Novice

Nazaj na novice

Jesenski dogodki v knjigarni Beletrina

To jesen se bomo v knjigarni Beletrina srečevali ob dobrih knjigah, dišečem čaju in z zanimivimi gosti. V ponedeljek bo na vrsti: Samuel Beckett Mercier in Camier

Jesenski dogodki v knjigarni Beletrina To jesen se bomo v knjigarni Beletrina srečevaliob dobrih knjigah, dišečem čajuin z zanimivimi gosti.V ponedeljek bo na vrsti:Samuel BeckettMercier in Camier Leta 1945 je Samuel Beckett doživel "razodetje". Beseda je močna, vendar jo je avtor sam večkrat uporabil. Temu je sledila odločitev za pisanje v francoščini. Prvi večji podvig na novem terenu je bil roman Mercier in Camier, ki ga je napisal leta 1946, prvič pa je bil objavljen leta 1970. Od nedavna je roman na voljo tudi v slovenščini, saj je izšel v zbirki Beletrina.

O avtorju, romanu in še čem bosta v knjigarni Beletrina govorila Jana Pavlič, ki je roman prevedla, in Mladen Dolar, ki je prispeval spremno besedo. Pogovor bo vodilaIva Kosmos.Pridružite se nam v ponedeljek, 14. decembra, ob 19.00 v Atriju ZRC (Novi trg 2).

Samuel Beckett (1906–1989) je zagotovo eden najpomembnejših literarnih ustvarjalcev 20. stoletja. Tega ne potrjuje le Nobelova nagrada za literaturo iz leta 1969, temveč tudi nenehna aktualnost njegovih del in neizmerno referenčno polje, ki so ga ustvarila. Poznamo ga kot izvrstnega in vsestranskega ustvarjalca tako na področju dramatike kot tudi poezije in proze. Svoja dela je sprva pisal v angleščini, kasneje v francoščini in jih sam prevajal v oba jezika. Pričujoči roman Mercier in Camier je delo z izrazito dialoško strukturo, v kateri lahko zaznamo zametke kasnejših dramskih besedil Čakajoč Godota in Konec igre.Več o knjigi lahko preberete na tej povezavi.Na dan dogodka bo knjiga na voljo po znižani ceni 20€ (redna cena: 23€). Dogodkiknjigarne Beletrina v prihodnjih tednih:ponedeljek, 21. 12. ob 18.00: Fulvio Tomizza - pogovor z Vero Troha ob izidu knjige Zlo pride s severa (Beletrina, 2015)Pogovori so organizirani v sklopu projekta Stories that can change the world / Zgodbe, ki lahko spremenijo svet, v okviru katerega so s podporo programa Ustvarjalna Evropa izšle knjige Citadela, Burmanski dnevi, Mercier in Camier ter Zlo pride s severa. Pošiljatelj sporočila je Beletrina, zavod za založniško dejavnost, Borštnikov trg 2, 1000 Ljubljana, telefon: 01/200 37 00, e-mail: info@zalozba.org, spletni naslov: www.beletrina.siin www.knjigarna-beletrina.si.Beletrinine dogodke finančno podpira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!