Novice

Nazaj na novice

Prihajajo najnovejši SSD diski Samsung 750 EVO s kar 500 GB

Večja spominska kapaciteta in zajamčena zanesljivost SSD diskov serije 750 EVO

Prihajajo najnovejši SSD diski Samsung 750 EVO s kar 500 GB

Večja spominska kapaciteta in zajamčena zanesljivost

SSD diskov serije 750 EVO

Seul, Ljubljana, 30. maj 2016 – Podjetje Samsung Electronics Co., ki je že več kot tri desetletja med vodilnimi ponudniki na področju spominskih rešitev in pogonov, je oznanilo, da bo seriji SSD diskov 750 EVO z 120 GB in 250 GB dodalo še model s kar 500 GB spominske kapacitete. Poleg tega bodo pogoni, ki so bili do sedaj na voljo le na izbranih trgih, na voljo uporabnikom po celem svetu. SSD diski serije 750 EVO, ki so primerni za vsakdanjo in tudi bolj zahtevno rabo, zagotavljajo učinkovit in hiter prenos vsebin iz trdega diska (HDD) oz. osnovnejšega modela SSD diska na veliko bolj zanesljive SSD diske linije EVO.

“Samsung nenehno razvija in ponuja vedno boljše spominske rešitve, ki ustrezajo zahtevam različnih uporabnikov,” je dejal Un-Soo Kim, starejši podpredsednik trženja produktov podjetja Samsung. “Zaznali smo veliko povpraševanje po naših SSD diskih 750 EVO z 120 in 250 GB spominske kapacitete, ki so od lani na voljo na določenih trgih. Ker pa bi radi ustregli zahtevam in pričakovanjem uporabnikov po celem svetu, ki iščejo zanesljivo spominsko rešitev, ki bi preprosto in učinkovito pripomogla tudi k daljšemu delovanju njihovih računalnikov, smo seriji 750 EVO dodali še en model, ki bo na voljo na še več trgih po svetu. Tako bo zadovoljnih še več uporabnikov, ki iščejo pravo rešitev za shranjevanje večje količine podatkov.”

SSD diski serije 750 EVO se ponašajo s tehnologijo NAND, TurboWrite, dinamično toplotno zaščito in s hitrim načinom RAPID, ki skupaj pripomorejo k vrhunskemu delovanju pogona in računalnika. Opremljeni so tudi s Samsungovim lastnim upravljalnikom MGX, ki skupaj s tehnologijo TurboWrite omogoča doseganje vrhunskih hitrosti sekvenčnega branja (do 540 MB/s) in pisanja podatkov (do 520 MB/s).

Serija pogonov 750 EVO je odlična rešitev za nadgradnjo osebnega računalnika, saj močno pospeši in izboljša opravljanje vsakodnevnih računalniških opravil doma, v šoli ali v pisarni. Pri tem se lahko uporabniki zanesejo na Samsungovo programsko opremo Data Migration in Magician, ki zagotavljata hitro, preprosto nadgradnjo ter nemoten prenos podatkov z obstoječega pogona na pogon serije 750 EVO.

SSD diski serije 750 EVO so opremljeni tudi z zanesljivo strojno rešitvijo za šifriranje celotnih diskov, tj. tehnologijo 256-bitnega šifriranja AES, ki varuje in ščiti shranjene podatke. In ker (za razliko od HDD-ja) pogoni serije 750 EVO nimajo zunanjih in gibljivih sestavnih delov, uporabnikom ni potrebno skrbeti zaradi izrabe ali poškodovanja zunanjih delov, kar bi lahko privedlo do izgube ali okvare podatkov.

Novi SSD diski serije 750 EVO s 500 GB z omejeno 3-letno garancijo bodo uporabnikom v več kot 50 državah po svetu na voljo od začetka junija 2016 dalje. Več informacij se nahaja na spletni povezavi www.samsung.com/SSD.

###

O družbi Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co. navdihuje svet in oblikuje prihodnost s svojimi prodornimi zamislimi in tehnologijami. Podjetje spreminja svetove televizorjev, pametnih telefonov, nosljivih naprav, tabličnih računalnikov, kamer, digitalnih naprav, tiskalnikov, medicinskih naprav, omrežnih sistemov, polprevodnikov in rešitev LED. Za več informacij obiščite novinarsko središče podjetja Samsung na news.samsung.com.

Kontakt za medije:

Samsung Electronics Austria GmbH (SEAD Business Unit), Ljubljana Branch Office, Letališka cesta 29a,

1000 Ljubljana, Slovenija, Marketing Manager SI & Corporate Marketing, Tomaž Semič, t.semic@samsung.com

Ali Anja Rejc, +386 (0)40 16 88 51, anja.rejc@grayling.com

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!