Novice

Nazaj na novice

PRIPRAVLJEN NA DIRKO: DIRKALNIK FORD GT ZA LE MANS JE NA VOLJO – VSI NAVDUŠENCI NAD IGRO FORZA MOTORSPORT 6 ZA KONZOLO XBOX ONE GA LAHKO BREZPLAČNO PRENESEJO

V počastitev Fordovega povratka na legendarno dirko 24 ur Le Mansa 50 let po osvojeni zgodovinski trojni zmagi leta 1966 je dirkalnik Ford GT s številko 66 zdaj na voljo tudi za dirkaško igro Forza Motorsport 6 na konzoli Xbox One.

V počastitev Fordovega povratka na legendarno dirko24 ur Le Mansa 50 letpo osvojeni zgodovinski trojni zmagi leta 1966je dirkalnikFordGT s številko 66zdaj na voljo tudi za dirkaško igroForza Motorsport 6na konzoli Xbox One.

Danes bodo začeli v nabiralnike Xbox Live uporabnikov igreForza Motorsport 6pošiljatikode za brezplačen prenos dirkalnika Ford GT za Le Mans.*

Letos Ford s po dvema dirkalnikoma ekipe Ford Chip Ganassi Racing Ford GT tekmuje na dirkah prvenstev FIA World Endurance Championship in IMSA WeatherTech SportsCar Championship. Vsi štirje Fordi GT se bodo pomerili za lovoriko v razredu GTE Pro na dirki 24 ur LeMansa, ki se bo začela 18. junija ob 15. uri.

“Fordova zmaga v Le Mansu leta 1966se je zapisala v zgodovino avtomobilskega športain zdaj se vračamo na najzahtevnejšo vzdržljivostno dirko na svetu s tehnološko najnaprednejšim Fordovim avtom doslej,” je povedal Henry Ford III, vodja globalnega trženja oddelka Ford Performance. “V sodelovanju s predstavniki podjetja Forza in ponudniki storitev na Xboxu smoželeli milijonomigralcev igre Forza Motorsport 6 omogočiti, da s Fordom delijo izkušnjo vznemirjenja ob naši vrnitvi v Le Mans.”

Dirkalnik Ford GTtemelji na povsem novem superšportniku Ford GT, najzmogljivejšem modelu Fordovega športnega oddelka. Z vrhunsko aerodinamiko, lahko konstrukcijo iz ogljikovih vlaken ter zmogljivim in učinkovitim Fordovim motorjem EcoBoost je Ford GT izdelan za enakovredno borbo s tekmeci v razredu GT, v katerem se bodo za zmago v vrhunski vzdržljivostni bitki pomerili tudi Ferrari, Corvette, Porsche in Aston Martin.

V igriForza Motorsport 6je sicer že od izida cenjene igre v lanskem letu na voljo tudi cestna različica Forda GT, ki bo v garaže kupcev pripeljal konec leta 2016.

Za dirko24 ur LeMansabosta dirkalnika Ford GT, ki tekmujeta v prvenstvu WEC,ohranila številki 66 in 67, dirkalnika iz prvenstva IMSA pa bosta nastopila s številkama68 in 69– v počastitevFordovih zaporednih zmag v Le Mansu v letih 1966, 1967, 1968 in 1969.

# # #

* Glede na veliko število kod, ki jih morajo poslati, lahko traja do sedem dni, da igralci prejmejo svoje kode.

O Xboxu

Xbox je Microsoftova vrhunska znamka za igranje in razvedrilo, ki so jo igričarji ustvarili za igričarje na konzolah Xbox One in Xbox 360 ter na napravah s sistemom Windows 10. Xbox zagotavlja najboljše igre in največje igričarsko družbeno omrežje Xbox Live. Več informacij o Xboxu najdete v spletu na naslovuhttp://www.xbox.com.

Več informacij o franšizi “Forza Motorsport” je na voljo na naslovuhttp://www.forzamotorsport.net.

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!