Novice

Nazaj na novice

Premiera lutkovne predstave JUTRI JE BILA ZABAVA

Na Velikem odru Lutkovnega gledališča Ljubljana bomo v četrtek, 19. novembra 2015, ob 18. uri, premierno uprizorili delo nizozemskega avtorja Toona Tellegena Jutri je bila zabava.

Na Velikem odru Lutkovnega gledališča Ljubljana bomo v četrtek, 19. novembra 2015, ob 18. uri, premierno uprizorili delo nizozemskega avtorja Toona Tellegena Jutri je bila zabava.

JUTRI JE BILA ZABAVAMorgen was het feest

Lutkovna predstava za otroke od 3. leta dalje

Prevajalka: Anita SrebnikRežiserka: Martina Maurič LazarAvtorici dramatizacije:Jera Ivanc in Martina Maurič LazarDramaturginja: Jera IvancAvtorica likovne podobe: Barbara StupicaAvtor glasbe: Nino de GleriaOblikovalec svetlobe: Kristjan VidnerLektorica: Irena Androjna MencingerLutkovni tehnolog: Žiga LebarAsistentka režije: Maruša KinkAvtorica fotografij: Urška Boljkovac

Igrajo:Asja Kahrimanović,Maja Kunšič,Katja Povše k. g.,Gašper Malnar,Lovro Finžgar k. g.

Zima, sicer krasen letni čas za kepanje, sankanje in snežake, traja že predolgo. Veverici kopni zaloga žira, ki ga je nabrala jeseni, in nič več ne more pregnati mraza. Le snega je vsak dan več. Čas je, da pride pomlad. Veverica se odloči, da jo bo na vsak način pripeljala, pri tem pa ji z različnimi duhoviti domislicami pomagajo prijatelji jež, mravlja, slon in sova. Na koncu pomlad seveda pride, po mnenju nekaterih živali kar sama od sebe, po prepričanju veverice pač z lastovko – prepričala se je lahko na lastne oči – in čas je za zabavo!

Odganjanje zime in pričakovanje pomladi sta okvir lutkovne predstave Jutri je bila zabava, ki iz istoimenske knjige nizozemskega pesnika in pisatelja Toona Tellegena za osnovo vzame prvo zgodbo z naslovom Zima ter jo obogati z zabavnimi in večkrat bizarnimi situacijami iz drugih zgodb. Pet živali nas na trenutke spominja na otroke, ki so ravnokar začeli govoriti, zdaj pa se z rabo jezika na vse načine trudijo razumeti svet okoli sebe. Problemov in situacij, v katerih se znajdejo, se lotevajo zelo resno, logika, ki jih pri tem vodi, pa je vse prej kot logična. A le na prvi pogled. Prav nenavadnost zgodb, v katerih se nič ne zgodi v skladu s pričakovanji – avtor se spretno izmika vsakršnim stereotipom, tudi živalskim –, in otroška dekonstrukcija jezika, ki odpira prostor filozofskim razmislekom, sta razlog, da zgodbe navdušujejo tudi odrasle.

Vabim vas k ogledu premiere, prosim pa za prehodno potrditev na moj elektronski naslov ali telefon.Lep pozdrav,

Petra ŠkoficOdnosi z javnostmi

Lutkovno gledališče LjubljanaTel. 01 548 4543, 041 691 102

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!