Novice

Nazaj na novice

VROČI FORD FOCUS RS OSVAJA PRESTIŽNE NAGRADE ZA DINAMIKO; OBETAVEN ZAČETEK PRODAJE FOCUSA RS V EVROPI

Povsem novi Ford Focus RS je na podelitvi prestižnih nagrad 2016 Vehicle Dynamics International (VDI) osvojil naziv Avto leta.

Povsem novi Ford Focus RS je na podelitvi prestižnih nagrad 2016 Vehicle Dynamics International (VDI) osvojil naziv Avto leta.

Ekipa oddelka Ford Performance, ki je razvila izjemno cenjeno športno kombilimuzino, je na podelitvi nagrad VDI osvojila tudi priznanje za dinamično ekipo leta (Dynamics Team).

Žirija 23 neodvisnih avtomobilskih novinarjev z vsega sveta je Focusa RS posebej pohvalila zaradi ‘vodenja, ki mu tekmeci ne pridejo blizu’ in ‘čistega užitka v vožnji’.

Focus RS pionirsko uvaja inovativenFordov športni štirikolesni pogon z nadzorom vektorjev navora, ki zagotavlja novo raven vodenja, oprijema in hitrosti v ovinkih. Možnost izbirevoznih načinov– vključno s prvim načinom za nadzorovano drsenje s prekrmiljenjem (‘driftanje’) – in nadzor speljevanja ‘Launch Control’ sta prvič na voljo v modelu RS.

Povpraševanje po izjemno zmogljivem športniku hitro narašča in v Evropi so kupci že naročili 6200 vozil – skoraj dvakrat več od Fordovih pričakovanj –, med najbolj priljubljenimi možnostmi pa je barva Nitrous Blue.

“Za Focusa RS smo si zastavili visoka merila, saj smo želeli zagotoviti vrhunsko kombilimuzino z zmogljivostjo, vredno oznake Rallye Sport, in najosupljivejšo dinamično vozno izkušnjo RS doslej,” je povedal Tyrone Johnson, vodja izdelave vozil v oddelku Ford Performance. “Vsi v Ford Performance smo počaščeni, da smo osvojili dve priznanji Vehicle Dynamics International, in ponosni na avtomobil, ki postavlja nova merila med dostopnimi športnimi kombilimuzinami.”

Vsakoletne nagrade VDI predstavljajo priznanja za najboljše ideje, tehnološke inovacije in dosežke v razvoju dinamike vozil. Ford je doslej osvojil šest nagrad VDI – več od vseh drugih proizvajalcev –, vključno s štirimi nagradami za ‘dinamično ekipo leta’. Letošnji dvojni uspeh spominja na podoben dosežek leta 2013, ko je Ford zmagal z dinamično ekipo, Fordov specialist za dinamiko vozilDavid Put pa je osvojil naziv ‘Dynamicist of the Year’.

Focus RS je prvo Fordovo vozilo, ki je zmagalo v kategoriji ‘Avto leta’. Model, ki so ga razviliinženirji oddelka Ford Performance v Evropi in ZDA, poganja posebej prilagojena različica Fordovega 2,3-litrskega motorja EcoBoost s 350 KM, ki ga od 0 do 100 km/h požene v 4,7 sekunde, zato je to Fordov model RS znajhitrejšim pospeškomdoslej.

Žirija je Focusa RS opisala z naslednjimi besedami:

“... Fordov Focus RS je povsem spremenil pravilnik zasnove športnih kombilimuzin” – Alvaro Sauras, Autofácil/EVO, Španija“Ford Focus RS je … daleč najbolj zabaven za vožnjo zaradi nevtralnega položaja in značilnosti vodenja, ki mu jih tekmeci lahko samo zavidajo” – Nicol Louw, CAR magazine, Južna Afrika“Focus RS je preprosto na novo napisal pravila vedenja športnih kombilimuzin. Kombinacija izjemnega vodenja, varnosti in zaščite ter prav huliganski način za driftanje dopolnjujejo zmogljivost in zagotavljajo čisti užitek v vožnji, ki ga najdemo le pri redkih avtomobilih” – Jim Kenzie, Toronto Star, Kanada

Žirija o ekipi Ford Performance:

“… ko razigrano ekipo modrega ovala spustijo z vrvice, očitno sledi čarovnija” Brian Cowan, pisec o avtomobilizmu, Nova Zelandija

Focus RS je že na poti h kupcem

Proizvodnja Focusa RS – kronan je bil tudi kot Avto leta 2016 po izboru britanske revije Top Gear – vFordovem obratu v Saarlouisu v Nemčijiže poteka v polnem obsegu in prav v teh dneh bodo prva vozila na voljo ljubiteljem izdelkov Ford Performance v Evropi.

Prvotni val evropskih naročil je pokazal priljubljenost posebne barve karoserije Nitrous Blue, ki jo je izbrala več kot polovica kupcev Focusa RS in je več kot trikrat bolj zaželena od druge najljubše barve Frozen White.

Več kot 50 odstotkov kupcev je v skladu z izjemno športnim značajem avta izbralo značilna školjkasta sprednja sedeža RS Recaro, ki zagotavljata večjo bočno oporo za hitro vožnjo skozi ovinke in na dirkališčih, 60odstotkov kupcev pa je vozilo naročilo z lahkimi kovanimi platišči v mat črni barvi; odlikuje jih večja čvrstost in odpornost na udarce, prihranek pri teži pa znaša 950g na platišče.

Med najbolj priljubljenimi možnostmi za doplačilo so tudi v modri barvi RS lakirana zmogljiva zavorna sedla Brembo, ki sta jih izbrali več kot dve tretjini kupcev Focusa RS.

Novi Focus RS napoveduje novo dobo zmogljivih športnih Fordov v Evropi z napovedano rastjo prodaje za 50 odstotkov v primerjavi z letom 2015, ko se je v primerjavi z letom 2014 prodaja športnih modelov povečala za 61 odstotkov. Focus RS bo skupaj z modeli, kot soFiesta ST, novaFiesta ST200,Focus ST,Ford Mustangin superšportnik Ford GT, prispeval svoj delež k za leto 2016 načrtovani prodaji 40.000 športnih Fordov v Evropi.

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!