Novice

Nazaj na novice

BVLGARI PREDSTAVLJA…

Bvlgari Man Black Cologne eksplozivna mešanica hladu in vročine

BVLGARI PREDSTAVLJA…

Bvlgari Man Black Cologne

eksplozivna mešanica hladu in vročine

Bvlgari Man Black Cologne je posvečen moškim z originalnimi osebnostmi; svojo orientalno svežino uspešno zmeša z neverjetno čutnostjo. Ta ˝goreča voda˝, ki je oblikovana z uporabo kontrastov, uporabnikom predstavi drugačno občutje užitka, piš rastlinske zračnosti v vročini poletja.

BVLGARI MAN IN BLACK

Odiseja

Na Eolskih otokih – neprijazni zemlji, ki jo prekriva prah – je Vulkan, eden izmed najbolj legendarnih likov iz antičnih pripovedk, sprožil najpomembnejšo avanturo človeštva. Ljudem je podaril božanski ogenj, ki ga je ukradel svojemu očetu Jupitru. Povedano enostavneje: to dejanje je omogočilo nastanek življenja na Zemlji. Večni mit, ki odsev sodobne ljudske domišljije.

Zgodba o Vulkanu je zgodba o padlem bogu, ki je bil za kazen poslan na Zemljo in je, zahvaljujoč svojim številnim talentom in neizmernemu pogumu, postal rimski bog ognja, srebra in zlata in kot tak očaral antične filozofe. Grki so ga imeli za sopotnika boginje Charis – simbola absolutne miline – iz katere se je razvila beseda karizma. Za Rimljane je bil mož boginje Venere, boginje ljubezni, za katero je kasneje eden izmed vladarjev trdil, da je njegova sorodnica.

Vulkan, ˝mojster ognja˝. Ali energija postane človek: junak, ki presega vsakodnevno življenje in kot resnični ˝Zemeljski bog˝ upravlja tudi z najbolj neprijaznimi elementi. Z njegovim vodstvom ruda postane kovina, magma se spremeni v minerale in kristale, voda postane para in esenca.

Bvlgari je to nenavadno sago preoblikoval z uporabo olfaktivnih in vizualnih orodji. Neo-orientalen podpis triologije Bvlgari Man in Black se tako napaja iz sredozemskih mitov, matere-morja, ki povezuje Zahod in Vzhod ter tako omogoča olfaktivne izmenjave, v katerih sta estetika in svetost enako zastopana.

BVLGARI MAN BLACK COLOGNE

Eksplozivna fuzija hladu in vročine

Bulgari Man Black Cologne je hiper-moderna olfaktivna kreacija, ki ognjenost Man in Black-a združi s svežino rastlin in citrusov, hkrati pa svojo intenzivno moškost poudarja s čutno lesno osnovo.

Nova kolonjska vodica je kot hladen piš v poletni vročini: goreč podpis Bvlgari Man in Black je posebno eksplozivna mešanica ˝vročega-hladnega˝.

Kolonjska vodica Black Cologne, kateri je za navdih služilo zlivanje med ledeno vodo in vulkansko lavo, je vroče-hladna verzija izvorne dišave: Toaletna vodica z ultra-modernim duhom, ki izžareva svežino s še bolj močnimi sestavinami.

Bvlgari Man Black Cologne, ki stoji nekje med čutnostjo in vznemirljivostjo, poseduje orientalno svežino, oblečeno v hladno pekoče arome in občutno moškost, ki je prepletena z lesnimi notami, ki so združene z notami rastlin in citrusov. Umirjena gorečnost - popolno zavezništvo med hladom in vročino.

