Novice

Nazaj na novice

"Samopodoba – pomemben dejavnik pri motnjah hranjenja"

predavanje "Samopodoba – pomemben dejavnik pri motnjah hranjenja

Pozdravljen/a,vabimo te na predavanje "Samopodoba – pomemben dejavnik pri motnjah hranjenja" jutri, v sredo, 11. 11. 2015, ob 17:00 v prostorih INFOPEKE. Brezplačno predavanje bo izvedla psihoterapevtka Vasja Smole Dobrovnik, prof. def. Prijavite se na infopeka@infopeka.org ali 02 300 68 50.

Vse več mladih trpi zaradi svoje samopodobe in težavo rešuje z zlorabljanjem hrane v smislu prenajedanja ali stradanja. Gre za motnjo hranjenja za doseganje omamnega stanja zavesti, ki se kaže v odvisnosti od hrane kot posebni vrsti zasvojenosti. Motnje hranjenja so tesno povezane s človekovo samopodobo, ki jo sestavlja pet stebrov identitete - telesnost, socialna mreža, delo in ustvarjalnost, materialna varnost in vrednote. Pri motnjah hranjenja so zelo pogosto porušeni prav ti stebri. Na predavanju bomo med drugim slišali, kaj je telesni “self”, kako identiteta vpliva na kakovost našega življenja, kako pomembna je socialna mreža pri odpravljanju motnje.

Cilji predavanja:

· Spoznavanje pomembnosti stebrov identitete za naše zdravje

· Uspešno zadovoljevanje potreb ter prepoznavanje in izražanje čustev kot preventiva in kurativa pri motnjah hranjenja

Vabljeni,ekipa MISC INFOPEKA --

Zahvaljujemo se vsem, ki ste del svoje dohodnine v letu 2014 namenili Pekarni Magdalenske mreže. Tudi letos lahko 0,5 % dohodnine namenite naši organizaciji. Več preberite tukaj.

***********Pekarna Magdalenske mreže MariborMladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKAYouth informative Counseling Center INFOPEKAOb železnici 8, 2000 MARIBOR - SLOVENIJAtel.: + 386 2 300 68 50gsm: + 386 41 481 246e-mail: infopeka@infopeka.orghttp://www.infopeka.org, www.pekarna.org FB:Pekarna Magdalenske Mreže ***********Dejavnost zavoda podpirajo Mestna občina Maribor, Urad RS za mladino pri Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, Ministrstvo za kulturo, Slovenski filmski center, Zavod RS za zaposlovanje, MOVIT NA MLADINA, Evropska unija, Generalni direktorat za izobraževanje in kulturo.

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!