Novice

Nazaj na novice

Napoved treh dogodkov

napovednik dogodkov

Sreda, 27. januar 2016, ob 19.00

Mala dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

Viki Grošelj: 40 let mojih soočanj s Himalajo

V založbi Delo je pravkar izšla knjiga Vikija Grošlja ob 40-letnici prvega slovenskega vzpona na osemtisočak. V njej so objavljeni avtorjevi zapisi z letošnje jesenske odprave na nepalsko Himalajo in zbrani avtorjevi članki, objavljeni zadnjih dvajsetih let v Sobotni prilogi, ki dodobra odslikavajo slovenska in svetovna dogajanja v Himalaji. Ob tej priložnosti bomo prisluhnili pogovoru z avtorjem in njegovemu predavanju, dogodek pa bo namenjen tudi zbiranju sredstev za prizadete ob potresu v Nepalu.

Vstopnina: 5 €

Več o dogodku: http://www.kulturnidom-ng.si/dogodki-vpis/glasbeni-dogodki/2016/potohodci/

Četrtek, 28. januar 2016, ob 20.00

Grad Kromberk

Meta Fajdiga, klavirGrajske harmonije

Peto sezono Grajskih harmonij bo začela mlada nadarjena pianistka Meta Fajdiga, ki je leta 2013 diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani, v razredu red. prof. Tatjane Ognjanovič, letos pa zaključuje magistrski študij klavirja na Visoki šoli za umetnost v Zϋrichu pod vodstvom prof. Konstantina Šerbakova. Za seboj ima že več pomembnih in odmevnih nastopov v Sloveniji in Italiji.

Vstopnina: 14 €, 10 €

Več o Grajskih harmonijah: http://www.kulturnidom-ng.si/glasba/grajske-harmonije/

Več o koncertu Mete Fajdiga: http://www.kulturnidom-ng.si/dogodki-vpis/glasbeni-dogodki/2016/grajske-harmonije/

Sobota, 30. januar 2016, ob 20.15

Velika dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

Siddharta – RAZPRODANO!

Skupina, ki je premaknila in v veliki meri sooblikovala moderno slovensko rock sceno, letos praznuje 20 let obstoja. Ob tej priložnosti so se fantje za skoraj leto dni zaprli v studio in posneli dva albuma z naslovom Infra in Ultra. Izbran koncertni repertoar v akustični preobleki, ki je v njihovi izvedbi preprosto senzacionalen, se je izkazal za več kot le zelo uspešnega. Praviloma povsem razprodani koncerti so navdušili obiskovalce od Škofje Loke prek Ljubljane vse do gradu Vurberk in se vsakič znova izkazali za povsem edinstveno izkušnjo.

Priložene fotografije lahko brezplačno objavite.

Lep pozdrav,

Polona Abram

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!