Novice

Nazaj na novice

Najnovejša študija je pokazala: kupci nadpovprecno zaupajo Oplu

"Trust ranking 2015": Opel najboljši med množičnimi izdelovalci, peti med 29 znamkami

19. november 2015

Najnovejša študija je pokazala: kupci nadpovprečno zaupajo Oplu

"Trust ranking 2015": Opel najboljši med množičnimi izdelovalci, peti med 29 znamkami

Rüsselsheim. Oplov dosežek v pregledu zaupanja kupcev "Trust Ranking 2015" je izjemen. Avtomobilski izdelovalec iz Rüsselsheima se je med 29 znamkami, kot prvi med množičnimi izdelovalci, uvrstil na peto mesto. Pred Opla so se uvrstile le premijske znamke Audi, BMW, Mercedes in Porsche. Znamka v znaku strele je v merjenju zaupanja kupcev zbrala izjemnih 12,4 odstotnih točk nad povprečjem vseh znamk. Kar 71 odstotkov kupcev namreč zaupa Oplu, s čemer je raziskava je potrdila, da je Opel deležen izjemnega zaupanja strank.

Tržni raziskovalci ServiceValue so, ob podpori revije WirtschaftsWohe, na osnovi pridobljenih podatkov določili indeks zaupanja (CTI), ki ga gre razumeti, kot "celostni indikator zaupanja strank na osnovi uporabniških izkušenj". Na enak način so pridobili tudi povprečno stopnjo zaupanja avtomobilskim izdelovalcem, ki znaša 58,6 odstotka. Ta vrednost postavlja avtomobilsko industrijo na tretje mesto med vsemi industrijami in vejami gospodarstva, za katere se opravlja tovrstno merjenje zaupanja. Najnižji povprečni indeks CTI velja za finančne storitve (27,5 odstotka), najvišji za trgovine z elektroniko (77,1 odstotka).

"Zadovoljstvo in zaupanje kupcev sta izjemno pomembna. Ob tem je dostopnost ena izmed temeljnih vrednot znamke. Velika stopnja pozitivne uporabniške izkušnje je tako pomembnejša od samih izdelkov. To velja za vse ravni in oblike kontaktov med strankami in avtomobilsko znamko. Zato izjemen dosežek v raziskavi Trust Ranking 2015 dokazuje, da delujemo v pravi smeri," pravi Carsten Wreht, podpredsednik Opla, odgovoren za uporabniško izkušnjo v Evropi.

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!