Novice

Nazaj na novice

Philips monitor s pop-up spletno kamero, ki bo zakomplicirala življenje hekerjem

Prvi model v novi liniji poslovnih monitorjev Philips s tankim panelom in skoraj brez roba na treh straneh · Prvi monitor z vgrajeno spletno kamero, ki se aktivira, ko je to potrebno, sicer ostaja skrita v ohišju monitorja · Trajnostno okoljsko naravnana zasnova s tehnologijo PowerSensor

Ljubljana, 9. avgust 2016 – V času, ko hekerji postajajo vse bolj inovativni in hkrati raste zavedanje o potencialni izpostavljenosti tveganjem prek spletne kamere – MMD, vodilno tehnološko podjetje in licenčni partner monitorjev blagovne znamke Philips, predstavlja prvi monitor z vgrajeno spletno kamero, ki se aktivira, ko je to potrebno, sicer pa ostaja skrita v ohišju monitorja. Novi 27-palčni monitor 272B7QPTKEB, ki je na voljo od avgusta dalje, združuje to varnostno funkcijo z izvrstnimi značilnostmi zaslona: kristalno jasne slike v Quad HD ločljivosti, izjemno širok kot gledanja zahvaljujoč tehnologiji IPS panela, super-hitri USB 3.0 za najhitrejši prenos podatkov in PowerSensor tehnologija za večjo okoljsko produktivnost. Ostali modeli v družini monitorjev s spletno kamero, kot npr. 24-palčni monitor s UHD ločljivostjo, bodo predstavljeni do konca leta.

Boljša varnost za spletne kamere v pisarnah

Spletne kamere so postale hiter in enostaven način za komunikacijo s sodelavci in partnerji po vsem svetu. Za mnoge strokovnjake je njihova spletna kamera nujno potrebno orodje za vzdrževanje "face-to-face" komunikacije in krepitev sodelovanja z ljudmi, ne glede na oddaljenost. Vendar pa vsaka kamera predstavlja okno v podjetje, kar povzroča tveganje za potencialne napade hekerjev, ki lahko spletne kamere izkoristijo za nepooblaščen dostop do podatkov podjetja.

Uporabniki se vse bolj zavedajo potencialnih varnostnih ranljivosti, zato mnogi ne želijo, da je njihova spletna kamera ves čas prisotna na njihovi mizi. Naš najnovejši model monitorja omogoča uporabnikom še več varnosti z integrirano spletno kamero, ki izskoči, ko je čas za sestanek, in se zloži, ko je ne uporabljate več.“, je povedal Albert Ulfman, produktni vodja Philips monitorjev za regijo EMEA v podjetju MMD.

Kot pri ostalih monitorjih Philips za poslovne uporabnike, ima tudi novi monitor veliko drugih pomembnih funkcij, ki povečujejo produktivnost. S 27-palčnim zaslonom je monitor dovolj kompakten, da se prilega na vsako pisalno mizo. Področje gledanja je maksimalno zahvaljujoč ultra-tankemu okvirju zaslona, kar ustvarja izjemno izkušnjo gledanja tudi kadar se postavi več monitorjev skupaj. Kakovost slike je odlična zaradi ločljivosti Quad HD z 2560 x 1440 slikovnimi pikami. Monitor je zasnovan za maksimalno jasnost gledanja iz virov z visoko pasovno širino, kot sta DisplayPort in HDMI. Ima tudi možnost povezovanja več monitorjev v verigo, t.j. Daisy Chaining, z eno samo povezavo med katerima koli dvema napravama. Ta način ureditve kablov, z samo enim DisplayPort kablom med sklopom monitorjev, zagotavlja manj zgoščeno konfiguracijo sistema. Ključna prednost postavitve več monitorjev eden zraven drugega je povečana produktivnost in brezhibna večopravilnost.

Eko produktivnost

Novi monitor Philips 272B7QPTKEB dokazuje tudi predanost podjetja MMD k trajnostni produktivnosti. Monitor ima vgrajene inovativne senzorje, ki poskrbijo za najnižjo možno porabo energije. PowerSensor zaznava prisotnost uporabnika, in samodejno zmanjša svetlost zaslona, če uporabnik zapusti delovno mizo. Ta funkcija zmanjša porabo energije za do 80 odstotkov, podaljša pa tudi življenjsko dobo monitorja. Ohišje monitorja ne vsebuje BFR delcev in je izdelano iz 85 odstotkov reciklirane plastike, kar ga naredi za okolju prijazno produktivno orodje.

