmrežja stvari, del katerega sta Samsungovi iniciativi Digital Health in Smart Home. Družba zaposluje 319.000 ljudi v 84 državah in ima letno prodajo v višini 196 milijard ameriških dolarjev. Za več informacij obiščitenašo uradno spletno stran www.samsung.com ali uradni blog global.samsungtomorrow.com.

Kontakt za medije: Samsung Electronics Austria GmbH (SEAD Business Unit), Ljubljana Branch Office, Letališka cesta 29a,

1000 Ljubljana, Slovenija, Marketing Manager SI & Corporate Marketing, Tomaž Semič,t.semic@samsung.com

ali

Anja Rejc, +386 (0)40 16 88 51, anja.rejc@grayling.com.

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!