Novice

Nazaj na novice

Late night aktiv(istič)na delavnica in sleepover

Late night aktiv(istič)na delavnica in Sleepover Vetrinjski dvor, Freska, 12. 2. 2016 ob 17.45 – 13. 02. 2016. do 11.00

Late night aktiv(istič)na delavnica in Sleepover Vetrinjski dvor, Freska, 12. 2. 2016 ob 17.45 – 13. 02. 2016. do 11.00 Kako izgleda sleepover, ko v sebi prebudimo aktivistični duh? Se aktivisti ponoči pretepajo z blazinami ali granitnimi kockami? Kakšen izgleda svet izven našega mehurčka prijetnosti? Kaj se zgodi, ko združimo gledališče in ljudi, ki jim je mar? ** Na srečni petek 12. (februar), te vabimo, da se nam s svojim vzglavnikom pridružiš na Late night aktiv(istič)ni delavnici, kjer bomo s trenerko Barbaro Polajnar raziskovali svet okrog sebe skozi tehnike gledališča zatiranih. Spraševali se bomo o aktivizmu, o stvareh za katere nam je mar, zakaj se je sploh potrebno boriti in kaj nam stoji na poti pri tem. Po delavnici se bomo okrepčali na prav posebno zmešani večerji, dan pa bomo zaključili skupaj pred projektorjem. Noč bomo (po želji) preživeli skupaj v spalkah in trdnih tleh. Naslednje jutro bomo po kavi in zajtrku zaključili naše druženje z krajšo delavnico Slike družbene neenakosti, ki jo bo izvedel Gregor Brdnik.

Late night aktiv(istič)na delavnica je namenjena vsem mladim do 30. leta, ki se najdejo v opisih kot so #sprememba, #aktivizem, #bodimokritični, #mislissvojoglavo, #boljšijutri, #kajlahkojaznaredim. Prijava na delavnico: http://goo.gl/forms/1H4zYNCxOq - prijava možne do 11. februarja 2016.

Za v popotni "kufer" na delavnico ne pozabi: - spalko, - najljubši vzglavnik, - zobno ščetko in pasto, - oblačila za spanje in udobna oblačila za delavnice, - dobro voljo in željo po boljšem jutri za vse nas.

Dodatne informacije:

več o gledališču zatiranih Delavnica Slike družbenih neenakosti: na delavnici Slike družbenih neenakosti bomo preko različnih aktivnosti spoznavali obraze nestrpnosti, kako se manifestirajo ter kako vplivajo na posameznika, ki se identificira kot član ene od zatiranih manjšin.

Celotni dogodek bo izveden v primeru zadostnega števila prijav.

Dogodek organizira Mladinski kulturni center Maribor v sklopu programa Maribor skozi rožnata očala. Dogodek je financiran s strani Mestne občine Maribor in Urada Republike Slovenije za mladino ter bo izveden v prostorih Vetrinjskega dvora.

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!