Novi Philips 272B7QPTKEB je na voljo od avgusta 2016 dalje po priporočeni maloprodajni ceni 699 EUR.

Več informacij o monitorjih Philips: www.philips.com/monitors

Tehnične značilnosti:

Model

Philips 272B7QPTKEB

Vrsta zaslona LCD

IPS tehnologija

Vrsta osvetlitve

W-LED

Velikost matrike

27-palcev / 68.5 cm

Efektivno vidno področje

596.7 (H) x 335.7 (V)

Razmerje stranic

16:9

Optimalna ločljivost

2560 x 1440 @ 60 Hz

Vidni kot

178° (H) / 178° (V), @ C/R > 10

Svetilnost

350 cd/m²

Kontrastno razmerje (tipično)

1,000:1

Število prikazanih barv

16.7 milijona (True 8 Bit)

Izboljšava slike

SmartImage

Praktične lastnosti

· Vgrajeni zvočniki: 2 W x 2

· Vgrajena spletna kamera: 2.0 milijona slikovnih pik, z mikrofonom in LED-indikatorjem

· Priročna uporaba: SmartImage, Vhod, PowerSensor, Meni, Vklop/Izkop napajanja

· SmartControl programska oprema

· Ostalo: Kensington ključavnica, VESA nosilec (100x100mm)

· Plug & Play združljivost: DDC/CI, Mac OS X, sRGB, Windows 10 / 8.1 / 8 / 7

Podstavek

· Nastavitev višine: 150 mm

· Zasuk: 90 stopinj

· Vrtenje: -175/175 stopinj

· Nagib: -5/20 stopinj

Povezljivost

· USB: USB 3.0 x3 (1x hitro polnjenje)

· Signalni vhod: VGA (analogni), DisplayPort 1.2, mini DisplayPort 1.2 x 1, HDMI 1.4

· Signalni izhod: DisplayPort izhod

· Sinhronizacijski vhod: Ločena sinhronizacija, Sinhronizacija zelene

· Avdio (vhod/izhod): vhod za zvok iz računalnika, Izhod za slušalke

Skrb za okolje

· Varovanje okolja in energija: PowerSensor, EnergyStar 7.0, EPEAT Gold, TCO edge, RoHS

· Embalažo je moč reciklirati: 100 %

· Reciklirani plastični materiali: 85%

· Posebnosti: ohišje brez PVC / BFR delcev, ne vsebuje svinca ali živega srebra

Skladnost in standardi

Skladnost s predpisi in standardi: CE Mark, FCC Class B, SEMKO, cETLus, CU-EAC, TCO edge, TUV Ergo, TUV/GS, EPA, WEEE, UKRAINIAN, ICES-003

O podjetju MMD

Družba MMD (Multimedia Displays) je v celoti v lasti podjetja TPV, oblikovanega leta 2009 na podlagi licenčnega dogovora s Philipsom. MMD eksluzivno skrbi za proizvodnjo in prodajo monitorjev blagovne znamke Philips po vsem svetu. Združevanje moči blagovne znamke Philips in TPV-jevih izkušenj z izdelavo in oblikovanjem monitorjev postreže z zelo inovativnimi izdelki. MMD deluje mednarodno preko evropskega sedeža v Amsterdamu in lokalne pisarne v Pragi, ki skrbi za vzhodnoevropska tržišča. Preko svoje mreže lokalnih prodajnih zastopnikov MMD sodeluje z vsemi večjimi evropskimi distributerji in prodajalci IT-opreme. Oblikovalski in razvojni center podjetja se nahajata na Tajvanu. Za več informacij obiščite spletno stran www.mmd-p.com.

Za dodatne informacije se obrnite na: Digital Design d.o.o.

Hrastovec 22

1236 Trzin

Dušan Pristavec

M: +386 31 429010

E: dusan.pristavec@digitaldesign.si

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!