Novice

Nazaj na novice

Premiera lutkovne predstave MEDVED IN MALI

Premiera premiera lutkovne predstave Medved in mali bo v četrtek, 21. aprila, ob 18. uri, na Malem odru LGL.

Pred nami je deveta premiera v sezoni 2015/16. Po sodelovanju z italijanskimi in češkimi ustvarjalci pri predstavah Japonske pravljice in Misija X smo tokrat oblikovanje lutk zaupali priljubljeni angleški oblikovalki Donni Wilson.

Mehkoba pletenih podob Donne Wilson in njene pravljične inštalacije so izhodišče za lutkovni svet v predstavi Medved in mali, ki je primerna za otroke od 2. leta dalje.Donna Wilson prihaja iz Škotske, danes pa živi in ustvarja v Londonu. Po zaključnem nastopu na londonskem Royal Colleage of Art, kjer je prvič predstavila svoja nenavadna bitja, je vse bolj prepoznavna in izstopa med sodobnimi oblikovalci. Dobitnica prestižnega priznanja za britansko oblikovalko leta 2010 svoje delo predstavlja tudi na razstavah in sodeluje z znanimi podjetji s področja oblikovanja.

Lutkovna predstava Medved in mali, ki nastaja v režiji Ivane Djilas, je na videz preprosta zmešnjava. Nekega dne se iz izgubljenega jajca izleže raček, ki že od samega začetka misli, da je medved. Medvedov obraz je namreč prvo, kar zagleda. Za črkami zgodbe in drevesi namišljenega gozda se skrivajo vprašanja o sobivanju in sprejemanju drugih. Ali je vse, kar je videti drugače, tudi zares tako drugačno od nas samih? Koliko svojega časa in pozornosti smo pripravljeni nameniti odnosom z drugimi ljudmi?

Katja GehrmannMEDVED IN MALILutkovna nakvačkanka za otroke od 2. leta daljeMali oder LGL

Režiserka: Ivana DjilasPrevajalka: Alenka VelerAvtorica likovne zasnove: Donna Wilson

Igrajo: Urška Hlebec, Maja Kunšič, Iztok Lužar

Scenografka: Ajda VogelnikKostumografka: Jelena ProkovićAvtor glasbe: Blaž Celarec Lutkovni tehnolog: Zoran SrdićOblikovalec svetlobe: Danilo KorelecLektorica: Metka DamjanIzvajalci glasbe: Blaž Celarec, Boštjan Gombač, Žiga Golob, Uroš Rakovec, Adi Jakša, Marko Gregorič

Vabimo vas, da si predstavo ogledate. Za novinarje smo rezervirali brezplačne vstopnice, prosimo pa vas, da svojo udeležbo potrdite z odgovorom na to sporočilo.

Lep pozdrav,

Petra Škofic

Odnosi z javnostmiLutkovno gledališče LjubljanaTel. 01 548 4543, 041 691 102

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!