Novice

Nazaj na novice

SAMSUNG PREJEL 38 PRESTIŽNIH NAGRAD ZA INOVACIJE CES 2016

Tri nagrade za najboljšo inovacijo in še 35 uglednih nagrad CES 2016 odraža vodilnost družbe Samsung ter njene dosežke v oblikovanju in tehnologiji

SAMSUNG PREJEL

38 PRESTIŽNIH NAGRAD ZA INOVACIJE CES 2016

Tri nagrade za najboljšo inovacijo in še 35 uglednih nagrad CES 2016 odraža vodilnost družbe Samsung ter njene dosežke v oblikovanju in tehnologiji

New Jersey, Ljubljana, 13. november 2015 – Samsung Electronics, vodilno svetovno podjetje in prejemnik številnih nagrad za inovacije na področju potrošniške elektronike, polprevodnikov in telekomunikacij, je prejel kar 38 prestižnih nagrad za inovacije CES 2016. Največji sejem potrošniške elektronike CES, ki ga organizira CTA (Consumer Technology Association), je znan kot svetovno zbirališče vseh, ki blestijo na področju potrošniške elektronike. Organizacija CTA, ki že od leta 1976 nagrajuje največje dosežke v oblikovanju izdelkov in tehnologiji, je družbo Samsung letos nagradila s kar 38 nagradami za njihove inovacije, kar je še ena nagrada več kot lani.

Med prejetimi nagradami so kar tri prestižne nagrade za najboljšo inovacijo. O nagradah za oblikovalsko odličnost in tehnologijo najnaprednejše potrošniške elektronike v 27 kategorijah je sicer odločala strokovna komisija, sestavljena iz neodvisnih industrijskih oblikovalcev, inženirjev in predstavnikov trgovskih medijev.

“Samsung uporabnikom po celem svetu prinaša edinstvene izkušnje, saj jim neprestano predstavlja izdelke, ki jim omogočajo vedno bolj povezano življenje,” je dejal Gregory Lee, generalni direktor družbe Samsung Electronics za Severno Ameriko. “Počaščeni smo, da je tako CTA kot celotna industrija prepoznala našo predanost inovativnosti in odličnosti v potrošniški izkušnji naših izdelkov in veselimo se že predstavitve naših najnovejših dosežkov na mednarodnem sejmu potrošniške elektronike CES 2016.”

Nagrajeni izdelki Samsung so razporejeni v 18 kategorijah: televizorji, monitorji, mobilna tehnologija, tablični računalniki, prenosne elektronske naprave, digitalna slikovna obdelava, gospodinjski aparati in pomnilniki. Večina izdelkov Samsung bo na ogled na sejmu CES 2016, ki bo potekal od 6. do 9. januarja 2016 v Samsungovem razstavnem prostoru v osrednji dvorani kongresnega centra v Las Vegasu.

Dodatne informacije o nagrajenih izdelkih Samsung:

Samsung Gear S2: popolnoma preoblikovana pametna ročna ura, ki sloni na intuitivni krožni obliki, z vrtečim se okvirjem za preprosto in natančno navigacijo uporabniškega vmesnika z obračanjem številčnice. Gear S2 že s samim pogledom na ekran nudi vpogled v obvestila na koledarju ali v elektronsko pošto, pošiljanje sporočil in drugo.

Galaxy S6 edge+: s 5,7-palčnim zaslonom, zaobljenim na obeh straneh, Galaxy S6 edge+ podira meje običajnega oblikovanja pametnih telefonov in predstavlja trenutno najboljše funkcije. Mednje štejemo najnaprednejši fotoaparat za visokokakovostne fotografije in videoposnetke, izredno hitro brezžično in običajno polnjenje ter močan procesor.

Samsung Galaxy View: mobilna izkušnja zabave brez primere, ki jo ponuja velik Galaxy View, prinaša premično, otipljivo in živo televizijsko izkušnjo. Galaxy View ima uporabniški vmesnik, ki je bil zasnovan z mislijo na uživanje v video vsebinah in omogoča preprost dostop do pretočnih vsebin, interaktivnih videoiger, knjig in drugih digitalnih vsebin.

