Novice

Nazaj na novice

TRAIL MARATON POHORJE – MEDNARODNA PREIZKUŠNJA V NAJVEČJI TELOVADNICI NA PROSTEM

Ruše, 10. avgust 2016 – Danes se je ob 10.30 v Hotelu Veter v Rušah odvila novinarska konferenca mednarodne športno-humantarne prireditve Trail maraton Pohorje.

Prireditev bo letos doživela svojo drugo edicijo. Po lanskoletnem pozitivnem odzivu so organizatorji tekaškemu delu dodali novost - rekreativni Bike maraton Pohorje, ki se bo odvil v nedeljo, 28. avgusta.

Uroš Razpet, župan Občine Ruše, je povedal: "Organizator nas je z lanskoletno prireditvijo prijetno presenetil tako z izvedbo, kot s številom udeležencev, ki jih je privabil v naš kraj." "Ruše s tovrstnimi prireditvami pridobivajo na prepoznavnosti in postajajo zanimiv in dinamičen kraj. Podpiramo tovrstne iniciative in pozdravljamo odločitev organizatorja, da prireditev razširi na cel vikend ter še bolje izkoristi infrastrukturo, postavljeno za ta dogodek," je dodal župan.

"Smo mlado in majhno društvo, pa vendar je za nami uspešno leto, kar prepoznavajo tudi Občina Ruše, Športna zveza in lokalna skupnost v Rušah. Vse to nam daje elan za nadalnje delo. Projekt je plod majhne ekipe, ki s srcem stoji za projekti, ki jih ustvarja," je povedal o aktvnostih društva Jure Brečko.

"Po anketi Trail Running Slovenija smo bili na 2. mestu med tovrstnimi prireditvami v Sloveniji v letu 2015. Lahko se postavimo ob bok tovrstnim prireditvam, s tem rezultatom pa smo presegli cilje, ki smo si jih zastavili za premierni dogodek," je povedal Brečko in dodal, da je Trail maraton Pohorje edini pravi turistični produkt, katerega glas sega tudi v tujino, o čemer priča tudi dejstvo, da so iz lanskoletne udeležbe 5 držav prišli na prijave udeležencev iz 15 držav, celo iz Nove Zelandije.

Tekači se bodo letos podali za 4, 10, 22 in 44 kilometrsko traso po Pohorju. Najkrajša je novost letošnje prireditve in je namenjena tekačem, ki so začetniki na področju trail tekov. Simon Potrč, predsednik prireditvenega odbora Trail maraton Pohorje, je predstavil tudi spremembe preostalih treh tras, ki so bile nadgrajene predvsem s ciljem, da tekačem pokažejo najlepše dele Pohorja, z najlepšimi razgledi. "Do današnjega dne smo zabeležili 296 prijav. Prijave so za 10, 22, 44 kilometrski trail tek možne še do 19. avgusta, medtem ko se lahko tekači na 4 kilometrsko traso prijavijo tudi na dan priredite," je dodal Potrč.

Po lanskoletni uspešno izpeljani prireditvi je nadgradnja s kolesarsko prireditvijo za kolesarje bila za oragnizatorje logična posledica. Kolesarji, ki se bodo podali na Bike maraton Pohorje, bodo lahko izbirali med 37 in 65 kilometrsko traso. Krajša je primerna za rekreativno kolesarjenje, medtem ko je daljša nekoliko zahtevnejša prav zaradi dolžine in je primerna za fizično bolj pripravljene kolesarje. Kot je povedal Marjan Pučnik, vodja kolesarskega dela prireditve, so trase speljane po atraktivnih gozdnih cestah, vlakah in kolovozih in dodal: "Iskali smo kompromis med atraktivnostjo poti in upoštevanjem zakonodaje, tako da so poti speljane po utjenih gozdnih poteh, vse v smeri ohranjana in spoštovanja narave."

Eden pomembnih partnerjev športno-humanitarne prireditve je Zavod za turizem Maribor-Pohorje. "Spremljanje izvajanja aktivnosti ekipe Trail maraton Pohorje nam je v veliko zadovoljstvo. Zgodbo sodelovanja z veseljem nadaljujemo tudi letos. Organizatorji ne samo, da se zavedate, da je treba konec avgusta pripraviti prireditev, ampak vas lahko dejansko spremljamo pri aktivnostih skozi vse leto. S tem krepite in gradite prepoznavnost Pohorja. Spodbujate tako lokalno prebivalstvo, potencialne ponudnike storitev na Pohorju in kar je

è Se nadaljuje na naslednji strani.

najpomembnejše, obiskovalce naše destinacije iz tujine. Pohorje tako v njihovih očeh postaja zraven zimske tudi poletna destinacija, atraktivna 365 dni v letu," je povedala Janja Viher, direktorica Zavoda za turizem Maribor-Pohorje.

Pomemben del prireditve tudi letos ostaja dobrodelnost. Organizatorji Trail maratona Pohorje, Društvo Aktivni smo, bodo tudi letos izkopiček, zbran s humanitarnimi aktivnostmi, namenil za šolsko prehrano otrok, ki prihajajo iz socialno šibkih družin. S tem namenom sta ob zaključku novinarske konference predsednik Društva Aktivni smo, Jure Brečko, in pomočnik ravnatelja OŠ Janka Glazerja Ruše, Miro Jaušovec, podpisala pismo namere o predaji donacije.

Trail maraton Pohorje bo zraven tekmovalnih delov ponudil tudi pester spremljevalni program v glavnem prireditvenem prostoru na parkirišču Kmetijske zadruge Ruše. V soboto, 27. avgusta, bodo organizirani otroški teki, otroci pa se bodo zabavali ob animaciji in delavnicah v parku pred Občino Ruše.

Za več informacij smo vam z veseljem na voljo na:

T: +386 40 530 642

www.maratonpohorje.si

FB:facebook.com/TrailMaratonPohorje

_______________

Katja Grušovnik

Odnosi z javnostmi

Trail maraton Pohorje

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!