Novice

Nazaj na novice

Mednarodni projekt za študente "Fiat Likes U" tudi v Sloveniji

"Fiat Likes U" je mednarodni projekt, ki odslej tudi študentom Univerze v Ljubljani omogoča brezplačno uporabo vozil Fiat. Univerza v Ljubljani je ena izmed 16 visokošolskih institucij v Evropi, ki so se pridružile projektu “Fiat Likes U”.

Sporočilo za javnost Ljubljana, 6. oktober 2015

Mednarodni projekt za študente "Fiat Likes U" tudi v Sloveniji

"Fiat Likes U" je mednarodni projekt, ki odslej tudi študentom Univerze v Ljubljani omogoča brezplačno uporabo vozil Fiat. Univerza v Ljubljani je ena izmed 16 visokošolskih institucij v Evropi, ki so se pridružile projektu “Fiat Likes U”. Hkrati s Slovenijo mednarodni projekt začenjajo tudi na Danskem in v Romuniji. Potekal bo do 14. decembra letos.

Projekt je leta 2012 zasnoval Fiat, v partnerstvu z italijanskima ministrstvoma za izobraževanje in za okolje. Avtomobilski proizvajalec se je tako združil z univerzami na konkreten, preprost in uporaben način – s spodbujanjem priložnosti za mobilnost, študij in zaposlovanje. Po Palermu in Catanii se sedaj projekt začenja še na Univerzi Aarhaus na Danskem, na Politehnični univerzi v Bukarešti ter Univerzi v Ljubljani v Sloveniji. Do sedaj je v projektu sodelovalo več kot 785.000 študentov.

Projekt je namenjen mladim, ki se vse bolj zavedajo okoljske in ekonomske problematike, trajnostne mobilnosti ter poskušajo najti načine, kako zmanjšati škodljive vplive na okolje. Mladi vozniki ob tem želijo uporabljati vozilo, ki ima majhno porabo goriva, nizke stroške vzdrževanja in je cenovno dosegljivo. “Fiat Likes U” izraža Fiatovo predanost zagotavljanju konkretnih rešitev za dejanske, vsakodnevne potrebe mladih po mobilnosti.

Družba FCA (Fiat Chrysler Automobiles Group) v sodelovanju s slovenskim zastopnikom, podjetjem Avto Triglav, v času projekta omogoča brezplačno uporabo Fiatovih vozil študentom Univerze v Ljubljani. Za obdobje treh mesecev bo Avto Triglav zagotovil pet Fiatovih vozil za varen in varčen prevoz študentov. Za potek projekta bo skrbel Fiatov ambasador, ki je bil predhodno izbran v sodelovanju s Pravno fakulteto Univerze v Ljubljani. Fiatovi strokovnjaki bodo za študente Univerze v Ljubljani izvedli tudi strokovna predavanja s področja njihovega dela.

Sodelovanje v projektu “Fiat Likes U” je preprosto. Študenti Univerze v Ljubljani se prijavijo prek spletne strani fiatlikesu.eu, izberejo razpoložljivo vozilo, ga rezervirajo in prevzamejo pri Fiatovem ambasadorju na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani. Brezplačno ga lahko uporabljajo 24 ur ob delovnih dneh ali ves konec tedna, s prevzemom v petek in vračilom v ponedeljek.

Študentom Univerze v Ljubljani bodo na voljo vozila: Fiat 500C, Fiat 500L, Fiat 500X, Fiat Panda in Fiat Punto, ki združujejo značilen italijanski slog in tehnološko naprednost. Med njimi je tudi prvi Fiatov mestni križanec Fiat 500X, ki s svojim mestnim in terenskim značajem izstopa po bogati serijski opremljenosti ter navdušuje s svojo prostornostjo, zmogljivostjo in številnimi funkcijami, s katerimi se sicer ponašajo vozila višjih razredov. Opremljen je z zmogljivimi bencinskimi in dizelskimi motorji ter je edini v kategoriji, ki ponuja tri različne vrste menjalnika: 5- in 6-stopenjski ročni, 6-stopenjski samodejni z dvojno sklopko in ekskluzivni samodejni 9-stopenjski menjalnik. Ponuja možnost izbire pogona na prednji kolesi, pogona na prednji kolesi z elektronskim sistemom Traction+ ali štirikolesnega pogona.

