Novice

Nazaj na novice

PLATIŠČA IZ OGLJIKOVIH VLAKEN ZA FORDA GT POUDARIJO DINAMIKO, MANJŠO MASO, MANJ HRUPA IN TRESLJAJEV TER VEČJO UČINKOVITOST INOVATIVNIH MATERIALOV

Ford GT s karoserijo iz ogljikovih vlaken bo na voljo tudi s povsem novimiplatišči iz ogljikovih vlaken, ki dodatno izboljšajo vozne lastnosti in karakteristike vodenja Fordovega novega superšportnika.

Ford GTs karoserijo iz ogljikovih vlaken bo na voljo tudi s povsem novimiplatišči iz ogljikovih vlaken, ki dodatno izboljšajo vozne lastnosti in karakteristike vodenja Fordovega novega superšportnika.

Ford GT je drugi Fordov športni model, ki bo na voljo s platišči iz ogljikovih vlaken – standardno izdelana platišča iz ogljikovih vlaken je kot del serijske opreme uvedel 2015 Shelby®GT350R Mustang.

“Ford jekotinovators standardno izdelanimi platišči iz ogljikovih vlaken serijsko opremil model Shelby GT350R Mustang,” je povedal Dave Pericak, direktor Fordovega globalnega športnega programa. “Ford GT bo ponudil naslednjo generacijo platišč iz ogljikovih vlaken, ki z napredno tehnologijo smol in vlaken oblikovalcem nudijo več svobode, obenem pa navdušujejo s strukturo ‘tkanja’ materiala.”

Namesto črno lakiranih platišč iz ogljikovih vlaken, s katerimi je opremljen Shelby GT350R, bodo platišča za Forda GT na voljo v izvedbiz mat ali sijajnim prozornimlakiranjem, ki omogoča občudovanje tkanja ogljikovih vlaken. Obe lakiranji se odlično ujemata z lakiranjem izpostavljenih ogljikovih vlaken pragov, maske in drugih delov novega superšportnika.

V sodelovanju s partnerskim podjetjem Carbon Revolution so za izdelavo novih platišč uporabilinajnovejšo generacijo tehnologije vlaken in smol, ki omogoča večjo prožnost pri oblikovanju, zato kraki platišč navdušijo s tekočo in zahtevno izvedbo.

Lahko je hitro

Platišča iz ogljikovih vlakenimajo številne prednostipred običajnimi platišči iz aluminijeve zlitine, vključno z manjšo težo ter izboljšano dinamiko vozila in kakovostjo vožnje – inovativni material tako odlično dopolnjuje povsem novega Forda GT.

Izjemnočvrsta in lahka ogljikova vlaknane prispevajo le k zmanjšanju skupne mase vozila, ki seodražana hitrejšempospeševanju, učinkovitejšemzaviranjuindinamični zmogljivosti, temveč omogočajo tudi zmanjšanje nevzmetenih mas in rotacijske vztrajnosti, kar pozitivno vpliva na delovanje vzmetenja ter izboljša vožnjo in dinamiko.

Ford GT je serijsko opremljen z izjemno lahkimi kovanimi platišči z 10 kraki iz aluminijaste zlitine za superšportne avtomobile, spredaj z dimenzijami 8,5 x 20 palcev, zadaj pa 11,5 x 20 palcev. Platišča iz ogljikovih vlaken za doplačilo so enakih dimenzij, a so strukturno bolj toga in prihranijo več kot 0,9 kg nevzmetene mase na platišče. V primerjavi z že sicer kot pero lahkimi serijskimi platišči ta prihranek pri masi omogoča tudi zmanjšanje vztrajnosti za opaznih 25 odstotkov.

Lažja platišča pomenijo tudi manj dela za vzmetenje sestavnih delov, ki so nameščeni nanj, in izboljšajo dosledni stik s površino cestišča, prenos moči in voznikov nadzor. Vsako vrteče se kolo deluje tudi kot žiroskop, zato lažje platišče izboljša tudi občutek pri krmiljenju in dinamiko, saj zahteva manj energije za pospeševanje ali obračanje koles in izboljša odziv vozila. Izboljšana je tudi učinkovitost vozila, saj je za vrtenje koles potrebno manj energije.

Čeprav lahko kovinska platišča delujejo kot zvon, zagotavlja gosta, inertna struktura ogljikovih vlaken boljše lastnosti tudi na področju hrupa, tresljajev in grobega delovanja (NVH), zato je vožnja tišja ter navdušuje s še večjim udobjem in prefinjenostjo.

Platišča iz ogljikovih vlaken, ki so na voljo za doplačilo,prinašajo prednosti na ključnih področjih– manjša masa, večja dinamika vozila, boljše lastnosti NVH in kakovost vožnje –, zato so popolna inovativna dopolnitev povsem novega Forda GT.

Za več informacij ali prijavo na nakup povsem novega Forda GT obiščitewww.FordGT.com

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!