Novice

Nazaj na novice

Samsung omogočil prvi neposredni prenos otvoritve OI

Lillehammer 2016 v virtualni resničnosti

Samsung omogočil prvi neposredni prenos otvoritve OI

Lillehammer 2016 v virtualni resničnosti

Samsung je kot prvi na svetu zopet premaknil meje mogočega in športne navdušence in oboževalce po svetu popeljal v središče dogajanja na mladinskih olimpijskih igrah v norveškem Lillehammerju pa čeprav zgolj v virtualni resničnosti. Omogočil je namreč prvi neposredni prenos otvoritvene slovesnosti mladinskih olimpijskih iger v Lillehammerju 2016 v virtualni resničnosti.

Oboževalci v Lillehammerju in po celem svetu so lahko prek naprave Gear VR, povezane s pametnim telefonom Samsung, in prek linka na spletni strani Olympic.org, spremljali neposreden prenos dogajanja v Lillehammerju. Tako so se impresivne otvoritve MOI lahko – tokrat prvič v zgodovini – \"udeležili\" gledalci iz celega sveta, ogled v virtualni resničnosti pa je omogočil neprimerljiv občutek doživetosti.

Napredna tehnologija in virtualna resničnost sta tako poskrbeli za še večje navdušenje ob začetku mladinskih olimpijskih iger v Lillehammerju, Samsung pa je pripomogel, da je olimpijski duh iz norveškega mesta s pomočjo virtualne resničnosti dosegel oboževalce po celem svetu.

Podjetje Samsung Electronics je sicer tudi svetovni olimpijski partner, ki zagotavlja opremo za brezžično komunikacijo na olimpijskih igrah.

###

O sodelovanju družbe Samsung pri Olimpijskih igrah

Sodelovanje med družbo Samsung in Olimpijskimi igrami se je pričelo leta 1988, ko je Samsung kot lokalni sponzor mesta Seul podprl Zimske olimpijske igre v Naganu leta 1988. Samsung je kasneje nadgradil svojo vlogo in postal svetovni olimpijski partner, ki zagotavlja opremo za brezžično komunikacijo. Poleg tega Samsung izvaja več kreativno zasnovanih olimpijskih kampanj, s katerimi si prizadeva za širjenje olimpijskega duha med oboževalce po celem svetu in jim omogoča, da se pomočjo inovativne tehnologije Samsung postanejo del samega dogajanja. Samsung bo podprl tudi olimpijske igre Rio 2016, PyeongChang 2018 in Tokio 2020.

O družbi Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co. navdihuje svet in oblikuje prihodnost s svojimi prodornimi zamislimi in tehnologijami. S stalnim inoviranjem in razvojem spreminjamo svetove televizorjev, pametnih telefonov, tabličnih računalnikov, tiskalnikov, fotoaparatov, digitalnih naprav, bele tehnike, medicinskih naprav, omrežnih sistemov in polprevodnikov. Prav tako smo na čelu razvoja medmrežja stvari, del katerega sta Samsungovi iniciativi Digital Health in Smart Home. Družba zaposluje 319.000 ljudi v 84 državah in ima letno prodajo v višini 196 milijard ameriških dolarjev. Za več informacij obiščitenašo uradno spletno stran www.samsung.com ali uradni blog global.samsungtomorrow.com.

Kontakt za medije:

Samsung Electronics Austria GmbH (SEAD Business Unit), Ljubljana Branch Office, Letališka cesta 29a,

1000 Ljubljana, Slovenija, Marketing Manager SI & Corporate Marketing, Tomaž Semič,t.semic@samsung.com

ali

Anja Rejc, +386 (0)40 16 88 51, anja.rejc@grayling.com

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!