DIŠAVA

˝Tleča svežina˝

˝Za Bvlgari Man Black Cologne sem se odločil postaviti nekam med čutnostjo in vznemirjenje. Občutek sem ga zasnoval z toplimi in hladnimi začimbami, da bi ustvaril to ˝tlečo˝ toaletno vodico s svežino, ki je vse razen tradicionalna. V Man in Black se namreč brbotajoča in čutna sladkoba ruma meša z rahlo zemeljskimi in narkotičnimi lastnostmi tuberoze. Hkrati pa vsebuje tudi citruse kot sta bergamotka in mandarina, katerih ostra oranžna barva z močnimi kontrasti izrazito odstopa od intenzivne, naravno zelene. Poleg tega vsebuje čutno aromo plemenitega lesa, ki pomirja in v misli prikliče zemljo kot vir vsega življenja, v vsej svoji enostavnosti.˝

Alberto Morillas, Mojster Parfumer

Po zelenem, sveže živahnem začetku, toaletna vodica z orientalno svežino razkrije svoje tuberozne arome, ki so še dodatno poudarjene s pekočimi in jantarjevimi toni belega lesa in mošusa.

Glavne note

Sveže – zasvojljive

(svežina citrusov in rastlin, pekoči Rum)

Svežina, ki neposredno odpre neverjetno čutne note in se popolnoma preda – v pomenu latinske besede addicuts – čustvom, ki so podvržena pekočemu rumu, ki je združen s toni svežine citrusov in rastlin. Zavezništvo, izbrano zaradi svojih kontrastov.

Srednje note

Svetleče – Cvetne

(Neroli, cvet Tuberose)

Aroma, ki se predstavi s precej zelenim vonjem, se hitro razvije s pomočjo cvetov tuberoze in oblikuje cvetno in svetleče srce, v katerem neroli krepi občutek svežine.

Osnovne note

Čutne – Zaokrožene – Pomirjujoče

(Benzoin, Sandalovina)

Pekoč občutek se skriva za tlečo naravo te dišave. Zaokroženost in čutnost, lesne note s teksturo belega lesa – benzoina in sandalovine – s priokusom mošusa. Sled je tako nasladna kot umirjena; je tam, kjer prevlada umirjena nežnost.

GRAFIČNA PRIVLAČNOST

Impozantna monolitna struktura stekleničke Bvlgari Man in Black je navidezno izrezljana neposredno iz črne vulkanske kamnine. Grafična arhitektura stekleničke, ki jo krasijo izredni kontrasti, izraža nasprotje med mat kamnino in svetlečo kovino. Njena inspiracija kristalizira delček vesolja, njen videz vsebuje surovo, brezkompromisno energijo, ki simbolizira trilogijo Bvlgari Man in Black. Glede na mitološko dimenzijo lave, iz katere se rodi Obsidian, ko se ta ohladi, pa spominja na čudovita orožja in dragulje, ki jih je v svoji temni delavnici oblikoval bog Vulkan.

Monolitna silhueta Bvlgari Man Black Cologne spominja na bleščečo lavo, ki jo je strdil geološki čas, kot da bi bila izrezljana iz kocke, pridobljene iz žile Obsidiana, izredno goste kamnine. Da bi simbolizirala popolno harmonijo nasprotij, ki jih dišava uteleša, se kovina spremeni v ledeno vodo, ki je okrašena s svetlečnostjo belega zlata.

Rimljani so pojmovali dve obliki črne: briljantno črno in mat črno. Steklenička Bvlgari Man in Black, ki jo je navdihnilo to nasprotje, je popolnoma v skladu z Bvlgarijevimi estetskimi načeli: zasvojenost z geometrijo in čistost oblike, dragocena igra med belim ali rožnatim zlatom, ki služi za kontrast lakasti črnini, taktilna čutnost oblike, ki se popolnoma prilega obliki dlani. Motiv sonca, ki je obogaten z Bvlgarijevim logom, je vrezan na pokrovčku, spominja na najbolj emblematičen in estetski motiv rimskega draguljarja.

Bvlgari Man Black Cologne je na voljo v 60ml in 30ml stekleničkah, Eau de Toilette.

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!