Novice

Nazaj na novice

Samsung European Forum 2016 in predstavitev inovacij za prijetnejši in bolj povezan vsakdan

Podjetje Samsung Electronics na letošnjem dogodku Samsung European Forum, ki se odvija med 10. In 12. februarjem v Monaku, evropskim uporabnikom predstavlja vrsto inovativnih naprav, ki jim bodo že v bližnji prihodnosti olajšale in polepšale vsakdanje življenje.

Samsung European Forum 2016 in

predstavitev inovacij za prijetnejši in bolj povezan vsakdan

Monako, Ljubljana, 12. februar 2016 – Podjetje Samsung Electronics na letošnjem dogodku Samsung European Forum, ki se odvija med 10. In 12. februarjem v Monaku, evropskim uporabnikom predstavlja vrsto inovativnih naprav, ki jim bodo že v bližnji prihodnosti olajšale in polepšale vsakdanje življenje. S predstavitvijo inovacij je Samsung ponovno dokazal, kako zelo predan je razvoju pametnejšega in še bolj povezanega življenjskega stila. Na forumu predstavlja raznolik nabor novih produktov, ki prihajajo v letu 2016, med drugim SUHD televizorje brez roba in z zaslonom v tehnologiji kvantnih točk, prestižne pametne ure Gear S2 z ohišjem iz rožnatega zlata in platine, domiselno oblikovan pralni stroj Samsung AddWash, novo generacijo pametnih gospodinjskih naprav s povezanim hladilnikom Family Hub, tablični računalnik Galaxy Tab ProS z OS Windows 10 itd.

„Samsung si ves čas prizadeva, da ljudem omogoči lažje in pametnejše življenje. To leto smo z našo raznoliko ponudbo povezanih naprav in storitev naredili res velik korak naprej,“ je dejal David Lowes, direktor trženja za Samsung Europe, in dodal: „Še naprej si bomo prizadevali za nadgradnjo\" vsakdanjika naših uporabnikov ter na podlagi njihovih odzivov in s predvidevanjem njihovih potreb razvijali produkte in storitve, ki bodo zagotovile resničen napredek na poti do popolnejšega vsakdanjega življenja.“

Postavljanje novih standardov s ponudbo avdio in video naprav

Na dogodku Samsung European Forum 2016 je bila predstavljena nova serija televizorjev SUHD, ki se, zahvaljujoč tehnologiji kvantnih točk, ponašajo z jasno in realistično sliko neprimerljive kakovosti. Televizorji imajo ukrivljen zaslon, ki je praktično brez okvirja in zato še toliko lepši s prav vsakega zornega kota. Poleg tega pametni televizorji zagotavljajo enostaven dostop do vseh vsebin, ki so zbrane na enem mestu. Vsi letošnji modeli Samsung SUHD televizorjev omogočajo predvajanje vsebin v formatu HDR, nova tehnologija Ultra Black pa bistveno zmanjša odboj svetlobe in tako še dodatno izboljša kakovost slike z minimalnim bleščanjem.

Pametni televizorji Samsung z operacijskim sistemom Tizen omogočajo še lažje raziskovanje in dostopanje do najljubših vsebin in storitev, ki so zbrane na enem mestu v posodobljenem Smart Hub-u. Poleg tega bo za dostop in upravljanje vseh povezanih naprav potreben le en daljinec, saj Samsung Smart TV avtomatsko prepozna tip nastavitve, igralne konzole, naprave OTT, domači kino in druge naprave, ki so povezane s pametnim televizorjem.

Samsung je sedaj še evropskim uporabnikom predstavil svoj prvi UltraHD Blu-ray predvajalnik, model UBD-K8500, ki predvaja slike s kar štirikrat boljšo resolucijo in 64-krat višjo izrazitostjo barv kot običajni Blu-ray predvajalniki. Ti lahko, zahvaljujoč vgrajeni tehnologiji \"upscaling\" (za povečevanje ločljivosti obstoječe slike) izboljšajo kakovost slike na standardnih DVD-jih in diskih Blu-ray. UltraHD Blu-ray predvajalnik se lahko uporabi tudi za predvajanje CD plošč.

Predstavljene so bile tudi novosti na področju avdio tehnologije, npr. prvič v Evropi predstavljen sistem zvočnikov HW-K950 Soundbar, ki je sicer tudi prvi izdelek podjetja Samsung s tehnologijo Dolby Atmos® in prvi sistem zvočnikov Soundbar v industriji, ki vključuje dva zadnja brezžična zvočnika s tehnologijo Dolby Atmos®.

Samsung je v sklopu predstavitve na forumu predstavil tudi najnovejše ukrivljene računalniške monitorje. Odlikujejo jih številne funkcije in dizajnerske podrobnosti, ki bodo poslovnim uporabnikom omogočile večjo delovno učinkovitost. Monitorja CF591 in CF390 sta še dvignila standard, ki jih je Samsung postavil s prvimi ukrivljenimi monitorji na trgu, saj prinašata še boljšo sliko in več udobja pri daljši uporabi. Linija ukrivljenega zaslona namreč sledi naravni liniji človeškega očesa, kar zagotavlja toliko bolj udobno in naravno izkušnjo gledanja.

