Novice

Nazaj na novice

Premiera glasbene predstave za mlade NELI NI VEČ

Spoštovani, na Odru pod zvezdami Lutkovnega gledališča Ljubljana bomo v torek, 12. aprila 2016, ob 18. uri, premierno uprizorili glasbeno predstavo za mlade od 14. leta dalje NELI NI VEČ, nemškega avtorja Lutza Hübnerja, ki jo režira Jaša Koceli.

Spoštovani,

na Odru pod zvezdami Lutkovnega gledališča Ljubljana bomo v torek, 12. aprila 2016, ob 18. uri, premierno uprizorili glasbeno predstavo za mlade od 14. leta dalje NELI NI VEČ, nemškega avtorja Lutza Hübnerja, ki jo režira Jaša Koceli.

Pošiljam vam podatke o predstavi in fotografije Mankice Kranjec ter vas vabim, da si predstavo ogledate. Za novinarje smo rezervirali brezplačne vstopnice, prosim pa vas, da mi svojo udeležbo potrdite na moj elektronski naslov.

Lep pozdrav,

Petra Škofic

Odnosi z javnostmiLutkovno gledališče LjubljanaTel. 01 548 4543, 041 691 102

Lutz HübnerNeli ni večZgodba k bendu #hešteg

Glasbena predstava za mlade, 14 +Oder pod zvezdami LGL

Igrajo: Asja Kahrimanović, Matevž Müller, Lena Hribar k. g., Sara Gorše k. g. in Jernej Čampelj k. g.

Režiser: Jaša KoceliAvtor glasbe: Miha PetricAvtor songov: Gašper TorkarScenograf: Darjan Mihajlović CerarKostumografka: Branka PavličDramaturginja: Eva MahkovicPrevajalka: Anja NagličLektorica: Irena Androjna MencingerOblikovalec svetlobe: Kristjan VidnerKorepetitor: Žiga KožarFotografinja: Mankica Kranjec

Neli ni več je predvsem zgodba o bendu. Neli, Jan, Danny, Kora in Tina, ki sestavljajo #hešteg, so skupina petih mladih pri koncu gimnazije in so dovolj ambiciozni, da želijo poleg opravljanja vsakodnevnih obveznosti ustvariti nekaj več. Za vsestransko harmoničen bend mogoče niso najbolj idealna sestava, ker so si med seboj preveč različni in so kljub prijateljskim in romantičnim relacijam individualisti, vendar jih žene skupna ambicija. Ko vsakdan njihovega benda (v uprizoritvi jih spremljamo na vajah) prekine bolezen pevke, soustanoviteljice in najsvetlejše zvezde Neli, se morajo odločiti, ali so se pripravljeni spoprijeti s težavo, prebroditi težko obdobje in se iz grozljive preizkušnje, ki je za Neli lahko usodna, prebiti močnejši za življenjsko lekcijo o prijateljstvu, pomoči in solidarnosti, pa tudi o pogumu in nekonvencionalnih odločitvah.

Predstava Neli ni več se ukvarja s temami odraščanja, funkcioniranja in dela v skupini, egoizma in individualizma, želje po potrditvi, soočanja z umrljivostjo, osamljenosti in poslavljanja. Nihče od likov ni idealiziran, tako da so njihove reakcije na preizkušnje življenjske in neolepšane. Ker gre za zgodbo o življenju nekega benda, pa je v uprizoritvi ključnega pomena tudi glasba: bend #hešteg izvaja avtorske komade z avtorskimi besedili, glasba presega realizem, ki ga sugerira izvirno besedilo, in ustvarja povsem svojo uprizoritveno raven, ki je po sporočilnosti enakovredna dramskim prizorom.

LUTZ HÜBNER (16. januar 1964)Nemški dramatik, igralec in režiser. Rodil se je v Heilbronnu. Študiral je germanistiko, filozofijo in sociologijo v Münstru. Najprej je bil igralec v Saarbrucknu, Aachnu, Neussu in Magdeburgu, od leta 1996 pa je svobodni igralec in režiser. Napisal je več kot štirideset dramskih tekstov (predvsem) za otroke, najstnike in mlade odrasle ter dobil več nagrad za mladinsko dramatiko. Ukvarja se z bolj ali manj vsakdanjimi temami, s katerimi se pri odraščanju srečujejo mladostniki: odnosi v družini in med vrstniki, sodobni mediji, medvrstniško nasilje. Njegovi teksti so bili prevedeni v več kot deset jezikov in uprizorjeni v tujini, čeprav je velika večina njegovih besedil pisana po naročilu za različna nemška gledališča. V Sloveniji so bili doslej uprizorjeni trije Hübnerjevi dramski teksti: Marjetka str. 89 (Gretchen 89 f.f.) v režiji Sama M. Strelca, Boksarsko srce (Das Herz eines Boxers) prav tako v režiji Sama M. Strelca in Odspejsani (Creeps) v režiji Uroša Fürsta. Tekst Neli ni več (Nellie Goodbye) je Hübner napisal leta 2003, originalno besedilo se dogaja takrat v nemškem Münstru. V izvirniku je veliko prepuščeno ustvarjalcem uprizoritve, ki po avtorjevih navodilih sami določijo zvrst in napišejo glasbo za konkretno uprizoritev.

Spletna stran, Spletna prodaja vstopnic,Twitter,Facebook, Instagram, Pinterest, Tumblr

Blagajna in knjigarna Zvezdica Zaspanka je odprta od ponedeljka do petka med 9. in 19. uro, ob sobotah med 9. in 13. uro ter uro pred predstavo. Za informacije je na voljo brezplačna telefonska številka 080 2004. Vsak obiskovalec mora imeti svojo vstopnico, tudi otroci in sicer ne glede na starost. Če se predstave ne morete udeležiti, lahko vstopnico stornirate na blagajni do začetka predstave.

Naše ustvarjanje podpirata Telekom Slovenije in Zavarovalnica Triglav.

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!