Novice

Nazaj na novice

Samsung s premierno predstavitvijo projektov iz lastnega kreativnega laboratorija

Na CES 2016 so obiskovalci kot prvi na svetu preizkušali inovativne izdelke WELT, rink in TipTalk

Samsung s premierno predstavitvijo projektov iz lastnega kreativnega laboratorija

Na CES 2016 so obiskovalci kot prvi na svetu preizkušali inovativne izdelke

WELT, rink in TipTalk

Seul, Ljubljana, 13. januar 2016 – Samsung je na sejmu CES 2016 v Las Vegasu v ZDA javnosti prvič predstavil tri projekte, nastale v njihovem kreativnem laboratoriju Creative Lab. C-Lab je eden izmed inovativnih programov podjetja Samsung, ki zaposlene spodbuja k snovanju in razvoju kreativnih poslovnih idej. Na tak način so spodbudili in razvili premierno predstavljeni WELT – pas za zdravje, ki spremlja navade in obnašanje uporabnika, ki ga nosi in mu pomaga nadzorovati obseg pasu, rink – krmilnik za ročni nadzor pri mobilnih VR napravah, in TipTalk, tj. zanimiva nova uporabniška izkušnja, zapestnica, ki zvok telefona prenese na telo, za kar je potreben le dotik ušesa s prstom in povezava s pametnim telefonom. Omenjeni projekti so trenutno še v razvojni fazi.

WELT – diskreten način za nadzorovanje zdravja

Je nosljiva pametna tehnologija, ki na prvi pogleda zgleda kot ‘le’ pas, zato uporabnikom omogoča toliko bolj diskreten način uporabe pametne senzorne tehnologije za nadzorovanje zdravja. WELT namreč beleži obseg pasu, prehranjevalne navade, število korakov in čas sedenja uporabnika. Zbrane podatke posreduje posebnim aplikacijam za analizo podatkov, na podlagi le-te pa uporabnik prejme prilagojena navodila in predloge za ohranjanje zdravja in nadzorovanje telesne teže.

rink – ročni nadzor v mobilni virtualni resničnosti

rink je napreden krmilnik za ročni nadzor pri napravah za mobilno virtualno resničnost. Rink prinaša še bolj intuitivno in izpopolnjeno interakcijo v virtualnem svetu, saj se lahko uporabnik, ki vsebino igre ali vsebine v VR nadzoruje zgolj z uporabo rok, še bolj potopi v virtualni svet.

TipTalk – nosljive komunikacijske tehnologije – potreben bo le dotik

TipTalk je osupljiva nova uporabniška izkušnja. Je zapestnica, ki omogoča sprejemanje klicev in predvajanje glasbe s preprostimi gibi: uporabnik lahko zgolj z dotikom ušesa s prstom posluša glasbo (brez slušalk) ali opravlja klice v javnosti in hrupnih okoljih. Potrebna je le povezava zapestnice s pametno mobilno napravo (npr. pametno uro Samsung Gear S2). Ker je TipTalk oblikovan kot pašček za zapestno uro, se lahko doda analogni ali pametni uri in preprosto sinhronizira s pametnim telefonom. Podpira tudi funkcijo Text-to-Speech.

C-Lab: spodbujanje inovativnosti med zaposlenimi v podjetju Samsung

Samsungov kreativni laboratorij C-Lab vse od ustanovitve leta 2012 spodbuja kreativno razmišljanje zaposlenih v vseh oddelkih podjetja Samsung. Podprli so že več kot 100 projektov, od tega je bilo 70 dokončanih, 40 pa jih je še v fazi razvoja v poslovnih enotah Samsung. V letu 2015 je bil prepoznan izjemni potencial devetih projektov, zato je Samsung podprl ustanovitev samostojnih start-up podjetij, ki so se posvetili izključno razvoju teh projektov. Tak primer je Innmodle Lab, idejno podjetje projekta TipTalk, ki je od avgusta 2015 dalje tudi samostojno podjetje.

# # #

O družbi Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co. navdihuje svet in oblikuje prihodnost s svojimi prodornimi zamislimi in tehnologijami. S stalnim inoviranjem in razvojem spreminjamo svetove televizorjev, pametnih telefonov, tabličnih računalnikov, tiskalnikov, fotoaparatov, digitalnih naprav, bele tehnike, medicinskih naprav, omrežnih sistemov in polprevodnikov. Prav tako smo na čelu razvoja medmrežja stvari, del katerega sta Samsungovi iniciativi Digital Health in Smart Home. Družba zaposluje 319.000 ljudi v 84 državah in ima letno prodajo v višini 196 milijard ameriških dolarjev. Za več informacij obiščitenašo uradno spletno stran www.samsung.com ali uradni blog global.samsungtomorrow.com.

Kontakt za medije:

Samsung Electronics Austria GmbH (SEAD Business Unit), Ljubljana Branch Office, Letališka cesta 29a,

1000 Ljubljana, Slovenija, Marketing Manager SI & Corporate Marketing, Tomaž Semič,t.semic@samsung.com

ali

Anja Rejc, +386 (0)40 16 88 51, anja.rejc@grayling.com

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!