Novice

Nazaj na novice

V Perli se rojevajo nove kuharske zvezdice

Jutri, v četrtek, 2. oktobra, se v Perlini restavraciji Mediterraneo pričenja serija interaktivnih zabavno-kulinaričnih dogodkov "Cooking Star International", ki združujejo posameznike z žilico za kuho in vse željne novih kulinaričnih doživetij

Nova Gorica, 1. oktober 2014Jutri, v četrtek, 2. oktobra, se v Perlini restavraciji Mediterraneo pričenja serija interaktivnih zabavno-kulinaričnih dogodkov "Cooking Star International", ki združujejo posameznike z žilico za kuho in vse željne novih kulinaričnih doživetij. Ljubitelji kuhanja bodo namreč svoje veščine kalili ob strokovnem mentorstvu, gostje restavracije pa bodo ocenjevali njihov talent in izbirali najboljše. Tri mesečne sklope tekmovanj bodo z velikim finalom zaključili 23. decembra.

Cooking Star International predstavlja zanimivo nadgradnjo popularnih televizijskih oddaj s takimi in drugačnimi kuharskimi izzivi. Projekt sta osnovali agenciji BKER iz Nove Gorice in MODìCA iz Gorice, ki se tudi sicer ukvarjata z organizacijo čezmejnih dogodkov, vse do konca letošnjega leta pa bo tekmovanje ob četrtkovih večerih potekalo v sodelovanju z družbo Hit, in sicer v igralniško-zabaviščnem centru Perla. Osrednje prizorišče, kuhinja in restavracija Mediterraneo, bosta ob četrtkih od 20. ure dalje na preprost način povezala znanje Matjaža Šinigoja, vodje kuhinje v centru Perla, željo po kulinaričnem ustvarjanju devetih tekmovalcev ter doživetja žirije in gostov, ki bodo delo kuharjev tudi ocenjevali.

Tekmovalci, razdeljeni v tri skupine, bodo gostom pripravili meni s tremi hodi, ki ga bodo oblikovali v sodelovanju s šefom kuhinje Matjažem Šinigojem. Gostje bodo lahko delo v kuhinji in pripravo jedi spremljali v neposrednem prenosu na velikih zaslonih v restavraciji, hkrati pa bodo svoje občutke in doživetja ob okušanju jedi prenesli na ocenjevalne liste. Tri četrtke zapored bomo tako dobili zmagovalno ekipo, Matjaž Šinigoj pa bo med člani zmagovalne ekipe zbral tistega najzaslužnejšega in ga nagradil z zvezdico. V oktobrskem mini finalu, četrti teden tekmovanja, bodo med tekmovalci nagrajenimi z zvezdicami izbrali najboljšega, ki se bo z zmagovalcema novembrskega in decembrskega izziva pomeril v velikem finalu, 23. decembra, v Perli.

Kandidati se še lahko prijavijo na novembrski in decembrski sklop tekmovanj, gostje pa si lahko udeležbo na četrtkovih "Cooking Star" večerih v Perlini restavraciji Mediterraneo zagotovijo z rezervacijo (t 05 336 31 49; cena večerje brez vinske spremljave znaša 20 evrov). Tekmovanju bo z zanimanjem mogoče slediti tudi od doma, in sicer z ogledom neposrednega prenosa na spletni strani centra Perla (www.thecasinoperla.com) ali na naslovu www.cookingstar.eu.

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!