Novice

Nazaj na novice

Jürgen Klopp menja klub, a nikoli svojega službenega avtomobila

Sloviti Liverpool FC, nogometni klub izjemne zgodovine, ki je osvojil 18 naslovov prvaka Anglije in osemkrat zmagal v evropskih klubskih tekmovanjih (petkrat v Ligi prvakov, trikrat v Ligi Evropa), se je na pota nekdanje slave in velikih uspehov odpravil z ambasadorjem Opla

Rüsselsheim/Liverpool – Sloviti Liverpool FC, nogometni klub izjemne zgodovine, ki je osvojil 18 naslovov prvaka Anglije in osemkrat zmagal v evropskih klubskih tekmovanjih (petkrat v Ligi prvakov, trikrat v Ligi Evropa), se je na pota nekdanje slave in velikih uspehov odpravil z ambasadorjem Opla. Vodstvo kluba je namreč vlogo trenerja zaupalo Jürgenu Kloppu, nekdanjemu trenerju Borussie iz Dortmunda,. Po sedmih letih treniranja v Mainzu in Dortmundu je delo v Liverpoolu prvi trenerski posel Nemca v tujini.

"Resnično se veselim novega izziva, saj je zame Liverpool poseben klub. Načrtoval sem daljši premor, a me je dogajanje v preteklih dveh tednih prisililo v odločitev. Vse se je zgodilo izjemno hitro in od jutri naprej bom ponovno v polnem pogonu," je dejal Jürgen Klopp na novinarski konferenci.

Novi klub, novi igralci, novo prvenstvo, nov jezik in vožnja na levi strani ceste - v novem delovnem in bivalnem okolju slovitega trenerja se bo spremenilo praktično vse. A nekaj bo kljub vsemu ostalo nespremenjeno. Novi trener Liverpoola bo ostal mednarodni ambasador Opla. Glede na to, da je Oplova sestrska blagovna znamka Vauxhall uradni avtomobilski partner kluba, to ne bo predstavljalo nikakršnih težav. Prilagoditev na novo delavno in bivalno okolje bo toliko preprostejše, ker je Vauxhall tudi sponzor reprezentanc Anglije, Škotske, Walesa in Severne Irske.

"Zelo smo veseli, da je ambasador naše znamke sprejel velik izziv. Toliko bolj, ker bo Insignia ostala njegov službeni avtomobil," je odhod Jürgena Kloppa v Anglijo komentiral predsednik Opel Group, dr. Karl-Thomas Neumann.

Ob natančnem pregledu dosedanjega sodelovanja Opla in slovitega nemškega trenerja bi lahko kdo pomislil, da so pri Oplu že nekaj časa vedeli za skrivne načrte Jürgena Kloppa. V preteklosti so namreč njegovi avtomobili v Oplovih televizijskih reklamnih spotih po pravilu bili črne barve, pač skladni s klubskimi barvami njegovega nekdanjega kluba iz Dortmunda. V aktualnih reklamah pa bo Jürgen Klopp izzival vodilne nogometne klube iz Manchesterja in Londona z rdečo barvo Liverpoolovih "Reds".

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!