Novice

Nazaj na novice

Beseda te najde ...

Slovenska pesniška turneja po Franciji – Štirje pesniki, štiri dni v štirih francoskih mestih

Slovenska pesniška turneja po Franciji – Štirje pesniki, štiri dni v štirih francoskih mestih

Založba Beletrina iz Ljubljane organizira pesniško bralno turnejo štirih slovenskih pesnikov v Franciji, v štirih francoskih mestih, Parizu, Charlevillu, Lyonu in Grenoblu, med 16. in 20. oktobrom 2014. Vključeni pesniki so Gorazd Kocijančič, Barbara Pogačnik, Aleš Šteger in Andrej Brvar. Ob tej priložnosti bo izšla tudi dvojezična brošura z naslovom "Beseda te najde" s prevodi njihovih pesmi v francoščini in s slovenskimi originali.

Pesniška turneja se bo začela v Parizu, z branjem na Sorbonni , Salle des Actes (1, rue Victor Cousin, Paris) v četrtek, 16. oktobra ob 20. uri, ko bodo slovenski pesniki brali skupaj s francoskimi kolegi Emmanuelom Mosesom, Guyem Goffettom, Guillaumom Métayerjem in Michelom Deguyem, ki so bili leta 2013 udeleženci prevajalske delavnice v okviru festivala Dnevi poezije in vina na Ptuju. Dogodek, ki bo trajal do cca. 21.30., je naslovljen z "En traduisant, en écrivant : latelier franco-slovène de poésie". Pesniki bodo prebirali tudi poezijo Tomaža Šalamuna, ki je bil udeleženec prevajalske delavnice na Ptuju.

Slovenski pesniki bodo pot nadaljevali v Charleville –Mézières, kjer bodo v okviru mednarodnega bienala poezije "Les Ailleurs nastopili v Médiathèque Voyelle v soboto, 18. oktobra ob 20. uri.

V soboto, 19. oktobra sledi nastop v Lyonu, ob 17. uri v Le Cabaret poétique, skupaj s francoskimi pesniki. V nedeljo, 20. oktobra bodo obiskali Grenoble, kjer bodo imeli najprej srečanje na univerzi, nato pa še večerno branje v Hiši poezije Rhone-Alpes.

Pesniško turneja bo izvedena tudi ob prijazni pomoči francoskega pesnika Guillauma Métayerja in Mateje Petit Bizjak, slovenske lutkarke in pesnice, ki že dolga leta živi v Franciji in vodi kulturni center v mestu Tinqueux, finančno pa je turnejo podprla Javna agencija za knjigo RS.

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!