Novice

Nazaj na novice

ANDREJ ŠIFRER IN PRIJATELJI

Andrej bo poleg svojih najbolj znanih, predstavil še tiste iz leto starega albuma "Srce in razum", ki ga je posnel v znamenitih ABBEY ROAD studiih.

ANDREJ ŠIFRER IN PRIJATELJIčetrtek, 12. 11. 2015, ob 19:30,Velika dvorana Narodnega doma, za IZVENAndrej ŠifrerTina MarinšekKlemen BunderlaNipke

Andrej bopoleg svojih najbolj znanih, predstavil še tiste iz leto starega albuma"Srce in razum", ki ga je posnel v znamenitih ABBEY ROAD studiih.Andreja Šifrerja poznate, njegovi prijatelji pa bodoTina Marinšek, Klemen Bunderlain Nipke.In kaj bodo počeli gostje? To naj ostane skrivnost, saj Andrej Šifrer program sestavlja v največji tajnosti. Kaj vse lahko pričakujemo v tem večeru verjetno ne ve niti Šifrer sam: "Nisem več toliko mlad, da bi vedel vse."

Čeprav na domači pop-rock sceni mrgoli dobrih in odličnih ženskih interpretov, zavzema Tina Marinšek posebno mesto. V skupini Tabu je z mnogimi nastopi izpilila odersko prezenco in vrhunec predstavila na njihovem nastopu ljubljanskih Križankah, ko je suvereno krmarila skozi zahteven večer in poveljevala publiki in glasbenikom. Poti se v življenjih stekajo in razhajajo in tako se je iztekel tudi njen čas s skupino. Tina se je zavila v molk in oči javnosti nestrpno pričakujejo njeno ponovno glasbeno vstajenje, saj nihče ne ve kje je in kaj za vraga počne. Rokerica je tokrat posnela novo skladbo z Andrejem Šifrerjem - tistim, ki je skupini Tabu prinesel najbolj predvajano skladbo leta 2012, skladbo "Romanje"."Tina je nekaj posebnega, ko je na odru imaš občutek, da skozi njo teče 1000 kilovatov električne energije, zasebno pa je simpatično, spoštljivo dekle, a še vedno ti da občutek, da natanko v kaj hoče. Posnela sva genko/prijazno TAKI LJUDJE, v kateri blešči Tinin glas na povsem neobičajen način. Je nežen, ko je treba in grob, ko pesem to od nje zahteva. Nagovarja pa ljudi, ki prihajajo ranjeni iz kakršnih koli razmerij. Ti bodo to pesem ne le poslušali, ampak jo bodo tudi slišali,"zagotavlja Šifrer.Za tiste, ki jih zanimajo skrite podrobnosti: pri skladbi "Taki ljudje", ki jo je seveda spisal in odpel Andrej Šifrer s pomočjo Tine Marinšek, so sodelovala imenitna glasbena imena: Jani Hace, Robi Pikl, Andraž Mazi, Davor Klarič; produkcija diši po znamenitem Danielu Lanoisu, ki lepo meša country muziko z elektronskimi vložki. Tega se pri nas ni lotil še nihče, zato prvi poizkus pripisujemo genialnemu možaku z imenom Žare Pak.Skladbo sta Andrej Šifrer in Tina Marinšek prvič v živo predstavila na koncertu, poimenovanim Andrej Šifrer in prijatelji – Srce in razum, 5. 11.2 015 v Cankarjevem domu.Nežno vas opozarjamo, da so karte že v prodaji in hitro kopnijo. Ne zamudite.

Cene vstopnic: 15.00€ (v predprodaji); 20.00€ (na dan koncerta)

www.sifrer.com

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!