Novice

Nazaj na novice

MMD predstavlja prvi monitor s tehnologijo Quantum Dot Color na svetu

Novi 27-palčni Philips iz družine E-Line prinaša profesionalne barve po dostopni ceni Porabi 25% manj energije kot drugi monitorji z razširjeno barvno paleto Eleganten dizajn poživi vsak prostor

MMD predstavlja prvi monitor s tehnologijo Quantum Dot Color na svetu

· Novi 27-palčni Philips iz družine E-Line prinaša profesionalne barve po dostopni ceni

· Porabi 25% manj energije kot drugi monitorji z razširjeno barvno paleto

· Eleganten dizajn poživi vsak prostor

Ljubljana, 15. marec 2016: MMD, licenčni partner za blagovno znamko monitorjev Philips, je predstavil prvi monitor na svetu, ki uporablja tehnologijo prikaza barv Quantum Dot Color. Ta 27-palčnemu monitorju Philips 276E6ADSS iz družine E-Line zagotavlja bolj žive in pristne, skratka naravne barve. Prikaz barv je na ravni profesionalnih monitorjev, saj zaslon pokriva 100% barvnega spektra NTSC in 99% spektra Adobe RGB, obenem pa je monitor potrošnikom na voljo po privlačni ceni.

Quantum Dot Color – tehnologija, ki dela razliko

Quantum Dot Color je inovativna tehnologija uporabe nanomaterialov, ki omogoča prikaz natančnih in živih barv. V praksi monitor prikaže več kot 30% več barv kot tipični monitorji z LED-osvetlitvijo, ki so optimizirani za prikaz barv barvnega spektra sRGB. Obenem je nova tehnologija bistveno cenejša od drugih profesionalnih tehnologij prikaza barv, monitor pa za prikaz slike porabi 25 odstotkov manj električne energije.

Artem Khomenko, produktni vodja za monitorje Philips v družbi MMD, je takole pojasnil delovanje nove tehnologije: “Tipični zasloni LCD ne morejo skrajno natančno uravnavati barvnih kanalov RGB, zato je njihov prikaz barv omejen. Monitorji s tehnologijo Quantum Dot Color pa bistveno natančneje upravljajo s posameznimi barvami, ki sestavljajo barvni spekter, in tako zagotavljajo zelo natančen prikaz barv preko celotnega barvnega spektra.”

Novi 27-palčni monitor je dokaz MMD-jevih prizadevanj uporabnikom ponuditi kar najboljšo sliko. Monitor pa ni namenjen zgolj profesionalcem, ki zahtevajo kar se da natančen prikaz barv, namenjen je vsem, ki si želijo zelo dober monitor. Razširjena barvna paleta bo dvignila kakovost uporabniške izkušnje tudi ob gledanju filmov ali ogledu/urejanju fotografij prav tako kot pri grafičnih oblikovalcih, ki želijo natančno vedeti, kako bo njihov izdelek videti, ko bo natisnjen ali izdelan.

Prepričljive zmogljivosti

Nadpovprečno kakovost prikaza barv najnovejši monitor v družini E-Line dopolni še z vgrajeno matriko IPS-ADS, ki sliko prikazuje v polni visoki ločljivosti (Full HD) 1920 x 1080 pik in uporabniku nudi izjemno širok vidni kot (178 stopinj). Monitor je opremljen še z vrsto Philipsovih pametnih tehnologij, ki poskrbijo za natančno uravnavanje kontrasta in svetilnosti slike. Mednje sodi funkcija SmartContrast, ki samodejno prilagaja osvetlitev in prikaz barv glede na predvajano vsebino. SmartImage Lite dinamično prilagaja kontrastno razmerje, barvno saturacijo in ostrino na zaslonu prikazani vsebini. Tehnologija SmartResponse pa prilagodi odzivni čas monitorja (do 5 ms), če zazna, da ima opravka z igrami ali akcijskimi filmi.