Dosedanji uspeh projekta “Fiat Likes U” se meri v številkah: več kot 3.000 voženj, več kot 500.000 prevoženih kilometrov, številni posnetki na YouTube-u, ter več kot 100.000 obiskovalcev spletne strani Fiat Likes U, kjer so na voljo tudi vse podrobnejše informacije.

# # #

O Univerzi v Ljubljani

Univerza v Ljubljani je najstarejša in največja visokošolska ter znanstveno raziskovalna ustanova v Sloveniji, ki bo kmalu obeležila stoto obletnico. V tem času so na Univerzi v Ljubljani podelili 235.000 diplom na vseh študijskih programih in stopnjah, ki so se in se izvajajo, od tega so promovirali več kot 10.100 doktorjev znanosti. Danes 23 fakultet in 3 umetniške akademije Univerze v Ljubljani obiskuje okoli 43.000 študentov, zaposlujejo pa okoli 5.600 visokošolskih učiteljev, raziskovalcev, asistentov in strokovnih in administrativnih sodelavcev. Osrednje poslopje, akademije in številne fakultete se nahajajo v mestnem jedru. Novejše univerzitetne stavbe stojijo na obrobju Ljubljane, kar daje univerzi in njenim študentom pridih vsenavzočnosti v mestu. Univerza v Ljubljani slovi po kakovostnih družboslovnih, naravoslovnih, humanističnih in tehničnih študijskih programih, ki so pripravljeni v skladu s smernicami Bolonjske deklaracije. Univerzitetni raziskovalci in raziskovalne skupine se s svojim znanstvenoraziskovalnim delom izkazujejo z vrhunskimi projekti na področju umetnosti, znanosti in tehnologije doma in po svetu. Univerza v Ljubljani je uvrščena med 500 najboljših univerz na Šanghajski, Timesovi in Webometrics svetovnih lestvicah. Uvršča se med tri odstotke najuglednejših univerz na svetu. Univerza v Ljubljani je osrednja in največja izobraževalna ustanova, hkrati pa tudi osrednja in največja raziskovalna institucija v Sloveniji s kar trideset odstotki vseh registriranih raziskovalcev (po podatkih baze SICRIS). Osrednje pedagoško mesto zavzema tudi zato, ker izvaja javno službo na področjih, ki so posebnega družbenega pomena in zagotavljajo ohranjanje narodne identitete. Ker se zavedamo pomena uporabnosti znanja in sposobnosti pridobivanja lastnih finančnih virov, vsako leto bolj razvijamo tudi tržno dejavnost. Zato se na Univerzi v Ljubljani tesno povezujemo s slovenskim gospodarstvom in tujimi podjetji, med našimi partnerji so multinacionalke in najuspešnejša domača podjetja.

O Avtu Triglav

Družba Avto Triglav d.o.o., Ljubljana je zastopnik vozil Fiat v Sloveniji. Podjetje bo v začetku prihodnjega leta obeležilo 20-letnico uspešnega delovanja. Portfelj podjetja zajema blagovne znamke Skupine FCA (Fiat, Fiat Professional, Lancia, Alfa Romeo, Jeep, Abarth, Maserati). Podjetje ima razvejano pooblaščeno prodajno – servisno mrežo po vsej Sloveniji. Poleg tega, da je generalni zastopnik znamk, ima tudi tri lastne prodajno servisne centre v Ljubljani, Mariboru in Celju. Lastnikom vozil in ljubiteljem znamk so na voljo strokovne in izkušene ekipe. Podjetje vlaga v znanje zaposlenih, kar potrjujejo tudi mednarodni certifikati in nagrade. Skladno z visokimi standardi podjetja in blagovnih znamk, lahko stranke pričakujejo odlično ponudbo in kakovostne storitve.

Petra Tašker Žumer

Vodja tržnega komuniciranja in PR, Avto Triglav

petra.zumer@avto-triglav.si

Partnerji

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!