Novice

Nazaj na novice

Prodajna uspešnica: Opel Mokka je pritegnila že 500.000 kupcev

Opel Mokka, zvezda med kompaktnimi športnimi terenskimi vozili, je dosegla nov mejnik, saj so v proizvodnji prejeli naročilo za izdelavo te prodajne uspešnice z zaporedno številko 500.000.

14. januar 2016

Prodajna uspešnica: Opel Mokka je pritegnila že 500.000 kupcev

· V vrhu razreda: Opel Mokka je zvezda segmenta manjših kompaktnih športnih terencev v Evropi

· Varnost: prilagodljivi štirikolesni pogon je še posebej dragocen v zimskem času

Rüsselsheim. Opel Mokka, zvezda med kompaktnimi športnimi terenskimi vozili, je dosegla nov mejnik, saj so v proizvodnji prejeli naročilo za izdelavo te prodajne uspešnice z zaporedno številko 500.000. Od začetka prodaje pred približno tremi leti Mokka navdušuje z elegantnim oblikovanjem, izjemno praktičnostjo, varčnimi motorji in ultra-sodobnimi tehnologijami, kot je prilagodljivi štirikolesni pogon. Z vsemi temi odlikami je kompaktni SUV osvojil številne nagrade in priznanja. Opel Mokka je tako dvakratna prejemnica naziva “Avto leta s štirikolesnim pogonom”, osvojila pa je tudi priznanje “Službeni avto leta”.

“Kdor hoče trpežno, kompaktno športno terensko vozilo z izjemno funkcionalnostjo in največjo kakovostjo ob dostopni ceni, vozi Opel Mokko,” je povedal Peter Christian Küspert, podpredsednik prodaje in poprodaje v skupini Opel. “Uporabniki so navdušeni nad možnostmi našega priljubljenega športnega terenca, zato ne preseneča, da redno beleži največje število registracij v svojem razredu. Če upoštevamo daljše časovno obdobje, je Mokka nesporno med tremi SUV-ji z največ registracijami.” V letu 2015 se je prodaja Mokke v Evropi povečala za 16 odstotkov, v Sloveniji celo za 50 odstotkov.

Recept za uspeh: sodobni motorji, štirikolesni pogon

Mokka je popolnoma primerna za vsakdanjo uporabo, saj s kompaktno dolžino 4,28 metra nudi dovolj prostora za do pet potnikov. Obenem je na voljo s prefinjenimi in zmogljivimi motorji, med katerimi so najbolj iskani varčni turbodizelski motorji najnovejše generacije. V povezavi s šeststopenjskim ročnim menjalnikom dizelski motorji, ki so na voljo z močjo 81kW/110 KM ali 100kW/136 KM, v kombiniranem ciklusu porabijo 4,1–4,3 litra na 100 kilometrov, kar ustreza emisijam CO2 106–114 gramov na kilometer. “Večji” dizelski motor je na voljo tudi s štirikolesnim pogonom (kombinirana poraba goriva: 4,5–4,7 l/100 km; emisije CO2: 119–124 g/km). Sistem 4x4 samodejno prepozna, kje vozilo potrebuje največji oprijem in ustrezno porazdeli pogonsko moč, kar znatno poveča varnost – še posebej na mokrih in spolzkih podlagah.

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!