Novice

Nazaj na novice

V Koper prihaja Dan vina in čokolade

Pod okriljem Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP) se bo v koprski Taverni v soboto, 16. aprila 2016 med 16.00 in 22.30 odvil že tretji Dan vina in čokolade.

Pod okriljem Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP) se bo v koprski Taverni v soboto, 16. aprila 2016 med 16.00 in 22.30 odvil že tretji Dan vina in čokolade. Gre za popoldansko-večerni dogodek, s katerim želijo mladim približati vinsko kulturo in jih spoznati z združevanjem vina s sladicami. Udeleženci bodo lahko degustirali več kot 30 vrst vin in okušali različne vrste čokoladnih sladic.

"Namen projekta je mladim približati različne vrste vin in njihovo pridelavo, hkrati pa jih seznaniti z različnimi okusi in vonji ter ga prikazati kot odlično kombinacijo s sladicami. Z dogodkom želimo dati priložnost primorskim vinogradnikom in slaščičarjem, da mladim predstavijo svoja vina oziroma čokoladne slaščice,"sporoča Sara Vidic, vodja projekta.

Na Dnevu vina in čokolade bo prisotnih 11 vinarjev iz Slovenske Istre:Ekološko vinogradništvo Rodica Truške, Ekološko posestvo Vina Montis in Eko Laura, Kmetija Markovič, Kmetija Mahnič, Vinska klet Kralj, ČOK - družinska posest Plavje, Domačija Ražman, Vinska klet Robi in Dorjano Korenika, Kmetija Rojac, Vinska klet Rakar ter Vinogradništvo in vinarstvo Sandi in Domen Jogan.Prisotna bosta šeVinogradništvo in vinarstvo Petelin-Rogeljas Krasa terVinska klet Brda iz Goriških Brd. Za čokoladne sladice bodo poskrbeleKavarna Triglav, VitaNatur, Kroštola, Kavarna Kapitanija, Mr. Milord in ŠOUP.Degustacija vin in čokoladnih sladic bo potekala s kuponi; cena enega kupona bo 0,5 EUR.

V program bosta vključenidve delavnici. Prva delavnica se bo usmerjala naiskanje prave kombinacije med vinom in sladicami. Vodila jo bosta mlada vinarka, tudi Vinska kraljica Slovenije 2014,Špela ŠtokeljinAlmir Begič, nekdanji tekmovalec oddaje Gostilna išče šefa in vodja kuhinje restavracije Gušt Izola. Drugo delavnico, na kateri se bodo udeleženci preizkusili vslepem okušanju vin, pa bo vodilMatej Kralj,vinar iz Vinske kleti Kralj.

Prireditev bo povezovalIztok Gustinčič,za glasbeno spremljavo med degustacijo pa bosta poskrbelaDJ Exo Beltram in saksofonist Erik Kramberger.Dan vina in čokolade se bo zaključil z večernim koncertom glasbene skupineKiNG FOO.

PROGRAM:16.00 Pričetek16.30 Uradna otvoritev16.00 - 22.00 Degustacija vin in čokoladnih sladic ob lounge glasbi17.30 - 18.00 Delavnica spajanja vin s sladicami: "Katera je prava kombinacija?"19.00 - 19.30 Delavnica slepega degustiranja vin: "Ujemi pravi okus z zaprtimi očmi"21.00 - 22.30 Koncert glasbene skupine KiNG FOOZa več informacij nas spremljaj na našiFacebook strani.Se vidimo na iskanju prave kombinacije med vinom in čokolado!

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!