Novice

Nazaj na novice

Fordov proizvodni obrat v Nemčiji je začel dobavljati nove Ford Focuse

Fordov proizvodni obrat v Nemčiji je začel dobavljati nove Forde Focuse; globalno prodajno uspešnico bodo izdelovali v osmih tovarnah na štirih celinah

Fordov proizvodni obrat v Nemčiji je začel dobavljati nove Forde Focuse; globalno prodajno uspešnico bodo izdelovali v osmih tovarnah na štirih celinah

· Proizvodno linijo obrata v nemškem Saarlouisu je zapustil prvi novi Ford Focus

· Ford je v podporo proizvodnji novega modela vložil 200 milijonov evrov

· To je prvi od osmih Fordovih proizvodnih obratov na štirih celinah, v katerih bodo izdelovali novega Focusa

· Ford Focus je najbolje prodajani model na svetu*

· Ford lahko letno izdela več kot 1,5 milijona Focusov, ki jih prodajajo na 140 trgih

· Novega Forda Focusa odlikujejo izjemno novo oblikovanje zunanjosti, dovršena in urejena nova notranjost, novi pogonski sklopi in cela vrsta tehnologij, osredotočenih na uporabnika

Saarlouis, 9. oktober 2014 – Novi Ford Focus, dovršena nova različica svetovne prodajne uspešnice, zapušča proizvodno linijo Fordovega obrata za izdelavo karoserij in sestavljanje vozil v nemškem Saarlouisu in bo v kratkem na voljo v prodajnih salonih po Evropi.

Ford je v podporo proizvodnji novega Focusa vložil približno 200 milijonov evrov. Obrat v Saarlouisu je prva od osmih tovarn na štirih celinah, v katerih bodo izdelovali novega Focusa. Drugi obrati so v Argentini, na Kitajskem, Tajskem, v Tajvanu, ZDA in Vietnamu. Skupno lahko v osmih Fordovih tovarnah izdelajo več kot 1,5 milijona Focusov letno za kupce na 140 trgih po vsem svetu.

"Družina Focusov je najbolje prodajani model med osebnimi avtomobili na svetu," je povedal Stephen Odell, Fordov izvršni podpredsednik za Evropo, Bližnji vzhod in Afriko. "Z novim Focusom smo poskrbeli, da je št. 1 na svetu še boljša, oziroma "noch besser", kot pravimo tukaj v Nemčiji!"

Novi Ford Focus se odlikuje z drznejšim čustvenim oblikovanjem zunanjosti, prefinjeno izdelano in intuitivno novo notranjostjo, paleto novih tehnologij za novo razsežnost vožnje in znatnimi izboljšavami na področju varčevanja z gorivom.

Med naprednimi tehnologijami je prvič v Evropi na voljo tudi SYNC 2, Fordov napredni sistem za informacije in razvedrilo z barvnim zaslonom na dotik z visoko ločljivostjo in naprednim glasovnim upravljanjem za lažji dostop do funkcij zvočnega in navigacijskega sistema, klimatske naprave in mobilnega telefona. Focus bo kot prvi Ford na svetu uporabnikom ponudil novo tehnologijo za pravokotno parkiranje, ki bo vozniku pomagala pri vzvratni vožnji v parkirno mesto vzporedno z drugimi vozili. Izboljšana funkcija za preprečevanje naleta pri majhni hitrosti (Active City Stop) zdaj deluje pri hitrostih do 50 km/h.

Posodobljena paleta pogonskih sklopov za Evropo zdaj vključuje tudi novi 1,5-litrski bencinski motor EcoBoost in novi 1,5-litrski dizelski motor TDCi; v primerjavi z zadnjo različico Focusa je poraba goriva zmanjšana za kar 19 odstotkov. Focus bo na voljo tudi z 1,0-litrskim EcoBoostom z izpusti CO2 99 g/km, prvim družinskim avtom z nehibridnim bencinskim motorjem v Evropi z izpusti pod mejo 100 g/km CO2.

Od uvedbe modela leta 1998 so po vsem svetu prodali več kot 12 milijonov Focusov, od tega 6,9 milijona v Evropi.

# # #

* Na osnovi podatkov podjetja Polk o registracijah novih vozil v koledarskem letu 2013.

O družbi Ford Motor Company Družba Ford Motor Company je vodilni svetovni izdelovalec avtomobilov s sedežem v Dearbornu v ameriški zvezni državi Michigan. Avtomobile izdeluje in prodaja na šestih celinah. S približno 183.000 zaposlenimi in 65 proizvodnimi obrati po vsem svetu združuje avtomobilski znamki Ford in Lincoln. Družba zagotavlja finančne storitve prek družbe Ford Motor Credit Company. Za več informacij o Fordu in Fordovih izdelkih obiščite spletno stran www.corporate.ford.com.

Ford Evropa je odgovoren za proizvodnjo, prodajo in servisiranje vozil znamke Ford na 50 posameznih trgih, v podjetju pa je v obratih, ki so v izključni Fordovi lasti, zaposlenih približno 50.000 oseb, v skupnih podjetjih in poslovnih povezavah pa se ta številka poveča na približno 69.000 oseb. Poslovanje Forda Evropa poleg finančne družbe Ford Motor Credit Company vključuje tudi oddelek storitev za stranke in 24 proizvodnih obratov (13 jih je povsem v Fordovi lasti ali so skupna podjetja, 11 obratov deluje v sklopu poslovnih povezav izven skupine). Prve Fordove avtomobile so v Evropo uvozili leta 1903 – istega leta, kot je bila ustanovljena družba Ford Motor Company. Proizvodnja v Evropi se je začela leta 1911.

Stik:

Katja Hvala

Summit motors Ljubljana

+3861 25 25 116

katja.hvala@summitmotors.si

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!