Novice

Nazaj na novice

Študentski krvodajalski teden v Mariboru

Študentske organizacije in študentski klubi s sloganom "Častim ½ litra!", pozivajo vse študente, naj se v čim večjem številu odločijo za darovanje življenjsko pomembne tekočine, ki rešuje življenja.

Študentski krvodajalski teden v Mariboru

Študentske organizacije in študentski klubi s sloganom "Častim ½ litra!", pozivajo vse študente, naj se v čim večjem številu odločijo za darovanje življenjsko pomembne tekočine, ki rešuje življenja.

(Maribor, 2. oktober 2015) – Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM), pod okriljem Študentske organizacije Slovenije (ŠOS), skupaj s Študentsko organizacijo Univerze v Ljubljani (ŠOU v Ljubljani), Študentsko organizacijo Univerze na Primorskem (ŠOUP) in z lokalnimi študentskimi klubi, organizira tradicionalni Študentski krvodajalski teden po vsej Sloveniji. Mariborski študentje bodo lahko darovali kri v dveh tradicionalnih terminih; v Študentskem kulturno prireditvenem centru ŠTUK (Gosposvetska cesta 83) in v UKC Maribor.

Študentske organizacije in študentski klubi s sloganom "Častim ½ litra!", pozivajo vse študente, naj se v čim večjem številu odločijo za darovanje življenjsko pomembne tekočine, ki rešuje življenja. Akcije potekajo dvakrat letno. Aprila 2015 je v Mariboru kri darovalo rekordno število študentov; kar 274.

Luc Horvat, vodja Vseslovenskega krvodajalskega tedna v Mariboru, dodaja: "Verjamemo, da bomo tudi tokrat mladi v velikem številu pristopili k akciji. V ponedeljek, ko akcija poteka na ŠTUKu, bodo ŠOUM informatorji pred fakultetami Univerze v Mariboru pozivali študente k darovanju. V torek, ko akcija poteka v UKC Maribor, bo ŠOUM poskrbela za prevoze študentov krvodajalcev izpred mariborskih fakultet in ŠTUK-a."

Mariborski študentje bodo lahko darovali kri v dveh terminih:

- 5. oktobra 2015, od 9:00 do 14:00, krvodajalska akcija bo potekala v dvorani ŠTUK (Gosposvetska cesta 83, Maribor)

- 6. oktobra 2015, od 8:00 in 15:00, krvodajalska akcija bo potekala v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor, na Centru za transfuzijsko medicino (Ljubljanska 5, Maribor)

V vseslovenski krvodajalski akciji se število krvodajalcev vidno povečuje. Tudi tokrat se pričakuje rekordno število krvodajalcev. Vsak študent krvodajalec po odvzemu krvi prejme malico in simbolično darilo, ki ga podarjajo Mariborske lekarne. V Mariboru akcijo organizira ŠOUM, v sodelovanju z Območnim združenjem Rdečega križa Maribor in UKC Maribor.

Vabimo vas, da nas na sami krvodajalski akciji obiščete v ponedeljek, 5. 10. 2015, med 9. in 14. uro v prostorih Študentskega kulturno prireditvenega centra ŠTUK (Gosposvetska cesta 83, Maribor). Za vse dodatne informacije, izjave ter ostale podrobnosti, smo na voljo preko spodaj navedenih kontaktov.

Študentski pozdrav,

# # #

DODATNE INFORMACIJE:

Študentska organizacija Univerze v Mariboru

Dejan Spital, svetovalec za odnose z javnostmi

telefon: 02/ 234 20 90 ali

e-pošta: dejan.spital@soum.si

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!