Dodatno tehnologija MHL poskrbi, da se na monitorjev zaslon preslika slika z mobilnih naprav uporabnikov, preko namenskega kabla MHL pa monitor tudi hitro polni povezane naprave. Za manjšo gnečo s kabli poskrbita v monitor vgrajena zvočnika.

Eleganca za pisarno ali dom

V pisarnah in urejenih domačih okoljih je zelo pomembno, da je računalniški monitor videti impresivno tudi takrat, ko je ugasnjen. Kombinacija zanimivo oblikovanega podstavka srebrne barve in belega ohišja daje novemu 276E6ADSS posebno eleganco, s katero se odlično poda v vsako okolje. Skrb za podrobnosti je vidna povsod – namesto gumbov uporabnik monitor nastavlja preko na dotik občutljivih površin. S tem so oblikovalci in inženirji dosegli še tanjšo in čistejšo obliko monitorja.

Monitor Philips 276E6ADSS bo v vseh večjih trgovinah z računalniško opremo na voljo še ta mesec po priporočeni prodajni ceni 329 evrov.

Več informacij o monitorjih Philips najdete na: http://www.philips.si/c-m-pc/monitorji

Tehnični podatki:

Značilnosti

Philips 276E6ADSS

Vrsta LCD zaslona

AH-IPS LCD

Vrsta osvetlitve

W-LED

Velikost matrike

27 palcev / 68,6 cm

Efektivno vidno področje

597,89 (H) x 336,31 (V)

Optimalna ločljivost

1920 x 1080 @ 60 Hz

Vidni kot

178° (H) / 178° (V), @ C/R > 10

Svetilnost

300 cd/m²

Barvna lestvica

Adobe RGB

Število prikazanih barv

16,7 milijona

MHL ločljivost

1920 x 1080 @ 60 Hz

Oprema

· Power On/Off, Menu, 4:3 / Wide, Input, SmartImage lite

· Kensington ključavnica Plug & Play združljivost: DDC/CI, Mac OS X, sRGB, Windows 7, Windows 8, Windows 10

Možnosti povezovanja

· vhodi: VGA (Analog), DVI-D (digital, HDCP), MHL-HDMI (digital, HDCP)

· Sync Input: Separate Sync, Sync on Green

· Audio (In/Out): HDMI audio out

Skrb za okolje

· Okolje in energija: EnergyStar 6.0, EPEAT Silver, RoHS, Lead-free, Mercury Free

· Recyclable packaging material: 100 %

Skladnost in standardi

· Skladnost s predpisi in standardi: CSC, CEL, WEEE, CE Mark, cETLus, FCC Class B, SEMKO, TCO certified, TUV Ergo, TUV/GS

Ohišje

· Barve: bela s srebrnim podstavkom

· Končni sloj: glos

O podjetju MMD Družba MMD (Multimedia Displays) je v celoti v lasti podjetja TPV, oblikovanega leta 2009 na podlagi licenčnega dogovora s Philipsom. MMD eksluzivno skrbi za proizvodnjo in prodajo monitorjev blagovne znamke Philips po vsem svetu. Združevanje moči blagovne znamke Philips in TPV-jevih izkušenj z izdelavo in oblikovanjem monitorjev postreže z zelo inovativnimi izdelki. MMD deluje mednarodno preko evropskega sedeža v Amsterdamu in lokalne pisarne v Pragi, ki skrbi za vzhodnoevropska tržišča. Preko svoje mreže lokalnih prodajnih zastopnikov MMD sodeluje z vsemi večjimi evropskimi distributerji in prodajalci IT-opreme. Oblikovalski in razvojni center podjetja se nahajata na Tajvanu. Za več informacij obiščite spletno stran www.mmd-p.com.

Za dodatne informacije sta na voljo:

Kontakt v Sloveniji: Digital Design Dušan Pristavec M: +386 31 429 010 E: dusan.pristavec@digitaldesign.si

ali

MMD Chantal Blits T: +31 20 5046 950 E: chantal.blits@mmd-p.com

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!