Novice

Nazaj na novice

Samsung z optimiziranim spletnim iskalnikom za virtualna očala Gear VR

Samsung Internet za Gear VR za nepopisno izkušnjo brskanja po spletu in gledanja video vsebin v izredno realističnem virtualnem okolju

Samsung z optimiziranim spletnim iskalnikom za virtualna očala

Gear VR

Samsung Internet za Gear VR za nepopisno izkušnjo brskanja po spletu in gledanja video vsebin v izredno realističnem virtualnem okolju

Seul, Ljubljana, 3. december 2015 – Družba Samsung predstavlja Samsung Internet za Gear VR, spletni iskalnik, razvit in optimiziran za uporabo na virtualnih očalih Gear VR. Samsung Internet za Gear VR je najnovejša storitev za uporabo v virtualni resničnosti in nov dodatek, ki bo še okrepil ekosistem VR vsebin. Omenjena aplikacija uporabnikom omogoča intuitivno brskanje po spletu in uživanje v raziskovanju spletnih vsebin ter potopitev v realistično virtualno okolje, ne da bi bilo za to potrebno nalaganje vsebin na pametne telefone.

“Kot pionir v industriji mobilne virtualne resničnosti družba Samsung že od samega začetka uporabnikom ponuja izredno realistično izkušnjo v razvijajočem se svetu virtualne resničnosti,” je dejal Chan-Woo Park, podpredsednik oddelka za produktne strategije poslovanja IT in mobilnih komunikacij. “Povpraševanje po 360-stopenjskih in realističnih video vsebinah se nenehno in hitro veča, zato bo Samsung Internet za Gear VR obstoječi nabor VR vsebin še bolj obogatil. Hkrati bo v industriji postavil tudi nov standard za izkušnjo virtualne resničnosti.”

Uporabniki lahko kar direktno prek Samsung Interneta za Gear VR uživajo v vrsti spletnih vsebin, do katerih lahko dostopajo prek iskalnika, saj internet za VR podpira 360-stopenjsko in 3D predvajanje vsebin ter predvajanje prek spleta dostopnih video vsebin v formatu HTML5. To uporabnikom zagotavlja nepopisno uživanje v gledanju video vsebin v realističnem okolju, v katerega se lahko skorajda potopiš.

Čeprav brskanje po spletu poteka v virtualnem okolju, so pri Samsungu poskrbeli, da je ta izkušnja karseda intuitivna in preprosta: Samsung Internet za VR tako omogoča pisanje oz. vstavljanje teksta s pomočjo prepoznave glasu ali s tipkanjem po tipkovnici na zaslonu. Na voljo je tudi način Gaze Mode, ki uporabniku omogoča, da želeno funkcijo izbere in zažene tako, da vanjo preprosto usmeri pogled. Aplikacija omogoča tudi uvoz zaznamkov iz spletnega iskalnika na mobilni napravi, Samsung Interneta za Android, in ponuja še vrsto drugih funkcij, kot so Hiter dostop, Zaznamki, Upravitelj zavihkov in druge, ki pripomorejo k občutku domačnosti in že znanega.

Samsung Internet za Gear VR (v beta verziji) je od 2. decembra dalje moč naložiti prek spletne trgovine Oculus Store. Modeli, ki podpirajo Samsung Internet za Gear VR, so: Galaxy S6, Galaxy S6 edge, Galaxy S6 edge+, Galaxy Note 4 (in tudi Galaxy Note 5) z Gear VR.

Več informacij se nahaja na spletni povezavi www.samsungmobilepress.com.

# # #

O družbi Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co. navdihuje svet in oblikuje prihodnost s svojimi prodornimi zamislimi in tehnologijami. S stalnim inoviranjem in razvojem spreminjamo svetove televizorjev, pametnih telefonov, tabličnih računalnikov, tiskalnikov, fotoaparatov, digitalnih naprav, bele tehnike, medicinskih naprav, omrežnih sistemov in polprevodnikov. Prav tako smo na čelu razvoja medmrežja stvari, del katerega sta Samsungovi iniciativi Digital Health in Smart Home. Družba zaposluje 319.000 ljudi v 84 državah in ima letno prodajo v višini 196 milijard ameriških dolarjev. Za več informacij obiščitenašo uradno spletno stran www.samsung.com ali uradni blog global.samsungtomorrow.com.

Kontakt za medije:

Samsung Electronics Austria GmbH (SEAD Business Unit), Ljubljana Branch Office, Letališka cesta 29a,

1000 Ljubljana, Slovenija, Marketing Manager SI & Corporate Marketing, Tomaž Semič,t.semic@samsung.com

ali

Anja Rejc, +386 (0)40 16 88 51, anja.rejc@grayling.com

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!