Novice

Nazaj na novice

Mikropis sklenil strateško partnerstvo s Sanpower Group iz Kitajske

Mikropis Holding iz Žalca že 30 let ponuja celovite informacijske rešitve na področju trgovine, gostinstva, logistike, bančništva, zavarovalništva, turizma, proizvodnje, upravljanja s človeškimi viri in financ. Skupaj z Razvojnim centrom IKTS Žalec razvija tudi 24alife in uspešno širi svoje storitve po vsem svetu.

SPOROČILO ZA JAVNOST

Mikropis sklenil strateško partnerstvo s Sanpower Group iz Kitajske

Mikropis Holding iz Žalca že 30 let ponuja celovite informacijske rešitve na področju trgovine, gostinstva, logistike, bančništva, zavarovalništva, turizma, proizvodnje, upravljanja s človeškimi viri in financ. Skupaj z Razvojnim centrom IKTS Žalec razvija tudi 24alife in uspešno širi svoje storitve po vsem svetu. Danes je podpisal pismo o nameri za sklenitev strateškega partnerstva s Sanpower Group iz Kitajske in s tem naredil naslednji korak k uveljavljanju 24alife na globalnem trgu.

(Žalec, 1.12.2015) Danes se je na sedežu družbe Mikropis Holding v Žalcu mudila delegacija visokih političnih in poslovnih predstavnikov iz Kitajske, med njimi Ye Hao, ambasador Ljudske republike Kitajske v Sloveniji, Xia Yan, direktor Urada za zunanje zadeve mesta Nanjing, Xu Jinhui, predsednik United Front Work Department of Nanjing, tudi stalni član komiteja Nanjing Kitajske Komunistične Partije, Jiang Bin, direktor United Front Work Department of Yuhuatai District, Nanjing, Zhang Xiaoqi, predsednik Nanjing Sports Industry Group, in Yue Lei, Senior Vice President, Sanpower Group. Prav slednji je, po uradnem sprejemu in predstavitvi podjetja, z direktorjem podjetja Mikropis Holding, Janezom Uplaznikom, podpisal pismo o nameri, katere predmet strateško partnerstvo na področju razvoja in prodaje rešitve 24alife na globalnih trgih. Srečanja so se udeležili tudi župan mestne občine Žalec Janko Kos ter drugi ugledni gostje.

Ob tej priložnosti je Janez Uplaznik izpostavil: "Pismo o nameri, ki smo ga danes podpisali, nam odpira nove možnosti prodora na kitajski trg s produkti iz družine 24alife, po tem, ko nam je to že uspelo s samopostrežnimi blagajnami za trgovine. Kitajska postaja naš pomemben izvozni trg." Mikropis je nedavno ustanovil tudi podružnico v mestu Šanghaj, Kitajska, in s tem potrdil svoje poslovne ambicije na daljnem vzhodu.

24alife, ki je nastal pod okriljem RC IKTS Žalec na pobudo družbe Mikropis Holding, je inovativen mobilni vodič in strokovni spremljevalec k bolj zdravemu in srečnemu življenju, ki se že uveljavlja na slovenskem in globalnem trgu ter v svoj razvoj vključuje že preko 150 ljudi. Soustvarjajo ga najboljši strokovnjaki iz Slovenije in Evrope, z ustreznimi raziskavami so ga podprli tudi priznani strokovnjaki iz Mayo klinike v ZDA. RC IKTS Žalec v sodelovanju z družbo Mikropis razvija tudi njene izvedenke za oblikovanje zdravega življenjskega sloga in uporabo v podjetjih, fitnes centrih, hotelih in za starejše.

Družbe v skupini Mikropis Holding sicer razvijajo in tržijo različne programske rešitve oz. poslovne aplikacije za trgovine, banke, letališča, gostince in druge, ter celovite sodobne storitve mobilnih tehnologij za različne namene. Med njihovimi najbolj prepoznavnimi produkti so samopostrežne blagajne v trgovinah, blagajne z zasloni na dotik v trgovinah in gostinskih lokalih, storitve mobilnega plačevanja, marketinga in obveščanja ter storitve mobilnih programov zvestobe, spletnih strani in aplikacij. Sanpower Group pa je sodoben konglomerat, ki svoje poslovne aktivnosti osredotoča na tehnološke in sodobne storitvene industrije. Podjetje ponuja enotno globalno platformo za razvoj svojih petih ključnih investicijskih segmentov: finance, trgovina, informacijske storitve, medicina ter nepremičnine. Skupina združuje več kot 100 podjetij po vsem svetu in zaposluje 85.000 ljudi, od tega 25.000 v podjetjih, ki niso na Kitajskem.

Predstavniki Mikropis Holdinga so ugledni kitajski delegaciji predstavili tudi sodobno rešitev za samostojno nakupovanje. Z njo lahko kupec skenira cene izdelkov v trgovini in ustvarja svoj nakupni seznam, ob odhodu iz trgovine pa svoj nakup je še plača. To uporabniku omogoča boljši nadzor nad svojo košarico in hitreje opravljeno storitev na blagajni. Rešitev, prva tovrstna v Sloveniji, je bila pilotsko že uvedena v enem izmed trgovskih centrov v Ljubljani. Delegacija je po zaključenem obisku v Žalcu odpotovala v Ljubljano in se z njenim delovanjem seznanila tudi v praksi.

Dodatne informacije o družbi Mikropis Holding so na voljo na: www.mikropis.com.

Podrobne informacije o 24alife so na voljo na: www.24alife.com.

* * *

Dodatne informacije:

Mikropis Holding

Aškerčeva 4a, 3310 Žalec, Slovenija

Janez Uplaznik, direktor

Elektronska pošta: janez.uplaznik@mikropis.com

Telefonska št.: +386 (0) 5 922 65 00

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!