Novice

Nazaj na novice

Svetovna nagrada Sony World Photography Awards na lovu za najboljšim slovenskim fotografom

Ljubljana, 8. oktober 2014: Sony World Photography Awards, eno najbolj prestižnih fotografskih tekmovanj na svetu, danes skupaj s Sony Slovenija pričenja s tekmovanjem, s katerim želi odkriti najboljšega slovenskega fotografa.

Svetovna nagrada Sony World Photography Awards na lovu za najboljšim slovenskim fotografom

Ljubljana, 8. oktober 2014: Sony World Photography Awards, eno najbolj prestižnih fotografskih tekmovanj na svetu, danes skupaj s Sony Slovenija pričenja s tekmovanjem, s katerim želi odkriti najboljšega slovenskega fotografa.

Nacionalna nagrada bo izpostavila in počastila najboljšo fotografijo slovenskega avtorja po mnenju strokovne žirije, ki jo sestavljajo profesionalni fotograf Jože Suhadolnik, Sony ambasador Klemen Udovč in fotografski entuziast Aleš Žiberna. Na natečaj se lahko prijavijo vsi ljubitelji fotografije, tako amaterski kot profesionalni fotografi. Prijave so povsem brezplačne preko spletne strani www.worldphoto.org, fotografi pa se lahko prijavijo v katerokoli izmed 10 "odprtih" kategorij, ki so podrobneje opredeljene v okviru svetovnega natečaja Sony World Photography Awards 2015.

Posebna nacionalna nagrada predstavlja enkratno priložnost za nadobudne fotografe, saj bo njihovo delo izpostavljeno in prepoznano na svetovni ravni, obenem pa se bo uvrstilo v najbolj prestižen krog vodilnih svetovnih fotografov.

Glavni zmagovalec in dva spremljevalca bodo razglašeni ob zaključku tekmovanja Sony World Photography Awards 2015 za Slovenijo, ki bo potekal 18. marca 2015. Zmagovalni fotograf bo prejel fotografsko opremo Sony, naslednja dva pa tolažilni nagradi. Dela vseh treh fotografov bodo razstavljena poleg profesionalnih fotografov iz vsega sveta kot del razstave Sony World Photography Awards 2015, ki bo v Londonu od 24. aprila do 10. maja 2015, in prikazana na www.worldphoto.org.

O Sony World Photography Awards ali SWPA 2015

Sony World Photography Awards vsako leto slavi najboljšo mednarodno sodobno fotografijo. Nagrade vključujejo 15 "Professional" kategorij za poklicne fotografe, 10 odprtih ali "Open" kategorij za fotografske navdušence, “Student Focus” tekmovanje za študente fotografije, stare med 18 in 28 let, in “Youth" tekmovanje za fotografe, mlajše od 20 let.

O natečaju za nacionalno nagrado

Zmagovalca nacionalne nagrade bodo člani žirije izbrali med deli slovenskih tekmovalcev v "Open" kategorijah tekmovanja Sony Word Photography Awards 2015.

Odprto ali "Open" tekmovanje vključuje 10 kategorij:

· Arhitektura

· Umetnost in kultura

· "Enhanced" - Poudarjen ali okrepljen

· Slabi svetlobni pogoji

· Narava in divjina

· Panorama

· Ljudje

· Nasmehi

· "Split second" - Razdeli sekundo

· Potovanja

Tekmovanje se zaključi 5. januarja 2015. V okviru SWPA 2015 Dela bodo najprej ocenjena s strani predhodno izbranega komiteja Svetovne fotografske organizacije, o zmagovalcu pa bo odločila posebna žirija, ki bo vključevala Astrid Merget, kreativno direktorico Svetovne fotografske organizacije.

Scott Gray, generalni direktor Svetovne fotografske organizacije, je ob tej priložnosti dejal: “Tekmovanje Sony World Photography Awards je zavezano vključevanju in podpiranju talentiranih fotografov iz vsega sveta. Prav iz tega razloga smo navdušeni, da lahko pri iskanju odličnih lokalnih fotografov in podiranju njihovih lastnih meja kreativnosti tesno sodelujemo s Sony Slovenija. Tako lahko nadgradimo in obogatimo veljavo njihovega imena v svetu in nudimo inspiracijo za ostale nadobudne slovenske fotografe.”

Yann Salmon-Legagneur, vodja strateškega marketinga, Digital Imaging, Sony Europe, pravi: “Nacionalna nagrada je dober način prepoznavanje talenta v lokalnem okolju in izredno zanimivo je videti različne sloge, ki izhajajo iz posameznih držav. Z organizacijo natečaja na državni ravni želimo podpreti te talente in jim zagotoviti najboljše fotoaparate ter objektive, ki ji bodo omogočili še več kreativne svobode."

Za več informacij o slovenskem natečaju:

Gregor Griljc

Vodja podružnice Sony Slovenija

@ Gregor.Griljc@eu.sony.com

Za dodatne informacije o tekmovanju SWPA 2015:

Kristine Bjørge

PR Manager

World Photography Organisation

@ Kristine@worldphoto.org

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!