Novice

Nazaj na novice

Pametna televizija Samsung SMART TV osvojila nagrado za najboljšo inovacijo CES 2016

Nova tehnologija dostopnosti in vrhunski design zagotavljata bolj priročen uporabniški vmesnik, kristalno čist zvok in neprekosljivo vizualno izkušnjo

Pametna televizija Samsung SMART TV osvojila nagrado za najboljšo inovacijo CES 2016

Nova tehnologija dostopnosti in vrhunski design zagotavljata bolj priročen uporabniški vmesnik, kristalno čist zvok in neprekosljivo vizualno izkušnjo

Seul, Ljubljana, 5. januar 2015 – Podjetje Samsung Electronics je z enim izmed novih modelov pametne televizije Samsung SMART TV osvojilo nagrado za najboljšo inovacijo CES 2016 v kategoriji dostopne tehnologije. Prestižne nagrade za inovacije CES so podeljene vsako leto in predstavljajo priznanje za izvrsten design in izdelavo potrošniških tehnoloških produktov. Nagrajeni izdelki so razstavljeni na največjem sejmu potrošniške elektronike CES v Las Vegasu, kjer jih obiskovalci lahko tudi preizkusijo.

"Oblikovanje televizije, ki nudi najboljšo možno kakovost slike in je hkrati dosegljiva našim uporabnikom, je nekaj, kar se trudimo doseči z vsemi našimi modeli SUHD in modeli pametnih televizij," je povedal John Ryu, podpredsednik področja za zaslone pri podjetju Samsung Electronics. "Ponosni smo, da je naša pametna televizija Samsung SMART TV prejela nagrado za inovacije CES kot najbolj dostopen izdelek v kategoriji. Še naprej bomo predstavljali nove načine, ki uporabnikom omogočajo najboljšo uporabniško izkušnjo pri gledanju televizije."

Glasovno vodenje: priročnejša uporabniška izkušnja

Samsungova tehnologija glasovnega vodenja olajša uporabo številnih televizijskih funkcij, vključno z nastavitvami, brskanjem po medmrežju in drugimi koraki, ki so običajno prikazani le na zaslonu. Z običajnim pogovornim glasom lahko uporabniki enostavno uporabljajo televizijo, na primer za nastavitev snemanja oddaje in nadzorovanje različnih aplikacij pametne televizije, kot tudi za iskanje informacij, denimo glede sporeda in naslova oddaj.

Amplify in Clear Voice: izboljšanje zvočne kakovosti

Funkcija Amplify lahko ojača visokofrekvenčne zvoke, s čimer dodatno izboljša kakovost zvoka, medtem ko funkcija Clear Voice prilagaja frekvence glasov na televiziji, zato je govor lažje slišati.

Nov grafični uporabniški vmesnik: izboljšana berljivost

Grafični uporabniški vmesnik pametne televizije zagotavlja boljšo splošno berljivost besedila na zaslonu s skoraj dvakratnim kontrastom prejšnjih modelov.

Dober design je dostopen design

Zagnanost podjetja Samsung za neprestan razvoj televizijske tehnologije z naprednimi vendar intuitivnimi funkcionalnostmi in novimi možnostmi dostopnosti zagotavlja vsem potrošnikom izboljšano izkušnjo gledanja televizije. Poleg tega so funkcije glasovnega vodenja, Amplify in Clear Voice zasnovane tako, da so enostavne in preproste za uporabo za vse uporabnike.

# # #

O družbi Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co. navdihuje svet in oblikuje prihodnost s svojimi prodornimi zamislimi in tehnologijami. S stalnim inoviranjem in razvojem spreminjamo svetove televizorjev, pametnih telefonov, tabličnih računalnikov, tiskalnikov, fotoaparatov, digitalnih naprav, bele tehnike, medicinskih naprav, omrežnih sistemov in polprevodnikov. Prav tako smo na čelu razvoja medmrežja stvari, del katerega sta Samsungovi iniciativi Digital Health in Smart Home. Družba zaposluje 319.000 ljudi v 84 državah in ima letno prodajo v višini 196 milijard ameriških dolarjev. Za več informacij obiščitenašo uradno spletno stran www.samsung.com ali uradni blog global.samsungtomorrow.com.

Kontakt za medije:

Samsung Electronics Austria GmbH (SEAD Business Unit), Ljubljana Branch Office, Letališka cesta 29a,

1000 Ljubljana, Slovenija, Marketing Manager SI & Corporate Marketing, Tomaž Semič,t.semic@samsung.com

ali Anja Rejc, +386 (0)40 16 88 51, anja.rejc@grayling.com

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!