Pametna generacija digitalnih gospodinjskih aparatov, ki spreminjajo gospodinjstva

Navdušujoča je tudi inovativnost podjetja Samsung na področju gospodinjskih naprav, na katerem vsakič znova navduši s pametnimi in izredno praktičnimi napravami, ki bodo spremenile gospodinjska opravila. Zdaj je bil še na evropskih tleh predstavljen domiselno zasnovan pralni stroj Samsung AddWash, ki omogoča dodajanje perila med samim pranjem. Pralni stroj se lahko poveže tudi s pametnimi napravami, ki podpirajo Android in iOS. Samsung veliko pozornosti nameni tudi energetski učinkovitosti svojih naprav in tudi pralni stroj Samsung AddWash ima na voljo funkcijo SuperSpeed za super hitro in energetsko učinkovito pranje oblačil.

Samsung je ponudbo gospodinjskih aparatov zaokrožil s predstavitvijo brezžičnega robotskega sesalnika POWERbot Turbo WiFi, ki sesa s kar 70-krat večjo močjo kot drugi robotski modeli do sedaj. In ker ima WiFi povezavo, ga lahko uporabniki upravljajo kar prek pametnega telefona: funkcija “Select & Go™” oblikuje virtualni zemljevid celotnega gospodinjstva (prek aplikacije na pametnem telefonu) in tako omogoča usmerjanje delovanja robotskega sesalnika kar prek mobilne naprave.

Veliko pozornosti je na letošnjem Samsung European Forumu pritegnil tudi pametni hladilnik Family Hub, ultimativna gospodinjska naprava, zaradi katerega bo srce gospodinjstva spet postala kuhinja. Pameten in povezan hladilnik namreč prinaša nove načine za pregled nad zalogo v hladilniku ter nakupovanje in priprave hrane. Ima 21,5-palčni Full HD LCD zaslon na dotik in digitalni nadzorni center, prek katerega je mogoče upravljati z vsemi povezanimi napravami v gospodinjstvi.

Samsung pozdravlja osmega člana prestižnega kluba Club des Chefs

Samsung je na forumu slovesno naznanil, da se je njihovemu prestižnemu klub vrhunskih kulinaričnih mojstrov Club des Chefs pridružil nov, že osmi član, chéf Michel Roux Jr. Michel Roux Jr je priznan chéf francosko-angleškega porekla in tudi priljubljen sodnik v britanski oddaji Masterchef. Samsungov Club des Chéfs je klub svetovno priznanih kuharskih mojstrov, ki s svojimi izkušnjami in znanji prispevajo k razvoju novih gospodinjskih aparatov Samsung.

Samsung bo že to pomlad predstavil tudi aplikacijo za hladilnik Samsung Family Hub, ki omogoča preprost dostop do receptov, kuharskih nasvetov in demonstracij, ki so jih predstavili priznani člani ‘kluba kuharskih mojstrov’.

Premikanje meja in višanje standardov mobilne produktivnosti in nosljive tehnologije

Obiskovalci letošnjega foruma so si lahko še v živo ogledali najnovejše pametne ure Gear S2 z ohišji iz prestižnih materialov (iz rožnatega zlata in platine) in s kreativno oblikovanimi številčnicami s podpisom znanih oblikovalcev (Keith Haring, Jean-Michael Basquiat, Jeremyville in Burton Morris). Nove ure Gear S2 bodo združljive tudi s pametnimi mobilnimi napravami z operacijskim sistemom iOS.

Razstavljen je bil tudi tablični računalnik Galaxy TabPro S z operacijskim sistemom Windows 10. Gre za resnično lepo in zmogljivo tablico 2-v-1, ki se ponaša s funkcionalnostjo osebnega računalnika ter mobilnostjo tabličnega. Je tudi najtanjša tablica, kar jih je trenutno na voljo.

Samsung kot ena izmed najboljših blagovnih znamk v Evropi

Po raziskavi Brand Finance, vodilne svetovne neodvisne organizacije za ocenjevanje svetovnih blagovnih znamk, je bil Samsung v letu 2015 druga največ vredna blagovna znamka na svetu. Poleg tega je bil Samsung uvrščen med Top 10 Superbrandov v kategoriji "Poslovni superbrandi 2015". Samsung, ki je sicer v Evropi prisoten že 34 let, bo še naprej zavzeto vlagal v razvoj evropskega oblikovanja in izdelave naprav ter s tem omogočil še več novih delovnih mest v Evropi. Hkrati bodo še naprej osredotočeni na razvoj in krepitev lastne blagovne znake ter na zagotavljanje po meri prilagojene uporabniške izkušnje.

###

O družbi Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co. navdihuje svet in oblikuje prihodnost s svojimi prodornimi zamislimi in tehnologijami. S stalnim inoviranjem in razvojem spreminjamo svetove televizorjev, pametnih telefonov, tabličnih računalnikov, tiskalnikov, fotoaparatov, digitalnih naprav, bele tehnike, medicinskih naprav, omrežnih sistemov in polprevodnikov. Prav tako smo na čelu razvoja medmrežja stvari, del katerega sta Samsungovi iniciativi Digital Health in Smart Home. Družba zaposluje 319.000 ljudi v 84 državah in ima letno prodajo v višini 196 milijard ameriških dolarjev. Za več informacij obiščite našo uradno spletno stran www.samsung.com ali uradni blog global.samsungtomorrow.com.

Kontakt za medije:

Samsung Electronics Austria GmbH (SEAD Business Unit), Ljubljana Branch Office, Letališka cesta 29a,

1000 Ljubljana, Slovenija, Marketing Manager SI & Corporate Marketing, Tomaž Semič, t.semic@samsung.com

ali

Anja Rejc, +386 (0)40 16 88 51, anja.rejc@grayling.com

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!