Novice

Nazaj na novice

Super zmogljiv procesor Samsung Exynos 8 Octa za mobilne naprave prihodnosti

Exynos 8 Octa poganja tudi najnovejša pametna telefona Samsung Galaxy S7 in Galaxy S7 edge

Super zmogljiv procesor Samsung Exynos 8 Octa

za mobilne naprave prihodnosti

Exynos 8 Octa poganja tudi najnovejša

pametna telefona Samsung Galaxy S7 in Galaxy S7 edge

Barcelona, Ljubljana, 1. marec 2016 – Podjetje Samsung Electronics je v sklopu predstavitev najnaprednejših tehnoloških naprav na sejmu MWC 2016 v Barceloni javnosti predstavilo še procesor Exynos 8 Octa. Gre za drugo generacijo vrhunskih procesorjev za mobilne naprave prihodnosti, ki so izdelani s pomočjo 14-nanometrske procesne tehnologije. Super zmogljiv procesor Exynos 8 Octa poganja tudi najnovejša pametna telefona Samsung Galaxy S7 in Galaxy S7 edge.

“Nenehno prilagajanje in izpopolnjevanje naših procesorjev Exynos, ki poganjajo naše trenutno najzmogljivejše pametne mobilnike, kot sta Galaxy S7 in Galaxy S7 edge, je bistvenega pomena, če želimo obdržati položaj vodilnega ponudnika v industriji polprevodnikov,” je povedal Ben K. Hur, podpredsednik trženja na oddelku System LSI v podjetju Samsung Electronics. “Z integracijo po meri narejenih CPU jeder smo zagotovili odlično delovanje in izredno hitro delovanje modema za omrežja LTE (Cat. 12/13), zato bo Exynos 8 Octa uporabnikom Galaxy S7 nedvomno zagotovil neprekosljivo izkušnjo mobilnosti.”

Jedro procesorja sicer temelji na 64-bitni arhitekturi ARMv8, ki zagotavlja zmogljivejše, učinkovitejše in varčnejše delovanje. Exynos 8 Octa je izdelan s pomočjo druge generacije 14-nanometrske FinFEET procesne tehnologije in je, v primerjavi s predhodnikom Exynos 7 Octa 7420, za več kot 30 odstotkov zmogljivejši in za 10 odstotkov varčnejši.

Na vezju se nahaja tudi modem za omrežja LTE Rel.12 (Cat.12/13), ki omogoča izredno hitrost povezovanja: največja hitrost prenosa podatkov je do 600 MB/s (Cat. 12) in hitrost nalaganja podatkov do 150 MB/s (Cat. 13).

Več informacij o procesorjih Exynos se nahaja na povezavi www.samsung.com/exynos.

###

O družbi Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co. navdihuje svet in oblikuje prihodnost s svojimi prodornimi zamislimi in tehnologijami. S stalnim inoviranjem in razvojem spreminjamo svetove televizorjev, pametnih telefonov, tabličnih računalnikov, tiskalnikov, fotoaparatov, digitalnih naprav, bele tehnike, medicinskih naprav, omrežnih sistemov in polprevodnikov. Prav tako smo na čelu razvoja medmrežja stvari, del katerega sta Samsungovi iniciativi Digital Health in Smart Home. Družba zaposluje 319.000 ljudi v 84 državah in ima letno prodajo v višini 196 milijard ameriških dolarjev. Za več informacij obiščite našo uradno spletno stran www.samsung.com ali uradni blog global.samsungtomorrow.com.

Kontakt za medije:

Samsung Electronics Austria GmbH (SEAD Business Unit), Ljubljana Branch Office, Letališka cesta 29a,

1000 Ljubljana, Slovenija, Marketing Manager SI & Corporate Marketing, Tomaž Semič, t.semic@samsung.com

ali

Anja Rejc, +386 (0)40 16 88 51, anja.rejc@grayling.com

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!