Novice

Nazaj na novice

Certifikat TCO za poslovne monitorje Samsung

Priznanje potrjuje Samsungovo predanost ekološki proizvodnji

Certifikat TCO za celotno linijo

monitorjev Samsung za poslovne uporabnike

Priznanje potrjuje Samsungovo predanost ekološki proizvodnji

Seul, Ljubljana, 19. november 2015 – Podjetje Samsung obvešča, da je neodvisno mednarodno združenje TCO Development petim modelom monitorjev Samsung za poslovne uporabnike podelilo certifikat TCO nove generacije (tj. New Generation TCO Certified), tj modelom Samsung SE200, SE450, SE650, UE850 in UD970.

Združenje TCO Development, ki spodbuja trajnostni razvoj na področju informacijske tehnologije, je tokrat že sedmič podelilo certifikate TCO Certified, ki priznavajo odličnost izdelkov, ki ustrezajo kriterijem izjemnega oblikovanja ter okolju prijazne in družbeno odgovorne proizvodnje. Certifikat TCO Certified zagotavlja, da je proizvodnja, uporaba in recikliranje izdelka v skladu s spoštovanjem do okolja, družbe in gospodarstva, podeljeni pa so v osmih kategorijah potrošniške in poslovne tehnologije.

“Inovativne rešitve za monitorje Samsung pripomorejo k oblikovanju poslovnega okolja, ki temelji na sodelovanju in produktivnosti, veliko pozornosti pa je dane tudi na spoštovanje družbene in ekološke plati poslovanja,” je povedal Seog-gi Kim, starejši podpredsednik oddelka za ponudbo zaslonov v družbi Samsung, in dodal: “S tem, ko smo prejeli certifikate TCO Certified Display 7.0, smo še utrdili položaj podjetja Samsung kot vodilnega v razvoju okolju prijaznih monitorjev z najnovejšo tehnologijo. Veselimo se, da bomo raziskovanju na tem področju namenili še več energije in se še bolj posvetili razvoju novih rešitev, ki prinašajo odgovore na zahteve potrošnikov po ekološki učinkovitosti in prijetni uporabi.”

Neodvisno mednarodno združenje TCO Development je po izvedbi testov potrdilo, da Samsungovi monitorji za poslovne uporabnike za leto 2015 ustrezajo vsem kriterijem certifikata TCO. Vsi pregledani monitorji vsebujejo 30 % recikliranega materiala, kar je največ v tej panogi. Poleg tega so mehanizmi in vezja najnovejših monitorjev Samsung za poslovne uporabnike narejeni iz materialov, ki ne vsebujejo PVC-ja in ne oddajajo okolju škodljivih snovi. Modela SE450 in SE650 imata na voljo tudi funkcijo ECO Power Off, ki zagotavlja 0.00 W porabe električne energije, kadar zaslon ni prižgan.

Eden izmed kriterijev za pridobitev certifikata TCO je tudi omogočanje udobnega in varnega delovnega okolja. Tem kriterijem ustrezajo tudi monitorji Samsung za poslovne uporabnike za leto 2015, saj jih odlikuje univerzalna, uporabniku prijazna oblika, stojalo z možnostjo nastavitve višine in naklona za prilagajanje in obračanje zaslona po želji. Za še večjo stabilnost zaslona poskrbi nosilec, ki ustreza standardom VESA.

Več podatkov o certifikatu TCO združenja TCO Development se nahaja na povezavi www.tcodevelopment.com. Več informacij o monitorjih Samsung za poslovne uporabnike za leto 2015 in celoten seznam okolju prijaznih zaslonskih rešitev se nahaja na povezavi www.samsung.com.

# # #

O družbi Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co. navdihuje svet in oblikuje prihodnost s svojimi prodornimi zamislimi in tehnologijami. S stalnim inoviranjem in razvojem spreminjamo svetove televizorjev, pametnih telefonov, tabličnih računalnikov, tiskalnikov, fotoaparatov, digitalnih naprav, bele tehnike, medicinskih naprav, omrežnih sistemov in polprevodnikov. Prav tako smo na čelu razvoja medmrežja stvari, del katerega sta Samsungovi iniciativi Digital Health in Smart Home. Družba zaposluje 319.000 ljudi v 84 državah in ima letno prodajo v višini 196 milijard ameriških dolarjev. Za več informacij obiščitenašo uradno spletno stran www.samsung.com ali uradni blog global.samsungtomorrow.com.

Kontakt za medije:

Samsung Electronics Austria GmbH (SEAD Business Unit), Ljubljana Branch Office, Letališka cesta 29a,

1000 Ljubljana, Slovenija, Marketing Manager SI & Corporate Marketing, Tomaž Semič,t.semic@samsung.com

ali

Anja Rejc, +386 (0)40 16 88 51, anja.rejc@grayling.com

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!