Samsung Gear VR: očala Gear VR, ki jih je Samsung razvil v sodelovanju s podjetjem Oculus, so kompatibilna s pametnimi telefoni Galaxy S6 edge+, Galaxy S6 in Galaxy S6 edge. Z zaslonom resolucije Quad HD Super AMOLED očala prinašajo barve, jasnost slike in zmogljivost, ki so potrebne za neverjeten občutek navidezne resničnosti.

ATIV Book 9 Pro: osupljiv 4K zaslon, vrhunska zmogljivost po zaslugi procesorja Intel Core i7® in veličastni zvočniki Quad - to je kombinacija, zaradi katere je ta prenosnik prava izbira tako za strokovnjake kot za multimedijske navdušence.

Samsung 950 PRO 512 GB: pogon SSD je prvi sekundarni pomnilnik za dolgotrajno shranjevanje podatkov z navpično NAND (V-NAND) tehnologijo. Ustvarjen je za zahteve zelo zmogljivih hišnih in poslovnih stacionarnih računalnikov in prenosnikov ter idealen za računalniško podprto oblikovanje, analizo podatkov in tehnološko simulacijo. 950 PRO uporabniku ponuja vrhunsko zmogljivost, večjo pasovno širino in manjšo zakasnitev pri delovnih postajah pri še tako velikih obremenitvah.

Samsung 850 PRO 2 TB: Samsung 850 PRO 2TB, prvi pogon SSD z 2 terabajtoma spomina na svetu, je zelo zmogljiva naprava z visoko gostoto, ki omogoča hiter dostop do podatkov in hitro nalaganje programov, hkrati pa je tudi zelo varčna. Zaradi tehnologije V-NAND je pogon 850 PRO 2TB ves čas svojega delovanja zelo zanesljiv in zmogljiv.

Samsung SleepSense za nadzorovanje spanja: Samsungova naprava SleepSense, ki podpira povezljivost prek Bluetooth in IoT, z različnimi senzorji na pameten, inovativen in preprost način meri in predvaja informacije o spalnih navadah. Na podlagi teh uporabniku podaja prilagojene strokovne nasvete in mu tako pomaga prevzeti nadzor nad najpomembnejšim dejavnikom za dobro zdravje in počutje – spancem.

Samsung 128 GB UFS: Prva spominska kartica, ki uporablja standard UFS 2.0. Gre za izredno hiter izdelek za mobilne naprave z največjo kapaciteto. Je izredno zmogljiv, najtanjši in najmanjši. Omogoča hiter dostop do slik s kamere z 20 megapikami in videoposnetkov v 4K. Omogoča tudi povezovanje s tehnologijo 5 G, s katero je čas nalaganja in odzivnosti aplikacij še krajši.

Samsung 12 Gb LPDDR4: Najbolj zgoščen mobilni čip DRAM na svetu omogoča prenos paketov do 6 GB s hitrostjo prepustnosti pomnilnika 34.1 GB/s, kar je trikrat več kot zmore do sedaj najhitrejša mobilna enota DRAM. Čip je kos večopravilnosti in zahtevam trenutno najboljših pametnih telefonov in tablic z zasloni v resoluciji UHD ter porabi 50 % manj energije. Čip z optimalno gostoto za 64-bitni mobilni ekosistem je primeren za najnovejše pametne naprave.

# # #

O družbi Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co. navdihuje svet in oblikuje prihodnost s svojimi prodornimi zamislimi in tehnologijami. S stalnim inoviranjem in razvojem spreminjamo svetove televizorjev, pametnih telefonov, tabličnih računalnikov, tiskalnikov, fotoaparatov, digitalnih naprav, bele tehnike, medicinskih naprav, omrežnih sistemov in polprevodnikov. Prav tako smo na čelu razvoja medmrežja stvari, del katerega sta Samsungovi iniciativi Digital Health in Smart Home. Družba zaposluje 319.000 ljudi v 84 državah in ima letno prodajo v višini 196 milijard ameriških dolarjev. Za več informacij obiščitenašo uradno spletno stran www.samsung.com ali uradni blog global.samsungtomorrow.com.

Kontakt za medije:

Samsung Electronics Austria GmbH (SEAD Business Unit), Ljubljana Branch Office, Letališka cesta 29a,

1000 Ljubljana, Slovenija, Marketing Manager SI & Corporate Marketing, Tomaž Semič,t.semic@samsung.com

ali

Anja Rejc, +386 (0)40 16 88 51, anja.rejc@grayling.com

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!