Novice

Nazaj na novice

Lumar obiskali harvardski študenti arhitekture

Lumar, slovenskega proizvajalca nizkoenergijskih in pasivnih montažnih objektov, je obiskalo 13 študentov arhitekture z elitne univerze Harvard.

Lumar, slovenskega proizvajalca nizkoenergijskih in pasivnih montažnih objektov, je obiskalo 13 študentov arhitekture z elitne univerze Harvard.

Študentje arhitekture s Harvarda so obiskali naše podjetje. (Foto: Lumar)

Študentje so se seznanili z energetsko učinkovito in tehnično izpopolnjeno pasivno tehnologijo Lumar za gradnjo pasivnih objektov in Lumar arhitekturo. Ogledali so si tudi proizvodnjo in primere dobrih praks podjetja.

"Zavedamo se, da je prenos znanja med gospodarstvom in izobraževalnimi ustanovami izjemnega pomena, zato z veseljem sodelujemo pri projektih s študenti in dijaki," je ob obisku povedal direktor Marko Lukić. "Še posebej zanimivo pa je, ko k nam pridejo študenti ene najbolj priznanih univerz na svetu in od nas dobivajo informacije o sodobni in energetsko učinkoviti gradnji prihodnosti, arhitekturi ter si ogledujejo naše primere dobrih praks. Njihov obisk je za naše podjetje še toliko večje priznanje, saj smo naše znanje in izkušnje prenašali na bodoče arhitekte, ki bodo najverjetneje v prihodnosti sooblikovali svetovne trende gradnje."

"Njihov obisk je za naše podjetje še toliko večje priznanje, saj smo naše znanje in izkušnje prenašali na bodoče arhitekte, ki bodo najverjetneje v prihodnosti sooblikovali svetovne trende gradnje," je povedal direktor. (Foto: Lumar)

To je že drugo sodelovanje podjetja Lumar z eno najprestižnejših univerz na svetu v tem letu, potem ko je od maja podjetje skupaj z univerzo Princeton prisotno na 14. Mednarodni razstavi arhitekture v Benetkah. Za univerzo Princeton so izdelali model svoje certificirane pasivne stene Lumar Pasiv Eko, ki je v Benetkah na ogled še do 23. novembra.

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!