Novice

Nazaj na novice

Tuš združuje lokalne pridelovalce pod blagovno znamko Slovenske dobrote

V Tušu, največjem slovenskem trgovcu, že 25 let verjamejo v moč lokalno pridelanih izdelkov in sodelovanje s slovenskimi pridelovalci. Te so povezali pod skupno blagovno znamko Slovenske dobrote, ki kupcem na njihovih policah širom Slovenije ponuja izbiro najboljših lokalnih izdelkov

Celje, 17. oktober 2014 – V Tušu, največjem slovenskem trgovcu, že 25 let verjamejo v moč lokalno pridelanih izdelkov in sodelovanje s slovenskimi pridelovalci. Te so povezali pod skupno blagovno znamko Slovenske dobrote, ki kupcem na njihovih policah širom Slovenije ponuja izbiro najboljših lokalnih izdelkov. Nova premium linija Slovenske dobrote je sestavljena iz slovenskih lokalno pridelanih izdelkov, katere odlikuje čim bolj sonaravna pridelava surovin ter tradicionalni ali inovativni postopki izdelave. Tako v Tušu skrbijo za razvoj slovenskega gospodarstva in ohranjanje delovnih mest, hkrati pa so storili korak naprej k povezanosti manjših najboljših slovenskih pridelovalcev, ki bi sami težje prodrli na trg.

Kot odgovoren slovenski trgovec se v Tušu zavedajo vloge v slovenskem prostoru in že vrsto let sodelujejo z lokalnimi pridelovalci hrane in dobavitelji. Sodelovanje je z današnjim dnem dobilo povsem nov vidik, saj je podjetje lansiralo novo linijo premium izdelkov Slovenske dobrote, v kateri povezujejo slovenske proizvajalce najbolj kakovostnih lokalnih izdelkov. Izdelke odlikuje čimbolj sonaravna pridelava surovin, slovenske sestavine ali tradicionalni način izdelave. V liniji izdelkov Slovenske dobrote so združeni Slovenski štruklji, tradicionalne mesne dobrote, prekajene z bukovimi drvmi, ročno izdelani mlečni izdelki iz polnovrednega mleka, tradicionalni mlevski izdelki, slovenski sokovi Jabolčnik, konopljina semena s štajerskih polj ter slovenska keramika.

Ob lansiranju nove prestižne znamke lokalno pridelanih Slovenskih dobrot je Anja Marjetič, vodja korporativnega komuniciranja v Tuš-u, povedala: "V Tušu verjamemo v moč lokalno pridelanih izdelkov in povezanosti ljudi, ki zaupajo v kakovost domačih izdelkov. Naša prizadevanja so zasijala v povsem novi luči, saj so Slovenske dobrote plod skupnega prizadevanja vseh deležnikov v procesu od semena do izdelka. S takšnimi dejanji uresničujemo vizijo slovenskega trgovca, saj želimo, da tudi kupci Slovenijo začutijo preko izvrstne kulinarike, povezovanja znanja in delovnih mest, spoštovanja tradicije in slovenske kulture, ki se zrcali v izdelkih Slovenskih dobrot."

Proizvajalci širom Slovenije združeni v Slovenskih dobrotah

Slovenske dobrote proizvajajo manjši lokalni proizvajalci, ki bi sami težko razvili izdelek in ga umestili na tržišče. S skupnimi prizadevanji je tako nova linija primer dobre prakse povezovanja kmetov in ostalih deležnikov v procesu. Hkrati pa je zagotovljena kratka dobavna veriga, saj pridejo izdelki od proizvajalca oz. dobavitelja direktno na prodajne police.

Tako so izdelki iz polnovrednega mleka krav iz krajinskega parka Goričko ročno narejeni in do prodajnih mest odpeljani takoj po izdelavi. V novi liniji kraljujejo tudi pristni Slovenski štruklji iz Tatarske ajde, s tipično zeleno barvo, ki jo je pred 200 leti k nam s Češkega pripeljal Žiga Zois. Drugi inovativni izdelki so tradicionalno mleta žita na mlinske kamne in ajdova kaša, ki jo v Mlinarstvu Rangus luščijo iz zrnc ajde na tradicionalen način. Prava posebnost je Trdinova ajdova kaša, ki je značilne sive barve in je ekskluzivno na voljo v naši ponudbi.

V asortimanu je moč najti tudi sokove iz izbranih starih sort jabolk iz visokodebelnih sadovnjakov iz Domačije Grčin v Savinjski dolini, konopljino seme in čaj iz štajerskih polj kmetije Shintler ter ekološka vložena zelenjava iz družinske biokmetije Zel. Linijo zaokrožuje slovenska keramika, ki je plod tradicije izdelave posode iz slovenskih glinkopov in izpolnjene tehnične proizvodnje v keramični tovarni v Libojah, ki ima že več kot stoletno tradicijo proizvodnje keramike na slovenskih tleh. Dobra slovenska hrana je bila namreč od nekdaj postrežena v pravih naravnih glinenih posodah, v omenjeni liniji pa je na keramiko vtisnjena tudi slovenska čipka, ki je kot simbol iz Slovenije uporabljena tudi v logotipu Slovenskih dobrot.

V Tušu bodo blagovno znamko Slovenskih dobrot nenehno širili, saj pridelava kakovostne domače hrane ni pomembna le za prebivalstvo, ki lahko uživa v visoki hranilni vrednosti pridelkov, temveč pozitivno učinkuje tudi na razvoj podeželja, ohranja delovna mesta in ohranja kulturno krajino.

Več informacij o posameznih izdelkih Slovenskih dobrot: http://www.tus.si/catalogue/slovenske-dobrote#0

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!